jardenberg kommenterar – 12 Apr, 2010

 1. Blogginlägg om Politik 2.0 • POLITOMETERN
 2. – Nu börjar det bubbla och puttra om boken Politik 2.0. Det ska bli fantastiskt spännande att följa mottagandet, och jag hoppas, hoppas att den kommer att göra lite nytta och skillnad.

 3. The Adobe – Apple Flame War
 4. – Bra läsning, om inte annat för att alla ni ungdomar som inte var med under de tidiga åren ska få en historiebeskrivning.

 5. News Sites Rethink Anonymous Online Comments – NYTimes.com
 6. – Liksom sydsvenskan mfl här hemma. Ändå tycker jag det är synd att inte fler funderar aktivare på det här – utan istället kör på med modererade kommentarer och lägger uppdraget på Interaktiv säkerhet. Bad move, lazy mans solution.

 7. A Note to Twitter Developers: Alas, It Was Ever So: Now, Add Value, Post Haste
 8. – Det här är bra: ”The point is this: Two years ago, adding value to the Twitter ecosystem meant building a good reader, or a good aggregator. But the game changes over time, and if you don’t keep moving, you will become irrelevant. Value now is not value then.”
  – Men det är inte bara en sanning i the tech startup world. Det är en sanning i alla branscher, i alla verksamheter. Idag mer än någonsin.

 9. Sverigedemokraterna.se borta från förstaplatsen
 10. – Analyserna och diskussionen runt Sverigedemokraterna.se|net|de är extremt lärorika. Se till att du hänger på här!

 11. Paper.li Turns Your Twitter Stream Into A Daily Newspaper
 12. – Crazycool idé, även om jag inte skulle kalla det ”newspaper”;) Här är min iaf: http://paper.li/jocke

 13. NSFW: I Admit It, The iPad Is A Kindle Killer. I Just Wish It Weren’t Going To Kill Reading Too
 14. – En intressant take. Ipad är en bokdödare, och inte bara en kindledödare, för att den gör så mycket annat så grymt bra. Lite som – vem vill läsa en text när man kan se på en film. Även om jag är med på vinkeln så tror jag det är lite fel. A good read kan det nog fortsatt finnas behov av (även om jag direkt kan erkänna att mitt bokläsandet minskat).

  Och sedan är det det där med att den inte är skön att läsa på, GÅ INTE på den myten. Den är underbar att läsa på. Mina ögon stormtrivs iaf.

 15. Så fungerar App Store på iPad i Sverige
 16. – Bra genomgång av Esse. För egen del shoppar jag däremot via amerikanska app store, har ju ett konto där också, med giltig betalningsanslutning;)
  Ett annat sätt för den som vill shoppa via US store är ju att köpa Gifta Cards på eBay, det funkar busbra. Välj de som har Buy Now, kolla att säljaren har bra referenser och så är det bara att tuta och köra.

 17. Drev — vem vågar bryta trenden?
 18. – Kloka, kloka Emma. Tack!

 19. Joe Wikert's Kindleville Blog: All Kindle, All the Time: This Site Officially Under Deconstruction
 20. – Kaxigt. Lägger ner sin Kindleblog och flyttar fokus till http://www.ipadhound.com/ ;)

 21. How to Make a Screencast for Your Website
 22. – Personligen föredrar jag Screenflow, men resten av tipsen skriver jag under på.

 23. As Good as it gets: Charmtrollet Leo.
 24. – Men det här är ju så jävla kul så jag får ONT i magen. LMAO, på riktigt.

 25. Egen CSS för iPadens landskapsläge
 26. – Tobias, vi satt ju och diskuterade det här på Wayne´s sist. Här ser du precis hur extremt enkelt det är. Told you so;)

 27. Grötentreprenörerna rör om i it-grytan
 28. – Jag är ganska nöjd med mitt uttalande:
  ”Det handlar om lite snack och mycket verkstad. I stället för att skriva romaner bristfällligt maskerade till affärsplaner, sätter de sig ned och bara gör. De arbetar passionerat med andra drivkrafter än ’world domination’ och just därför slutar det ofta med att de gör succé”, säger Joakim Jardenberg.

 29. Köttvärldshack.
 30. – Ja, det är underbart. Vi borde hacka mer.

 31. 50 Wonderful Icon Design Tutorials
 32. – Är du designer eller bara ute efter inspiration – se hit. Wow, säger jag bara.

 33. Google Now Highlights Top Links Cited in Status Updates – The Steve Rubel Stream
 34. – Håller så klart med Steve Rubel, det här är snyggt genomfört. Men det verkar krävas ganska rejäla volymer för att högerspalten ska kicka in.

 35. Gawker
 36. – För oss fanboys, stories om Stevo ute på stan.

 37. Do you speak digital? – selnadeem's posterous
 38. – Kul att Mark äntligen verkar få den rockstar-status han förtjänar.

 39. Fab@Home – Make Anything | Fab@Home
 40. – 3D-skrivare är nog det mest upphetsande vi har på horisonten. Det bubblar och puttar och det är så spännande att se en helt ny teknik växa fram med de förutsättningar som internet ger. Notera hur mycket som är fokuserat runt open source, open hardware, collaborativ creation, ”social spridning” etc. Det är alltså inte bara det skrivarna kan och kommer att kunna göra för oss som är spännande utan också hur hela utvecklingen bedrivs. Lovely!

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 12 Apr, 2010”

 1. Men Interaktiv säkerhet kan omöjligt ha kvar alla sina uppdrag? Inte i samma omfattning i alla fall, jag ser könsord och alla möjliga påhopp på nyhetssajterna nu, trots att de skrevs 8-12h tidigare. Dessutom tyckte jag mig se att på Aftonbladet.se “är det vi användare som modererar genom att trycka på Anmäl kommentar”. Är det så?

  Reply
 2. De uppdragsgivare de själva nämner: Dagens Nyheter, Dagens Industri, Aftonbladet, Expressen, TV4 och GP. Men på referens #3 tycker jag som sagt det är lite oborstat just nu…

  Reply

Leave a Reply