jardenberg kommenterar – 27 Oct, 2010 #jjk

 1. Skrivet om WordCamp Stockholm 2010
 2. – Precis som TDH har jag inte hunnit göra någon ordentlig summering. #firesheep och #ind10 är bara två saker som kommit i vägen. Det lär fortsätta på det viset, så läs vad andra skriver istället. Det är också skälet till lite mer stokastiska kommentarer än vanligt…

  Idag kommer jag att hålla i två GRYMMA sessioner på Internetdagarna. Jag har fått förmånen att samla sveriges vassaste innehållsmänniskor (kl 11.00) och tekniktänkare/görare (kl 13.40). Jag kommer att sända båda sessionerna själv, i gerillatv-format, och du bör kunna hitta dem på https://jardenberg.se/live

  Häng med!

 3. The Creepiest TV Moments of Google's CEO
 4. – ”Fin” sammanställning? Jag tycker Eric Schmidt är hur skarp som helst – allt annat vore inte bara förmätet utan idiotiskt. Man bygger inte Google om man inte är en smartskalle. Man han har onekligen haft sina mindre ljusa stunder också. Jag tror han håller med, faktiskt…

 5. MacBook Air review (late 2010) — Engadget
 6. – I väntan på min egen 13″ (som ligger hemma och väntar…) fick jag klämma på en 11″ idag. Jävlar (förlåt) vilken skön maskin. Lyxig känsla, härlig formfaktor, fantastisk på alla vis. Tyvärr tror jag den matchar mig lite för dåligt, jag är helt enkelt lite för stor grabb för den ;) Men man kan, om inte annat, köpa den som ett rent smycke. Pure awesomeness.

 7. Google Traffic Stats
 8. – Fascinerande stora siffror. Eller hur?

 9. Google Finally Upgrades Feedburner
 10. – Liket lever. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt på att flytta från feedburner, främst pga svajjigheten, men inte orkat. Om tjänsten istället blir bättre så är det ju bara underbart.

  RSS på väg ut, förresten? Kanske det, men inte på min sajt. Såvitt jag kan tolka siffrorna så har jag bland mina drygt 2K prenumeranter fler aktiva läsare an vad jag har besök på sajten. På daglig basis alltså. Som sagt, liket lever…

 11. Facebook Starts Pushing User To Remove Symbols From Names
 12. – Roande med det krassa konstaterandet att eftersom det inte går att styla om sin sida så labbar kidsen med namnen istället. Stark drift att urskilja sig, alltså.

 13. Sony Retires the Cassette Walkman After 30 Years
 14. snyft

 15. Unni Drougge » EN FÖRFATTARES DÖD
 16. – Disclaimer: jag har inte läst boken än. Men jag har ingen anledning alls att betvivla att det ligger all sanning bakom det här. Och det suger verkligen. Ge inte upp, Unni!

 17. 4mapper – Mapping foursquare
 18. – 4mapper är ett snyggt hack. Här har du min lilla hörna av världen.

 19. SSWC 2010 uppföljningsformulär
 20. – Var du på #sswc? Tycker du något? @tomaswennstrom, @kristineheinonen undrar – och @arneby samlar ihop.

 21. Google Latitude – Google Latitude – Location History Dashboard | Flickr – Photo Sharing!
 22. – Äntligen gör google ett ryck med Latitude. Det är nog i grevens tid ;)
  Är du igång kan du se din egen dashboard här: https://www.google.com/latitude/history/dashboard

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 27 Oct, 2010 #jjk”

 1. Angående RSS – det är nog inte på väg ut – men vanliga människor behöver inte längre bry sig om vad det är. RSS (och definitivt Atom) är fortfarande högst relevant för oss som pysslar med teknik – om än kanske mer som en teknik bakom scen. T.ex. bör ju alla API:er som pysslar med data lämplig för RSS/Atom använda de standarderna istället för att uppfinna egna format :)

  Klämde också på en 11″ Macbook Air igår – tur att det inte är uppgraderingsdags på min dator för då hade jag nog köpt en direkt – riktigt skön med sitt lilla format och den högupplösta skärmen!

  Reply

Leave a Reply