Google Latitude – äntligen realtidslokalisering i webbläsaren

Google Latitude har funnits ett bra tag nu, men förutom en halvbakad version under iGoogle har det bara fungerat i mobilen. Det är nog ett av många skäl till att tjänsten inte lyft, utan varit förbehållen oss nördar. Men nu kan man alltså ägna sig åt realtids-plats-tjänsten (puhhh) i webbläsaren också. Du hittar den på google.com/latitude.

Jag har så klart en sida där du kan följa mina steg i realtid. Vore kul om du vill bli min vän också. Skicka en ping till [email protected] (och om du har mig listad under något annat konto, får du gärna radera mig;)

Läckert är också att man på allvar skruvar på en smart Dashboard. På sikt ska den lära sig var du jobbar och var du bor, och sedan är det bara att sätta igång och börja göra coola saker. Än då länge är det mest förvirrat ;)

Fullständigt förvirrad dashboard - men det finns hopp om bättring ;)

Uppdatering: Fick frågan: ”är Google Latitude samma sak som Foursquare, Gowalla, Facebook Places och alla de andra platstjänsterna (Location based services)”. Nope. Latitude ligger igång hela tiden och, beroende på hur du ställer in den, kan tala om exakt var du befinner dig utan att du behöver checka in. Du behöver alltså inte göra något aktivt för att meddela var du är. Skrämmande tycker en del. Ascoolt tycker jag ;)

4 thoughts on “Google Latitude – äntligen realtidslokalisering i webbläsaren”

 1. Hej ett litet grönt inredningstips till dig;)

  iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de. Så om du har böcket, gamla möbler eller vad som helst skänk bort de gratis och enkelt!

  Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten…

  Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

  Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

  http://iLoveGratis.se

  Reply
 2. Jag gillar google latitude den är riktigt bra..men om man inte har en smartphone, som många av mina kompisar, då är det fortfarande ganska få människor som man kan lokalisera. Har också provat lociloci.com som också har realtids positionering men som också funkar med vanliga mobiltelefoner. Tror den använder GSM och GPS – men med GSM visar den inte exakt plats, men du får en bra uppfattning av var andra är. Men med GPS funkar den klockrent som med Google latitude.

  Reply

Leave a Reply