Batteritid, Spotify och iPhone

Första frågan jag fick när jag berättade att jag körde Spotify i iPhone var: men, hur länge räcker batteriet? Snabbt och ovetenskapligt svar: ”Mycket längre än jag trodde”.

Jag körde igång min Lundell-lista, online via wlan hemma, och lade iPhone 3GS bredvid min dator under tiden jag jobbade vidare. Körde från intern högtalare, lite drygt halv maxvolym, och lät skärmen gå i vila när den ville. Med äggklocka läste jag av procent-angivelsen för batteriet var 30 minut.

Över fem cykler på 30 minuter minskade laddningen konstant med 6% per avläsning. Totalt gick den från 82% till 52%. En fulladdad iPhone borde alltså ge dig runt 8 timmars speltid.

Jag testade 30 minuter på Heron också, och den tappade 11%. Ska köra fler cykler på den, iPhone över 3G och och iPhone offline. En annan dag. Men jag ville få ut ett första svar så snabbt som möjligt för alla som undrade.

IMAG0007

Givetvis kan man säga att iPhone klarar sig så pass bra för att den inte kör andra applikationer i bakgrunden och yada yada. Men det är som det är…

(Och nu blir det nog inte mer iPhone/Spotify för idag, här är tidigare poster på temat.)

22 thoughts on “Batteritid, Spotify och iPhone”

 1. Rent tekniskt känns det ju som att offline-läget borde vara ungefär lika strömkrävande som iPoden, då det handlar om att spela upp vanliga ljudfiler från den interna lagringen. Det är gott nog för mig.

  Nu väntar jag bara på att någon ska lista ut hur man får nästa-låt-knappen på iPhonens hörlurar att funka med spotify.

  Reply
 2. Min första känsla var densamma, va? drar den inte mer batteri?
  I dagsläget är ju tyvärr streaming för batterikrävande så jag kan tänka mig att offline-lyssning borde väl kunna uppnå samma tid som ipod-lyssnandet? varför inte?!

  Reply
 3. Hur gör du för att få ut battertiden i %? Jag har bara en ikon och inget reglage under “användning” för batteritid? Är det bara i Iphone 3GS?

  Reply
 4. Dessutom så fungerar det häpnadsväckande bra över 3G… Nej, nu får det fanimej bli slut på alla lovord. Folk kan ju tro att man är köpt. Men, nej, jag är bara…såld :-)

  Reply
 5. Jo, jag såg flickrbildem riktigt så dum är jag inte ;-) Men lite sur över att %-siffran förbehålls 3GS-användare, det borde ju vara en mjukvarugrej, inget i hårdvaran.

  För övrigt laddade mitt batteri ur lagom nyss, tror inte riktigt på 8 timmar, men jag återkommer när jag testar mer.

  Reply
 6. Sorry, det var jag som var dum. Trodde att jag hade skrivit i texten på flickr-sidan att det var 3GS only, men det har nog stannat vid en tanke.

  Och det är nog inte alls orimligt att 3GS har klarar att köra Spotify längre än 3G. Dels är den ju allmänt nyare och fräschare och dels är den ju lite upphottad på insidan…

  Reply
 7. KAN vara så att batteritiden är så dålig i 3G att det inte är intressant att visa den ;-)
  Kul Jocke med dylika snabba och givande tester – mer sånt!

  Reply

Leave a Reply