Idag samlade PK södra till debatt om sammanslagningen av Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. Med tanke på hur den dramatiska diskussionen runt den här affären borde salen fyllas av hundratals oroliga anställda, annonsörer, politiker och inte minst läsare. Det målas upp som demokratins undergång, den viktigaste frågan i svensk politik (jodå) och man pratar om både Google-skatt och kriskommission. Jag var orolig för hur de 150 platserna i Teatersalen på Dunkers kulturhus skulle räcka till. Men jag oroade mig i onödan, det var nog minst 30-40 platser över. Och på livesändningen hade vi som mest 12 samtidiga tittare. Antalet ”engagerade” kommer inte ens i närheten av antalet jobb som är akut i riskzonen.

I det perspektivet måste man fråga sig om krisen verkligen är värd att ta på allvar, eller om tidningarna redan har lyckats göra sig irrelevanta.

På tal om engagemang, ingen av tidningarna verkade intresserade av att sända live, så då gjorde jag det. Här är de två delarna

[iframe id=”https://embed.bambuser.com/broadcast/4897108″]

[iframe id=”https://embed.bambuser.com/broadcast/4897331″]

Uppdatering: istället för ett tack för sändningen (på egen tid och med egen utrustning) fick jag den här fina hälsningen från Journalistklubbens ordförande på HD:
”Direktsändningen från Publicistklubbens möte i Helsingborg blev inte så bra. Folk som inte fanns i lokalen hade svårt att ställa frågor. Ingen vidare synkronisering. Finns mycket övrigt att önska i den här ”direktsändningen”. Tyvärr. Kompetens finns ju både hos Sydis och på HD.”

Det fanns alla möjligheter att ställa frågor. Jag skrev det i Bambuserchatten, och jag hade koll på både Facebook och Twitter. Det kom en fråga, ni kan se den här, och den kom i första debattens sista minut. Det fanns inte en chans att hinna få fram den.