I nattens post försökte jag presentera lite enkla och snabba sätt att skydda sig mot #firesheep. Men jag bortsåg från det bästa sättet, för att jag trodde att det kanske inte var för alla. Men det var så klart feltänkt. Bästa skyddet på öppna nät är att köra med VPN. Så svårt är det ju inte, och vi kan vara helt säkra på att Firesheep inte är det sista allemanshacket. Nu gäller det att höja skyddsnivån rejält.

VPN, virtual private network, handlar helt enkelt om att man skapar en säker tunnel mellan dig och en annan ändpunkt. Ofta handlar det om att du ska kunna köra säker kommunikation över ett öppet internet mot ditt slutna kontorsnätverk – men det finns lösningar på den öppna marknaden också.

För egen del kör jag med Ipredator. Tjänsten låter mig enkelt sätta sätta upp en vpn-tunnel till en ändpunkt utanför det öppna nätverk där jag är utsatt för risken att #firesheepas (nytt verb? ;) På min mac är det bara ett par klick, och även min mamma skulle klara det.

Ipredator kostar 149 kronor för tre månader, och det finns gott om andra lösningar. Men jag har en sweet spot för Ipredators kaxiga attityd…

Enkelt att komma igång med skydd mot Firesheep och det som kommer efter...

Uppdatering: Många hojtar i kommentarer om att de har problem med Ipredator. Det funkar bra för mig, men jag lyfter gärna alternativen. Många pekar till Anonine, och tipset är härmed förmedlat. Håll koll i de fortsatta kommentarerna också.