Ingen kris i mediebranschen?

Idag samlade PK södra till debatt om sammanslagningen av Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. Med tanke på hur den dramatiska diskussionen runt den här affären borde salen fyllas av hundratals oroliga anställda, annonsörer, politiker och inte minst läsare. Det målas upp som demokratins undergång, den viktigaste frågan i svensk politik (jodå) och man pratar om både Google-skatt och kriskommission. Jag var orolig för hur de 150 platserna i Teatersalen på Dunkers kulturhus skulle räcka till. Men jag oroade mig i onödan, det var nog minst 30-40 platser över. Och på livesändningen hade vi som mest 12 samtidiga tittare. Antalet ”engagerade” kommer inte ens i närheten av antalet jobb som är akut i riskzonen.

I det perspektivet måste man fråga sig om krisen verkligen är värd att ta på allvar, eller om tidningarna redan har lyckats göra sig irrelevanta.

På tal om engagemang, ingen av tidningarna verkade intresserade av att sända live, så då gjorde jag det. Här är de två delarna

[iframe id=”https://embed.bambuser.com/broadcast/4897108″]

[iframe id=”https://embed.bambuser.com/broadcast/4897331″]

Uppdatering: istället för ett tack för sändningen (på egen tid och med egen utrustning) fick jag den här fina hälsningen från Journalistklubbens ordförande på HD:
”Direktsändningen från Publicistklubbens möte i Helsingborg blev inte så bra. Folk som inte fanns i lokalen hade svårt att ställa frågor. Ingen vidare synkronisering. Finns mycket övrigt att önska i den här “direktsändningen”. Tyvärr. Kompetens finns ju både hos Sydis och på HD.”

Det fanns alla möjligheter att ställa frågor. Jag skrev det i Bambuserchatten, och jag hade koll på både Facebook och Twitter. Det kom en fråga, ni kan se den här, och den kom i första debattens sista minut. Det fanns inte en chans att hinna få fram den.

4 thoughts on “Ingen kris i mediebranschen?”

  1. Jag tackar iaf för att du sände och för att jag nu i efterhand får möjlighet att se debatten. TACK!

    Reply
  2. Gör det inte värre än det är. Min kritik handlade inte alls om Jardenbergs sändning av diskussionen. Den bryr jag mig inte om. Vad jag kritiserade var att HD/Sydis inte sände den själv direkt från Dunkers och därmed såg till så att folk (utanför Dunkers) kunde ställa frågor. Bara så enkelt.

    Reply
  3. Hedvig, du skriver uttryckligen ”Finns mycket övrigt att önska i den här ”direktsändningen”” – och det är så klart omöjligt att tolka det som annat än kritik mot min sändning. Och du har fortfarande inte förklarat hur du menar med att folk inte kunde ställa frågor. Min sändning var öppnare för frågor utifrån än vad någon sändning från HD/Sydis någonsin har varit. Så vad menar du?

    Reply

Leave a Reply