Igår skulle vi ha gäster. Det betyder minst fyra lustfyllda timmar i köket. Ren njutning. Men delad glädje är dubbel glädje och ingen var hemma. Alltså kickade jag igång Bambuser och bjöd in nätvännerna till en oplanerad och ostrukturerad cookalong.

Det blev fantastiskt kul, där och då. Sannolikt är värdet avsevärt mindre i repris ;) Hundratals deltagare var med och kollade, kommenterade, blev jaiku-nostalgiska och påminde mig när det var dags att röra i grytan. Helt improviserat blev det ett fantastiskt spännande litet experiment. Hoppa runt och kolla lite här, och läs vidare under filmerna.

Första passet håller på i 1:53, sedan startade jag om sändningen då det lät på Twitter som om den stannat. Inledningen är lite tvekande, men när det blir drag i chatten så stiger stämningen. Ni ser tyvärr inte chatten tillsammans med videon, men den finns som separat textfil (än så länge bara första passet).

Take 2 är drygt två timmar och femton minuter och inleds med att mästerkocken Rickard Nilsson dyker upp. Helt kort bara, han är på Cypern och var egentligen på språng – men var ju ”tvungen att kolla så jag skötte mig”;)

Poängen med den här sändningen var att den visade på kraften i – och behovet av – sociala knutar, eller sociala objekt som är den vanligare termen. Jag var egentligen inte subjektet – jag var bara något att samlas runt och snacka. En plats för de matintresserade nördarna att hänga en stund. Kvaliteten i samtalet, snarare än kvaliteten i produktionen. Som ett sådant experiment var det här otroligt kraftfullt och lärorikt.

Det visade också tydligt på kraften i att ha en ”tribe”, men det är en helt annan bloggpost.

Anyway, jag har ju Bambusat i gott och väl två år men det här var ett nytt sätt för mig att använda tjänsten. Det kommer nog att bli mer framöver, och för den sakens skull har jag satt upp en speciell sida under /live. Vi ses i etern.

För charmerande sällskap under eftermiddagen vill jag tacka gyld, hepp, slowmove, mymlan, windyjonas, qpaqex, granding, nilsson_jonas, gabrieljonsson, hejg, aspelund, mariahagglof, thejennie, okkido, johanlange, ibjornen, vespaboy, sveinnbirkir och alla de som kom in i take two som jag missade att spara chatten från. Mest och störst tack till coola wifey, som bara hoppade rakt in i handlingen när hon kom hem. Skönt att inte kunna chockera sin fru ;)

Menyn då? Till förrätt bjöds varm Vichyssoise med stekt bröd och val av löjrom eller bacon till. Alla tog allt och alla tog om. Soppan tog slut, yay! Varmrätten var långkokt Boeuf BourguignonLimousin och drygt en liter vin. Samma vin som vi sedan drack till så klart, på samma sätt som en skvätt av välkomst/förrätts-skumpan fick åka med i soppan. Alla tog om på grytan också, jag trodde knappt mina ögon, vilka svullo till gäster;) Till efterrätt serverades världens godaste och lyxigaste efterrätt. Fyra paket B&J, direkt ur förpackningarna. Jubel utbröt.