Folkets Twitterskola i fyrans Nyhetsmorgon

Det är stökigt att försöka köra twitterskola i så korta pass som det blev i TV4 under morgonen – så jag kommer att samla ihop tips och trådar här, både allmänna och sådana som är speciella för Nyhetsmorgons fans. Här är en samlingssida på tv4.se/nyhetsmorgon med alla inslagen från ”twitterskolan”, och här är länken till Anders Krafts första tweet, framvärpt under mycket vånda…

nyhetsmorgonDagen efter är det kul att se att det händer saker på @nyhetsmorgon och höra twitterproffset Jenny Östergren berätta om ”Twittereufori” i studion. Börjar tjurigheten gå över? Nåväl, här är en färdigbakad sökning som ger dig det mesta av morgonens twittrande av, till och om Nyhetsmorgon.

Är du ivrig att komma igång kan du starta redan nu med utmärkta ”Twitter för dummies” från Veckans Affärer, OmTeknik ”Guide: Kom igång med Twitter” eller Mymlan på Bloggvärldsbloggen: ”Så kommer du igång med Twitter

Den extremkorta versionen:

  1. Gå till twitter.com och skaffa dig ett konto. Jag rekommenderar att du använder ditt riktiga namn och ett användarnamn som är så enkelt och nära ditt namn som möjligt.
  2. Gå till twitter.com/nyhetsmorgon och klicka på follow. Klicka på ”Find people” och leta efter fler spännande personer, företag eller organisationer att följa.
  3. Lyssna ett tag, och sätt sedan igång och Twittra. Du lär dig genom att göra. Utforska och ha kul

Nyhetsmorgonrelaterade twittrare att hålla koll på:

Men, det kommer mera, real soon.

8 thoughts on “Folkets Twitterskola i fyrans Nyhetsmorgon”

  1. Pingback: The Brand-Man

Leave a Reply