Det är ingen hemlighet vad jag tycker om e-papper. Jag blir förbannad varje gång jag tänker på hur mycket tid och pengar Tidningsutgivarna har plöjt ner i vansinnesprojekten. Jag gillar verkligen Svenåke på ST, men han svårt att förlåta honom att han inte släpper den här sargen. Och Kindle – Don’t even get me started. De som gillar den är de som aldrig haft den i handen…

Så läser jag då om Esquire Magazine och deras ambitiösa nummer för att fira 75 års utgivning. Man har gjort omslag som blinkar (på delar av upplagan).

Jag kan bara inte bli upphetsad. Det verkar som om de som gjort det inte heller har helt lätt att se storheten, eller vad sägs om: ”But in the end, as it flashes the delayed arrival of the twenty-first century, we think we’ve taken an important step into the future of magazine publishing. Or at least that we did something that looks pretty cool.” Läs också om den lätt bizarra tillverkningsprocessen och fråga dig själv, kanske med en iphone som visar senaste klippen från Youtube i handen, är det här framtiden? Eller är bara e-papper i sina olika varianter för mediabranschen en lösning som letar efter ett problem.

Lite länkar som jag fyller på efterhand, ska bli kul att se vilka reaktioner de får för sin lösning med e-ink (som för övrigt ligger bakom den underbara displayen i Motorolas F3).

Seriöst, jag har svårt att hitta några positiva omdömen, annat än som ett rent marknadsföringsstunt. Tipsa mig gärna om någon som går igång på det.

  • Fick se en positiv kommentar från svd.se:s ledarblogg. ”E-squire”. (Bosse, Martin – ni sätter stopp för det här va?)