Nej, klart jag inte är en PC. Mac-ränderna lär inte gå ur. Men när jag får erbjudande om att testa en modern PC, och dessutom har chans att få behålla den så kan jag inte låt bli.

Dels behöver jag ofta en PC för att kolla hur saker ser ut och funkar på nätet, och min nuvarande Sony Vaio har längre gnolat på sista versen. Dels är jag en nyfiken människa (samma drivkraft som fick mig att åka med till Redmond) och kan inte riktigt motstå en utmaning.

Därför har jag accepterat att hänga med i Fujitsus utmaning: ”#lifebook4lifethe next generation”. Det handlar helt enkelt om att vi är 40 personer över hela världen som fått lite olika prylar på lån i sex veckor. De av oss som löser ett antal utmaningar på bästa sätt får behålla prylarna.

Givetvis kommer jag inte att kompromissa med mina åsikter, man köper inte en positiv review av mig. Jag lovar också att det inte kommer att bli en massa pc-tugg här, det mesta i projektet kommer mest att synas här på projektsajten. Och jag kommer fortsätta klaga över fula förpackningar…

Andra svenskar som är med är tex Arwengrim och Svartling.