jardenberg kommenterar – 21 Nov, 2010 #jjk

Söndag. CC-BY law_keven
 1. Bulan Bergman
 2. – Lotten har en svår tid. Vi skickar vår sympati. Och skrattar gott, men inte rått.

  Och så kör vi den här helgen i 190. Tjoho!

 3. IPv6 Is Coming | CTO Edge
 4. – Inte ens på helgen slipper ni undan en daglig IPv6-länk. Och @binero slipper inte undan frågan: ”hur går det”?

 5. COICA – ett steg närmare lag
 6. – Men stopp nu för i helvete!

 7. The Attention-Span Myth – NYTimes.com
 8. – Kort men tänkvärt. Är det kanske dags att på allvar ifrågasätta den här tanken? Kanske.

  ”The actions of these children may dismay or please adults, but anyone who has ever been bored by one practice and absorbed by another can explain the kids’ choices more persuasively than does the dominant model, which ignores the content of activities in favor of a wonky span thought vaguely to be in the brain.”

 9. iPad ‘newspaper’ created by Steve Jobs and Rupert Murdoch | Technology | guardian.co.uk
 10. – Jag bryr mig inte ens om att bli upprörd. Jag tror nämligen inte det här är så hotfullt som det kan synas. Men det är spännande att följa…

 11. Over 200 Students Admit to Cheating on Test After Professor Dedicates Lecture to Proving He Knows They Cheated « Thought Catalog
 12. – Titta på det här. Se hur han lägger upp det. Ana paniken hos studenterna. Inse hur sådant här kommer att förändra skolväsendet.

  Be honest, do good shit!

 13. The Mac is back | Computers | MacUser | Macworld
 14. – Skön rubrik. Det räcker så för mig ;)

 15. Suddig gräns mellan jobb och privatliv – DN.se
 16. – Just det här har jag tjatat om i ett par år nu, men nog aldrig fäst på pränt annat än i en och annan kommentar. Däremot är det nästan alltid med i mina presentationer. Undrar om Fredrik snappat tanken från mig, eller om vi bara är i synk ;)

  ”För i tiden arbetade människor oftast på samma plats som de bodde. Det var naturligt att jobb och privatliv flöt ihop, och familjen blev också väldigt mycket viktigare för hur företagen fungerade. Människor ärvde också sina yrkesroller från föräldrarna. Men när industrialisering kom separerades privatliv och yrkesliv. Det var när vi var tvungna att gå till en arbetsplats utanför hemmet som skillnaden uppstod.”

 17. Janerik Larsson
 18. – Via @doktorspinn hittar jag till den här skatten med texter från ”den dolde mästaren i frihetlig opinionsbildning”. Texter tillbaka till 1994. Bra jobbat!

 19. On Leveraging Social Media: The 5 Virtues Of Change Communications For The Digital Age
 20. – Fint paketerat av doktorn. Jag ordinerar en läsning.

 21. Polisen struntar i att utreda hot på webben
 22. – Nikke måste orka. Överklaga hos Åklagarmyndigheten är inte så förfärligt jobbigt. Och vi har säkert gott om jurister i vår omgivning som kan hjälpa till om det skulle behövas.

  För så här är det: om vi inte ska riskera att vårt fria internet förstörs och kontrolleras sönder på helt fel sätt, så måste det traditionella rättsmaskineriet fungera. Brott ska beivras, utredas och bedömas i vår digitala värld precis på samma sätt som i vår fysiska värld. Då är sånt här inte ok.

  Så kör på Nikke, lova det.

 23. What is Spam? – Visualized | Search Engine Journal
 24. – Det är sjuka volymer, och det är en sjuk business. Men i verkligheten är det inget större bekymmer för mig som individ längre. Jag ser ytterligt lite spam. Däremot minns jag från min tid som ”humanist med egen server” vilket jävla jobb det var. Spamassassin skulle alltid hållas uppdaterad, det var ett ständigt pyssel med inställningar och anpassningar.

  Nu kör jag gmail och någon annan, som är mycket bättre på det, pysslar bort all spam. Gott mos. Och vi hjälper väl till genom att klicka på spam och not spam de få gånger det behövs, eller hur?

 25. Veckan som gick – vecka 46
 26. – Nästan obekvämt tidigt idag, en söndagslänk till en söndagspost. Hur ska det sluta?

 27. Folkhjälte och diva, men inte ledamot: Bye, bye Folkpartiet
 28. – Det fortsätter hända saker. Jag tror vi kommer se många som lämnar de etablerade partierna under den här mandatperioden. Det saknas inte vattendelare i det politiska landskapet. Men själv har jag inte kommit mycket längre än så här än https://jardenberg.se/b/ar-jag-en-liberaldemokrat/

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 21 Nov, 2010 #jjk”

 1. Ang. punkt 6.

  “what you don’t know.

  A) the first day of class, prof. said he makes his own tests (clearly not)

  B) the test bank was a standard bank of ques. that you can buy leg. online, from the publisher.

  C) Emailed questions were labeled as a “study guide” and was intended to be such “b/c he makes his own questions”

  D) you can get tons of huge old test banks of the internet for free, as a “study aid”

  basically he’s just pissed he got caught for being lazy and is trying to blame his students for it.”

  Reply
 2. Jag är nog hyfsad i synk med dig. Jag har tänkt ganska mycket på de här grejerna, men vet ju hur du pratat om rolig tid och tråkig tid istället för arbetstid och fritid. Det som gjorde att jag lyfte ämnet nu var ju Stefana Broadbent och hennes slutsatser/presentation på SIME. Så du och Stefana får dela på kredden kanske?

  Reply
  • Det som är intressant är att när jag sa precis det här i en workshop som Stefana och jag hade tillsammans på SIME så gick hon till motattack. Hon blev seriöst irriterad. Det här är tydligen inte alls vad hon menar. Faktum är att jag är *mycket* skeptisk till hennes ”forskning” och de teser hon för fram. Visar man en slide med ett citat från -79 och låter det stå för sig själv gör man inte mig så lycklig…

   i #5 här ser du en av många kortistar på temat: https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-23-jun-2010/

   Och här är min preso från workshoppen på SIME (100% (en)) http://www.slideshare.net/jocke66

   Reply
  • Det som är intressant är att när jag sa precis det här i en workshop som Stefana och jag hade tillsammans på SIME så gick hon till motattack. Hon blev seriöst irriterad. Det här är tydligen inte alls vad hon menar. Faktum är att jag är *mycket* skeptisk till hennes ”forskning” och de teser hon för fram. Visar man en slide med ett citat från -79 och låter det stå för sig själv gör man inte mig så lycklig…

   i #5 här ser du en av många kortistar på temat: https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-23-jun-2010/

   Och här är min preso från workshoppen på SIME (100% (en)) http://www.slideshare.net/jocke66

   Reply

Leave a Reply