#brasak Sanningen bakom en kvällstidningsrubrik

Jonas Karlsson, SVT-medarbetare och en av bloggarna bakom Vinterstudion har blivit illa åtgången av Aftonbladet. Men istället för att knyta handen i fickan gör han det enda raka, kör på transparensspåret:

Nåväl, här kommer Aftonbladets Kristofer Bergströms och min konversation i oredigerat format:

via Sanningen bakom en kvällstidningsrubrik :: Vinterstudiobloggen.

Läs hans inlägg först. Läs sedan Anton Johanssons text på mindpark om ”Ju mer man synts, desto mindre sårbar blir man”.

Anledning till att jag skriver först nu är att jag hoppades att någon från Aftonbladet skulle kliva fram och säga något. Ge en förklaring. Säga, ”shit, det där blev inte så bra”. Istället är det här blogginlägget från Robert Laul på Sportbladet den text som i tid ligger närmast publiceringen. Man måste ju undra om redaktionen på Aftonbladet, istället för att känna sig skamsna över sin miss, väljer att utse Jonas Karlsson till veckan hackkyckling. Anfall är bästa försvar, eller hur var det nu?

Det är alldeles för många sådana här historier nu, det är alldeles för mycket dålig journalistik. Med våra plånböcker och våra eyeballs kan vi rösta bort det här ofoget, men vi kan faktiskt också göra precis det som Jonas Karlsson gör här. Berätta hela storyn. Rakt av. Bra jobbat!

Andra som skrivit är tex: GP, Helsingborgs Dagblad – både Olater och Chefredaktörens blogg, Kliint och många fler.

Uppdatering: trots idogt sökande via aftonbladets sök hittade jag inte den här texten från Kristoffer Bergström först (tack @jooohan). Han skriver ”Om den tveksamma artikeln”. Hade jag inte läst mailväxlingen på Jonas blogg så hade jag kanske, kanske, tyckt att det här var ok som ursäkt och förklaring. Men nu blir det bara ännu mer pinsamt. I synnerhet som han fortsätter att uppföra sig som en idiot, den här gången mot de som är upprörda. Bra, Kristoffer, fortsätt att håna de som engagerar sig. Det är säkert ett vinnande koncept.

8 thoughts on “#brasak Sanningen bakom en kvällstidningsrubrik”

  1. En detalj som komplicerar soppan är att den tittartweet som Jonas Karlsson påstod sig ha retweetat faktiskt inte existerar.

    Reply
  2. Det är jag nästan säker på att den gjorde när detta skedde, om jag inte kommer ihåg helt fel. Tyvärr dock omöjligt att kolla upp, Twitter sparar tweets väldigt kort publikt. Cirka 1000 twitterinlägg bakåt brukar man kunna gå via deras sök.

    Reply

Leave a Reply