Jag är en stor fan av LBS, Location Based Services, och skriver ofta om det i mina morgonkommentarer. Just nu går väl alla och håller andan i väntan på vad Facebook egentligen ska göra.

Men när jag nyss kastade ut en fråga på Twitter om Gowalla vunnit över Foursquare så insåg jag att ämnet lever i allra högsta grad. Ska länka ihop lite här under kvällen, men det vore kul om ni som aktiverade er i Twitter ville lägga en kommentar här. Kör du Foursquare eller Gowalla? Och om du har tid och lust, varför? Tror du att bästa tjänsten vinner eller kommer något helt annat att ta över. Gör du som jag och fuskar med Latitude också? (uppdatering, kolla min widget en bit ner till höger) Kommer Twitter att få upp ordentlig fart?

Fler länkar och lite tyck längre ner. Men tar gärna emot tips: vad borde jag läsa på ämnet ”LBS i sverige”?

För egen del:

  • Jag har 448 vänner @ 4sq och 565 vänner @ Gowalla. Har blivit addad, inte aktivt sökt upp – borde alltså reflektera någon slags spridning.
  • Jag gillar Foursquare bäst, men har en känsla av att Gowalla används mer.
  • På sikt kommer vi att se det totalt integrerat i Facebook, och en kommande openLBS. Typ.
  • Jag gillar autologin, skulle gärna haft det. Men jag är ju en transparensidiot. Kan sakna Plazes
  • check.in var en besvikelse
  • Det är synd att Fireeagle verkar stå stilla och att Brightkite tappat fart.
  • Realtids-Jocke via Latitude

Samlade länkar:

Reblog this post [with Zemanta]