jardenberg kommenterar – 2010-02-28

 1. Please Stop Saying These Words! [Dicktionary]
 2. – Och vilka svenska uttryck borde vi förpassa till sophögen?

 3. Two feet of snow
 4. – Får mig att omedelbart få svår längtan tillbaka till NYC. Åh vad jag gillar den stan. Där klagar man inte på snön, där gör man en skulptur av den istället.

 5. The 12 Biggest Ripoffs in America
 6. – Men jag måste ändå undra. Vet vi inte det här? Blir vi verkligen överraskade över marginaler på 1300% när vi köper popcorn på biografen eller en latte på fiket? Det är ju inte bara varan vi betalar för, marginalerna blir inte i närheten av de siffrorna när totalen vägs in.

  Däremot hatar jag dolda fulingar, finstilt text och avtal som ändras i lönndom. Men det är ju liksom en annan sak. En helt annan sak.

 7. Definition of Done: Portalhysteri hos regeringen | projektledning, webbstrategi
 8. – Ge oss ett öppet API så bygger vi själv. Tänk om vi kunde sätta alla myndighetswebbutvecklingsprojekt på paus i två år och få dem att lägga pengarna på att göra sina data tillgängliga istället. Då skulle det hända saker.

 9. Smurftips — Doktor Spinn
 10. – Vill du ha mer läsning så rekommenderas Jerry Silwers helt fantastiska smurftips. Jag klickar på varje länk.

 11. spotify för alla smaker
 12. – Härlig lista på bra listor. Tack för den Mymlan!

 13. 10 Awesome Social Media Presentations by thought leaders of the Industry
 14. – Sammanställd inspiration. Men jag hade varit försiktig med att använda ordet ”awesome” i samma mening som ”social media”. Om det inte sker med glimten i ögat så klart, typ: http://twitpic.com/143eqq

 15. Twitter / CERN: The LHC is on its way agai …
 16. – Yay, nu kör vi så det ryker! Vill du se hur det gick sist kan jag rekommendera http://www.ted.com/talks/lang/eng/brian_cox_what_went_wrong_at_the_lhc.html (väljer du svensk text är det min översättning du spanar in;)

 17. YouTube – Best Of Chatroulette
 18. – Roligaste chatroulette-hacket hittills.

 19. No. You Can’t Pick My Brain. — Kicking Sand
 20. – Yes. You can pick my brain. Jag ser till att varje möte ger mig något också. (https://jardenberg.se/b/las-pa-for-bovelen-tips-entreprenoren/) Dessutom försöker jag se till att få rejält betalt från de som har plånbok till det, så klart.

 21. Lesson from Madlibs Signup Fad: Do Your Own Tests: MicroISV on a Shoestring
 22. – Det här är klokt, även om jag tycker att hans take på ett Madlibs form är riktigt uselt genomfört. Men det är ju en del av poängen – det är så det funkar när han gör det. Inte konstigt att det gamla formuläret funkar bättre. (Och givetvis – olika målgrupper, olika tjänster, olika allt ger så klart olika resultat). Så den enda slutsatsen som går att dra är viktigt nog. Gör dina egna tester. Själv älskar jag en väl genomförd Madlibs-signup.

 23. The Technium: The Game-ified Life
 24. – Presentationen av Jesse Schell har varit ute ett par dagar, men jag har inte hunnit se den förrän igår. Det är grymt bra. Och se den mer än en gång för som KK konstaterar: ”On second viewing I realized that Schell had also outlined a version of an attention economy — where points are distributed for paying attention — to ads, or other activities, or other people. Some aspect of his vision seems pretty inevitable.”

 25. HOW TO: Track Hawaii Tsunami Warnings Online
 26. – Det var mycket hallabalo igår. CNN var nästan oförskämda i sin bevakning som inte sa många ord om Chile, utan bara fokuserade på att vänta på den stora vågen över Hawaii. Det var många webbkameror rakt ut i rutan, och ett legendariskt citat: “Using the latest technology to bring you images [from Hawaii.] This is called ‘Skype.” Att just CNN kallar Skype för den senaste tekniken kändes ganska otippat…

  Just nu är det Nyhetsmorgon på burken och Tilde de Paula intervjuar en svenska i Chile – över Skype. Det går bra för internet nu.

 27. Twitter To Add “Nifty” Site Features That May Make You Forget Third-Party Clients
 28. – Alex Payne tänker inte efter före, vilket tydligt märks på de följande tweetsen ;)

  För egen del tror jag att en bättre twitter.com kan vara det som står mellan dagens twitter och en bredare bas av användare. Det är trots allt jäkligt 90-tal att hålla på och ladda hem apps…

 29. Android 2.1 Coming to All U.S. Android Phones? [RUMOR]
 30. – Hela den här soppan med deras olika versioner är extremt avtändande. Det tar bort mycket av den initiala entusiasm jag kände för Android. Jag har ju, förutom min Hero, en G1 och en Magic i skåpet. I går fick jag för mig att undersöka om jag skulle uppgradera dem till 2.0 eller kanske byta till cyanogenmod. Men jag backade ut igen. Shit vilken röra det är.

 31. Bill in UK may disallow public wi-fi
 32. – ”So something’s got to give — but the industry’s ignorance is an immovable object, and while you can’t stop progress, you sure can slow it down.” Vi behöver fler publika, öppna, spots. Fan inte färre. Ska vi slå ett slag för Ipredia igen. Om vi ALLA öppnar våra nätverk så… (https://jardenberg.se/b/nostalgi-elektrosmog/)

 33. Buzrr
 34. – Svensk tjänst med ambition att bli en tweetmeme för buzz. Way to go. Läs mer om skaparen här: http://hette.ma/about/ (SEO-folket lär känna till honom;)

 35. Third Opinion · När datakranarna flödar bygger den vise skovelhjul
 36. – Åhhh, tycker om. En populärvetenskaplig men ändå djuplodad förklaring av ett begrepp som vi är många som kastar omkring oss idag. Givetvis har vi skapat oss en bild av begreppet, men att se det utvikt som ”PLIR – Partition Law of Information Rates” ger ytterligare en dimension. Tack för det, Doktorn.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2010-02-28”

Leave a Reply