Vägverket har återkommit med sitt beslut. De har återkallat skyltarna. Hela dokumentet finns som vanligt på Scribd. Har pratat med min juridiska hjälp och de delar min lekmannamässiga uppfattning att svaret i huvudsak är snömos.
Vi kommer sannolikt att dra frågan ett varv till, alltså överklaga till Länsrätten i Örebro, av två skäl: principfrågan när det gäller varumärken är fortfarande inte tillfredställande utredd och vägverket förefaller vara ute på ganska djupt vatten i sin juridiska tolkning. Ska vi få ett klart och tydligt besked och förhoppningsvis uppnå en tydligare regelverk framöver måste frågan få chansen att prövas.
Deras beslut verkar enbart ha stöd i det fall där GOOGLE (här kan avsaknad av skillnad mellan små och stora bokstäver på en skylt ha betydelse!) med absolut säkerhet är ett ord som enbart hänvisar till företaget Google, och att sådana skyltar på någon annans bil däremot kan anses innebära olägenhet för just exakt företaget Google.
Om så inte är fallet kan vem som helst hävda att en skylt innebär olägenhet för dem – t.ex kör en lastbil omkring med mitt förnamn (tämligen ovanligt) vilket jag (såväl som Troed Troedson) såklart skulle kunna ha åsikter om.
Så, har GOOGLE blivit ett allmänt ord som betyder något mer än företaget Google? Svaret på det torde vara ja – att “googla” (dvs, “to google”) ingår idag i vanligt språkbruk, även om att använda andra sökmotorer än just Googles.
http://news.independent.co.uk/business/news/article1218805.ece
Deras beslut verkar enbart ha stöd i det fall där GOOGLE (här kan avsaknad av skillnad mellan små och stora bokstäver på en skylt ha betydelse!) med absolut säkerhet är ett ord som enbart hänvisar till företaget Google, och att sådana skyltar på någon annans bil däremot kan anses innebära olägenhet för just exakt företaget Google.Om så inte är fallet kan vem som helst hävda att en skylt innebär olägenhet för dem – t.ex kör en lastbil omkring med mitt förnamn (tämligen ovanligt) vilket jag (såväl som Troed Troedson) såklart skulle kunna ha åsikter om.Så, har GOOGLE blivit ett allmänt ord som betyder något mer än företaget Google? Svaret på det torde vara ja – att “googla” (dvs, “to google”) ingår idag i vanligt språkbruk, även om att använda andra sökmotorer än just Googles. http://news.independent.co.uk/business/news/article1218805.ece
Har själv sett ett fordon med mitt namn på som är rätt så ovanligt för några år sedan.Följde efter detta fordon länge och bara funderade på hur denna tillfällighet kommit fram.Nä,det var inte SideShow Surfer och jag tänker inte lämna in någon klagan heller för den delen ha ha … Men att ett multimiljard företag som nu Google är tydligen har synpunkter på hur deras företagsnamn representeras av vägverket i Sverige har jag ändå en viss förståelse för då detta varumärke på sitt sätt är unikt i en unik IT tid med den åtföljden av hur detta varumärke behandlas.Bortsett från på din bil då ha ha ….
Om någon har ett framgångsrikt varumärkes namn så blir man säkert konfundersam om det på andras sidan klotet sitter klistrat av gängse regering på exakt vad som helst.
Kan man inte erkänna detta så ljuger man antingen eller har noll koll på ordet (varumärkes rättigheter).
Har själv sett ett fordon med mitt namn på som är rätt så ovanligt för några år sedan.Följde efter detta fordon länge och bara funderade på hur denna tillfällighet kommit fram.Nä,det var inte SideShow Surfer och jag tänker inte lämna in någon klagan heller för den delen ha ha … Men att ett multimiljard företag som nu Google är tydligen har synpunkter på hur deras företagsnamn representeras av vägverket i Sverige har jag ändå en viss förståelse för då detta varumärke på sitt sätt är unikt i en unik IT tid med den åtföljden av hur detta varumärke behandlas.Bortsett från på din bil då ha ha ….Om någon har ett framgångsrikt varumärkes namn så blir man säkert konfundersam om det på andras sidan klotet sitter klistrat av gängse regering på exakt vad som helst.Kan man inte erkänna detta så ljuger man antingen eller har noll koll på ordet (varumärkes rättigheter).