jardenberg kommenterar – 25 Oct, 2010 #jjk

Under dagens länkar så ställer jag en liten fråga, med anledning av den omgörning som pågår här. Tyck gärna till. Tack!

 1. Why hasn’t the US government crushed Wikileaks? [TNW United States]
 2. – Det här tycker jag är en intressant diskussion. Den om Julian Assage, våldätkter, organisationsidiotier och att han är en douchebag i allmänhet är en annan.

  Får väl hitta en form för en mer ordnad diskussion med @mymlan, för vi kan ju inte hålla på som på twitter i morse… Och nu ser jag att vi har en moderator också – ping @sdopping ;)

 3. Söndagstips 10/10/24 – Sverige runt i sociala medier
 4. – Sverige runt i sociala medier – vilken bra rubrik.

 5. Video: The First Ever Foursquare Check-In From Space
 6. – Är inte det här coolaste PR-tricket på länge? Funderar på hur man skulle kunna få astronauterna att spela lite planeto på rasterna.

 7. “TV4, WordPress och ekosystemet” på Wordcamp | blog2.0 – per åström
 8. – Jag säger bara en sak: kolla in vår session om utveckling på #ind10 (http://internetdagarna.se). Där kommer @perkovich, @tdhse och @morpac verkligen gunga båten. Igen. Missa INTE!
  (jag kommer att sända det live, stay tuned)

 9. Veckan som gick – vecka 42
 10. – Måndagslänken. Hemtamt. Men jag måste kommentera Assange. Jag kan inte förstå att det är så svårt att se skillnaden på den stats- och företagstransparens som Wikileaks jobbar med och de önskemål Assange har på begränsad insyn i den privata sfären. Rätta mig om jag har fel, men Wikileaks har väl aldrig handlat om enskilda individers totala transparens?

 11. Och nu en lite skarpare (a)arneby med sin STORA telefon på #wpsthlm | Flickr – Photo Sharing!
 12. – I helgen klämde och kände jag på samsungs nya monster. Jag är inte imponerad. Ska bli spännande att läsa recension på http://prylkoll.se/ så småningom. Jag tror inte den kommer att få etiketten ”prisvärd” iaf ;)

 13. Online Tracking Company RapLeaf Profiles Users by Name – WSJ.com
 14. – Diskussionen runt Rapleaf går vidare. Bra och intressanta länkar här också. Om inte annat är det väldigt viktigt för oss nördar att se hur mainstream-media hanterar den här sortens historier.

 15. Constructive
 16. – Missa inte mouseover på den här. MISSA INTE!

 17. Strategi för lärande – inte makt
 18. – Mattias kämpar vidare, och det är klart att min oneliner är hårt dragen. Det är utformad för att fungera på koncernnivå, och där tror jag den skulle lira även för en kommun.
  ”Katrineholm strävar efter att nyttja digitala och sociala kanaler i all vår vardagliga verksamhet”. Ursäkta den yxiga svenskan, men den är simultantolkad.

  Men den är alltså intstruktionen, dagordern, på högsta nivå – sedan är det upp till varje nämnd, förvaltning, bolag att implementera sin anpassning av den ”ordern”.

 19. Larm om sårbara smartphones – Digitalt & teknik – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 20. – Sydsvenskan balanserar upp panikreportaget. Vad jag inte kan begripa är hur Rapport kan springa ett enskilt företags ärende på det här viset. Hur svårt vore det att kolla med en second opinion?

  Och en annan sak: jag har kört mina macar utan brandvägg och virusskydd sedan första dagen. 1986 tror jag det var…

 21. We Up North | Presentation av Veidekke Bostad på WordCamp Stockholm
 22. – ”Lägg inte tid på att utveckla eget, integrera befintliga tjänster” – ett tema som gick igen ofta i helgen. Här med en del übersmarta val – tex integration av Dropbox i arbetsflödet. Jag älskart.

 23. Rapport från Wordcamp – Månhus
 24. – Coolt hack från David. Hoppas han piggar på sig och får styr på mina taggar en annan dag ;)

 25. J. Nystrom Design » Blog Archive » Helgens bestyr: WordCamp (#wpSthlm)
 26. – Häng med kl 13.00. Det blir hur skoj som helst.

 27. Kungligt länsbesök – Nyheter – Norrbottens-Kuriren
 28. – Väljer att citera @blisk ”Har vi pratat om det här med stackars kronprinsessans enorma rygg-testikel?”

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 25 Oct, 2010 #jjk”

 1. Gissar att du lagt in något nytt plugin i nya designen eller nått.. men nu kör du också den buggiga “Notice: JavaScript for Mobile Safari is currently turned off. Turn it on in Settings > Safari to view this website”-pluginet som lägger upp en stor svart ruta över hela skärmen när jag försöker titta på webbsidan i mobilen i förenklad form… Den är totalt oläslig!

  Ännu mer irriterande blir det eftersom jag inte har iPhone utan kör Android… snacka om att förolämpa halva befolkningen ;)

  Reply
  • Fråga: ”förenklad form”? Jag vet inte riktigt vad du menar med det. Jag bytte till WPTouch i helgen och vad jag kan se när jag testar med mina iphones och android-lurar så funkar det.

   Ledsen att jag ställt till det för dig. Med lite mer info så löser jag det.

   Reply
 2. På tal om xkcd-strippen, jag pratade med Martin så sent som i morse om Dan Nilssons sköna sätt att lösa det på. Se t.ex. kommentarscaptchan på ehandel.se. Bilder ftw! :)

  Reply

Leave a Reply