… utsågs inte heller den här mandatperioden. Regeringen Löfven saknar en tung ministerpost. Och jag tycker det är synd, alldeles oavsett om hen heter Joakim Jardenberg eller inte ;)

Under det år jag arbetat som internetchef i Helsingborg har jag sett hur mycket som går att göra med ett tydligt och starkt mandat på det här området. När vi tillåter nätet att ta plats på agendan ser vi skillnaden det kan göra på alla områden. En del av det här kommer vi beröra på The Future Conference den 7 oktober under Näringlivsveckan, mer kommer i sammanställningen av det första året (den 2 december), och ännu mer kommer synas nästa år när alla säckar börjar knytas ihop. Men jag har redan sett tillräckligt mycket för att våga säga att även om internet inte är hela lösningen på allt – så är det en bärande del i att vända alla de stora samhällsutmaningarna till möjligheter.

Nåväl, det är ju regeringsbildning igen om fyra år. Tills dess ska jag försöka agera ett litet skuggkabinett här. Internetministern kommer att uttala sig i aktuella diskussioner, föra fram egna och hissa andras förslag, men också dissa i frågor som går emot en sund internetpolitik.

Det första uttalandet från sveriges självutnämnde internetminister: Jag är inte IT-minister. 2014 handlar internet inte i första hand om teknik, utan om människor.

Tyck tillbaka.

internet

The cookies of the internet
creative commons licensed ( BY-NC-SA ) shared by Kalexanderson