Ett halvår med bloggen – lite nyckeltal

Ge och ta ett par dagar är de nu ett halvår sedan jag samlade ihop mina gamla bloggar till den här domänen, och satte lite mer seriös fart på mitt personliga bloggande. Dags för lite nyckeltal, mest för min egen skull givetvis. Är ju inbiten statistikknarkare…

analyticsAnalytics meddelar att jag haft totalt 105.035 sidvisningar, 39.422 besök och 21.627 ”absolut unika” webbläsare.

Lite trivia:

 • 17,52% kör internet Explorer, 20% kör Safari, majoriteten sitter med Firefox – men hela 3,4% av besöken från iPhone.
 • Time spent har fördubblats de senaste veckorna och ligger nu på nästan 6 minuter i snitt.
 • Med reservation för den stora klumpen ”okänt” så är det bara 492 besök som surfat in via modem och 155 som sitter på ISDN. Resten sitter på breda band.
 • Inkommande trafik från Twitter visar en tydlig ”Hockeystick”. Från slutet på mars till nu har det gått upp från ingenting till ca 400 inkommande besök i veckan. Mycket beror säkert på min egen Twitter-närvaro.
 • Jaiku visar på motsatsen och dog i princip i slutet på februari.
 • Google blir bättre och bättre på att hitta hit.
 • Andra sajter som är bra på att kasta hit trafik är tex forum.macworld.se, opassande.se, piratpartister.se, mymlanthereal.wordpress.com, rickfalkvinge.se, betaalfa.polymono.net, b19.se, samesamebutdifferent.se, och dan.se. Däremot har tex medievarlden.se, trots flitig exponering av mig, bara lett till totalt 113 besök.
 • På tredje plats bland inkommande sökord ligger ”iphone apps” och de besökarna stannar i nästan 11 minuter. Långa poster är bra ;)
 • Mest lästa posterna ligger på drygt 2.000 besök, ett fåtal mellan 2.000-1.000, nutida vardagsposter runt 300-500 och sedan en sjukt lång svans bland de gamla, importerade posterna. Av 1131 poster är det över 800 som har under 50 besök för perioden.

Som alltid, ta sådan här statistik med en nypa salt…

Feedburner levererar lite stats på hur många som läser bloggen via RSS också. Så här ser det ut.

feedburnerPrenumeranter är den gröna och daglig räckvidd är den blå linjen, graferna visar senaste 30 dagar bara. Som synes är det svårt att mäta rss-läsandet… Det stora fallet i prenumeranter runt 1 maj är när en plugin spårade ur och postade 60 ex av den dagliga ”Jardenberg kommenterar”. Jag tappade nästan 150 prenumeranter på ett dygn. Det sved.

Feedburner har också strulat lite på egen hand och rapporterar bara 346 poster. Men de har tillsammans, under sex månader genererat 63.349 läsningar och 13.315 klick.

Under punkten övrigt noteras 1.319 kommentarer och 283 inlänkar enligt twingly bloggsök (oklart vilket tidsspann, ska kolla och återkomma). Till sist. Jag närmar mig knufftoppen. Just nu på plats #57. Det glädjer mig något alldeles speciellt, i synnerhet som det inte påverkat Mindparks fina placering mellan #30-40.

4 thoughts on “Ett halvår med bloggen – lite nyckeltal”

 1. Haha, jag skiter fullständigt i statistiken Speciellt som jag flyttade allt till mina råttdomän – tror många tappade bort mig då. Är ju inte lika flitig skribent längre heller – det går i vågor.

  Fast jag gick faktiskt in på statistiken idag för att jag fick en känsla av att det var ovanligt mycket trafik på mina personliga tankar. Det var det. Piratpartiet hade nosat upp att jag skrivit om dem och länkat.

  Reply
 2. Tack för det Anton!

  Lite lurigt att ni kör med since: och until: i microblogsöken. Antar att ni vill vara i fas med twitter sök, men alla varianterna borde få funka.

  Reply
 3. Som du kanske vet har vi inte tillgång till twitter firehose än, vilket innebär att vi gör uppslag mot twitters sök. Därför är vi uppbundna vid det som twitter stödjer.

  Men det kan nog bli ändring på det i framtiden, hoppas jag!

  Reply

Leave a Reply