Guru Nr 2 – Nov 2000 (Magasinet Guru)

Andra numret av Guru. Citerar Jens Frejrud: ”Vi pekar ut kvinnorna, dominerande inom beteendevetenskap. Vi pekar ut utbildningarna i Uppsala, Göteborg och Malmö, där teknik och humaniora redan korsbefruktas. Vi pekar ut ett typföretag där samhällsengagerade humanister bygger nätlösningar. Vi pekar ut ett projekt i Lund, där arkitekterna bygger rymdtoaletter åt Nasa. Och vi pekar ut Köpenhamn, som har naturliga förutsättningar att ta täten i humaniorahypen.”

Guru Nr 2 – Nov 2000 (Magasinet Guru)

Redaktionsrutan i Guru nr 2

INNEHÅLL

Musikrörelsen 2.0
En ny svensk musikrörelse växer sig stark. Den kan bli en ny lönsam exportindustri. Och en global plattform för artisterna.

E-handeln blomstrar
E-handelns dödsannonser avlöser varandra. Konkurser, miljardskulder, spruckna drömmar. Mitt i eländet finns ändå lönsamma exempel.

Den döende nörden
Vi sticker ut hakan och säger att teknikern får passa sig. När tekniken finns blir innehållsleverantören kung – och makten sprider sig.

Sveriges förste it-miljonär
Mats Gabrielsson var tidigt ute – och lyckades. Men vad var det som drev honom att söka framgången? Vi sökte svaren i en intervju hemma i Bromma.

Hon löser problem inifrån
Virva Herlitz är terapeut och företags- psykolog. Och Gurus nya expert. Möt kvinnan som hjälper dig rätt i relationerna på jobbet.

Vem hinner med sex?
Vi jobbar för mycket. Inte undra på att singlarna ökar – ingen har ju tid med ordentliga relationer. Och äktenskapsmäklarna har högkonjunktur…

AVDELNINGAR
– Inbox: Våra läsare tycker till.
– Start: Allt om allt, kanske.
- Saker: Prylarna som är ett måste.
– Välfärd: Hur mår din fobi idag?
– Bodin: Funderar över siffror och datum.
– Guru Guide: Kroglivet utanför Stureplan.

KRÖNIKOR
- Mikael Pawlo: tipsar om fem affärsidéer
– Erik Hörnfeldt: om fossilerna på internet
– Ulrika Hjalmarson: testar gränser

(CC-BY resp upphovsman)
(Frågor, kommentarer [email protected])

Du kan också hämta filen som PDF direkt från dropbox.

2 thoughts on “Guru Nr 2 – Nov 2000 (Magasinet Guru)”

Leave a Reply