Hur svårt kan det vara?

Ligger med iPhone och läser rss i underbara google reader, och skriver den här bloggposten i wordpress-appen som funkar utmärkt i iPhone. Jag kan alltså göra massor i min iPhone. Utom att läsa vilken artikel jag vill, eller söka, på landets största tidningssajter. Skäms på er!

På snygga och härligt iPhoneifierade sajter som m.dn.se, m.svd.se, m.aftonbladet.se och m.expressen.se får jag bara ett litet subset av knäcken. Jag kan inte ens söka mig fram till fler artiklar – för det finns ingen sök! Det senare är synnerligen irriterande sedan ett par av sajterna redirectar mig till startsidan när jag klickar på en länk i tex reader. Jag är en varm anhängare av detect and redirect, men gör det rätt för satan.

m.hd.se är ingen skönhet, om man jämför. Men sök funkar iaf. Du kan också ta vilken url som helst, lägga till ett m. före och få en fungerande mobilartikel. Busenkelt, jag tror jag hackade ihop den första versionen på en natt.

Så varför funkar det då så illa hos de som lägger ner stora resurser på sina mobilversioner? Jag tror att svaret finns i ett återkommande citat från filmen “Heathers”…

4 thoughts on “Hur svårt kan det vara?”

  1. Det är klart att detta borde funka. Att söka bör ju gå överallt. Att nå vilken url som helst även i mobilportalen finns det stöd för men inte fullt ut. Vi kollar på detta.

    Reply
  2. Det är klart att detta borde funka. Att söka bör ju gå överallt. Att nå vilken url som helst även i mobilportalen finns det stöd för men inte fullt ut. Vi kollar på detta.

    Reply

Leave a Reply