Help – listing by category and tag is broken

Archive on this site works fine by date, but by category or tag it’s broken. I just get the frontpage. It used to work, and sorry to say, I’m not sure when the problem started. No clue there.

Plugins running on this site can be found here, and WP version is
3.1-beta1-16590.

Things I have tried:

 • Disabled WP Super Cache. Still running with it disabled. Hard to do but everything in order to find this problem…
 • Disabled Redirection. Still running with it disabled. I miss it.
 • Cleared and recreated /.htaccess from the permalink settings page. On the same page I have tried other, longer, settings than c for category and t for tags. Same problem. They get written as they should but when I click them I still end up on the frontpage.
 • Changed to Twenty ten and others. And back again. Same problem with every theme

And probably more. I have searched high and low and talked to a lot of WP experts. No luck. I need some advice.

Pretty, pretty please – with cream on the top. Please help!

You asked for my .htaccess. Here it is, all cleaned up.

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]

# END WordPress

9 thoughts on “Help – listing by category and tag is broken”

 1. Knepigt att felsöka utan att ha tillgång till hela sajten med filer och databas. Vi kan ju konstatera att det inte är temat, eftersom du har bytt tema ett par gånger (såvida du inte lagt in något URL-ändrande i functions.php). Det ser heller inte ut som om det är något märkligt i .htaccessen, av det som syns ovan. Det lämnar tre huvudsakliga misstänkta:

  1. En plugin
  2. En bugg i WordPress
  3. En inställning som spökar

  För att felsöka plugins: stäng av dem en och en och testa kategorisidor. Om du plötsligt noterar att kategorierna fungerar är det antagligen den pluginen. Känns osannolikt dock, om du inte uppdaterat något nyligen?

  Har du uppgraderat WordPress nyligen? I 3.0.2 har de uppdaterat hur URLar med /%category%/ skrivs om. Har du provat att nolla fälten (inte bara skriva längre än c och t – nolla helt för WP-default) för category och tags? Vad händer då?

  En början med de troligaste misstänkta. Hoppas att det löser sig!

  Reply
   • Jag fick 404:or på kategori- och taggsidor efter att ha installera WordPress 3.1 och aktiverat fina permalinkar. Lösningen för mig var att trunkera innehållet för inställningen rewrite_rules i wp_options. Den verkar innehålla någon form av cache med regexps för URLarna(?). WordPress rewrite_rules issue har detaljer från min trasiga vs. fungerande testinstallation.

    Reply
    • Tack, men det fungerade inte för mig, trots att jag följde till punkt och pricka. Blir allt mer övertygad om att det finns en nasty bug här. Jag avvaktar till helgen och ser om det dyker upp något mer. Annars nedgraderar jag och testar igen.

     STORT tack, som vanligt!

     Reply
    • Tack, men det fungerade inte för mig, trots att jag följde till punkt och pricka. Blir allt mer övertygad om att det finns en nasty bug här. Jag avvaktar till helgen och ser om det dyker upp något mer. Annars nedgraderar jag och testar igen.

     STORT tack, som vanligt!

     Reply
 2. Väldigt skumt fel. Jag hade börjat med databasrens. Kanske är det en gammal plugin som skräpar i wp_options som ställer till det för att den krockar med en ny? Gissar vilt här.

  Hårda lösningen: skapa ny, ren och fin, installation, flytta allt till den.

  Reply

Leave a Reply