Första frågan jag fick när jag berättade att jag körde Spotify i iPhone var: men, hur länge räcker batteriet? Snabbt och ovetenskapligt svar: ”Mycket längre än jag trodde”.

Jag körde igång min Lundell-lista, online via wlan hemma, och lade iPhone 3GS bredvid min dator under tiden jag jobbade vidare. Körde från intern högtalare, lite drygt halv maxvolym, och lät skärmen gå i vila när den ville. Med äggklocka läste jag av procent-angivelsen för batteriet var 30 minut.

Över fem cykler på 30 minuter minskade laddningen konstant med 6% per avläsning. Totalt gick den från 82% till 52%. En fulladdad iPhone borde alltså ge dig runt 8 timmars speltid.

Jag testade 30 minuter på Heron också, och den tappade 11%. Ska köra fler cykler på den, iPhone över 3G och och iPhone offline. En annan dag. Men jag ville få ut ett första svar så snabbt som möjligt för alla som undrade.

IMAG0007

Givetvis kan man säga att iPhone klarar sig så pass bra för att den inte kör andra applikationer i bakgrunden och yada yada. Men det är som det är…

(Och nu blir det nog inte mer iPhone/Spotify för idag, här är tidigare poster på temat.)