Jag ska återkomma till rubriken. Men just nu grep det här tag i mig, något alldeles otroligt hårt.


Läs mer om bakgrunden.

Using statistical analysis, this UCF professor recently caught over 200 students cheating on a midterm exam. He proceeded to dedicate an entire lecture to how he caught them, how he felt (“disillusioned” and “disgusted,”) and what would happen if they didn’t come clean (they wouldn’t graduate).
Shortly after the lecture, over 200 students admitted they had cheated.

Tro nu inte att det här alls bara handlar om det som den här professorn är upprörd över här. Det handlar inte om en enstaka klass som fuskat på ett enstaka prov. Professorn kunde varit en kund och provet en produkt. Professorn kunde varit din vän och provet er relation. Det är en ny tid. Oavsett om du är ett företag eller en person. Tekniken, transparensen, det nya kommunikationslandskapet. Allting påverkar dig. Och det enda sättet att vinna är att ”Be honest and do good shit”. Jag lovar.

Uppdatering: Så klart, nästa spinn. Det är kanske professorn som är fuskaren. Läs uppföljningen här. Som sagt, ”Be honest and do good shit”. Oavsett om du är professor eller inte. Det här med internet, den här tiden – den avslöjar alltid allting. Förr eller senare.