Dagens: Rubbet, annonser, intäkter och en modell om håller

Många frågar hur vi ska tjäna pengarhd.se/rubbet. Tjänsten är ju gratis. Och det är den, på sätt och vis. Men ändå inte – våra användare betalar med sin tid. De som lägger in annonser hjälper oss att bygga upp ett värde i tjänsten, och de som är inne för att leta prylar ger oss trafik. Så det gäller alltså att tjäna pengar på trafiken. Kolla bilden.

Hästar och adsense på rubbet

Google AdSense är ju inte precis en nyhet – men det är inte ofta man ser det matcha så bra som det gör här. Den här sortens material är extremt lämpligt för kontextuella annonser. Just nu kör vi med AdSense, men på sikt kommer vi med all sannolikhet att utveckla en egen lösning, eller iaf en egen försäljning av det här på rubbet-sajterna.

Tack vare att vi kan utvärdera via AdSense så ser vi redan nu vad vi kan vänta oss i fråga om effekt. Tex:

  • Rubbet har ca 5% av det totala antalet AdSense-visningar på hd.se men ger oss över 90% av klicken
  • Effektiv cpm från AdSense är drygt 30 ggr högre på en rubbet-sida än på övriga hd.se-sidor
  • Tendensen är att det klickas mer och mer på annonserna – inte mindre

Så det ser väldigt lovande ut, även om pengarna via AdSense idag är relativt små. Jag är helt övertygad om att vi själva kommer att kunna sälja klicken (och för den delen även kontextuella banners) till en avsevärt högre intäkt än vad google ger oss idag. Runt nyår kickar vi igång det, om rubbet fortsätter tuffa på.

Dagen i övrigt har handlat om att hinna en tredjedel ner på ringlistan, bestämma mig för att vi kommer att driva ett sms/mms-projekt inom Mindpark-ram, leta alternativ till Tre som leverantör av mobiltelefoni (eftersom det inte händer något från deras håll) och som vanligt stämma av läget i Basecamp. Det verkar som om vårt projektverktyg hållet måttet även för så här stora och spretiga verksamheter. Nice.

Avslutade dagen med kidsen (sagt med kärlek och beundran;) på kax. Hade först ett intressant samtal om communities och sociala nätverk inför ett knäck som ska gå i lördagsbilagan. Sedan samlades vi hela gänget och pratade om mashups, skolgång i framtiden och att det faktiskt finns medieintresserade artonåringar som väljer att vara helt analoga. Det får vi inte heller glömma bort.

Mindpark - nu med skylt på dörren

Nu finns vi lite mer. Skylt på dörren, det känns vuxet…

1 thought on “Dagens: Rubbet, annonser, intäkter och en modell om håller”

Leave a Reply