Intressant debatt om Wikipedia

Det pigga gänget på Newsmill har tagit tag i Wikipedia-debatten, med anledning av att Jimmy Wales har uttalat sig för flagged revisions.  För egen del tycker jag att det är en kvasifråga, men tar såklart chansen att ge Wikipedia lite extra spinn. Det pratas alldeles för lite allvar om den sajten.

milla

Debatten handlar om att ordförande i Svenska Wikimedia förklarar varför många tycker att flagged revisions är en dålig sak, och jag förklarar varför jag tycker det är Wikipedias minsta problem. Ungefär så. Hoppa gärna in i debatten på Newsmill. Här är lite bakgrundstexter som vi skrivit under året.

Det ger mig också ett tillfälle att prova på att milla. Här under ska du se en milla-widget. Med den kan du, ungefär som med Emo Vote ange hur du känner för ett visst ämne. Try it, men glöm inte läsa debatten först ;)

4 thoughts on “Intressant debatt om Wikipedia”

 1. Som vanligt: klokt och välgrundat.

  Därtill är jag imponerad – och möjligen av den stämning som förmedlas – av din byline-bild.

  Reply
  • Thanks. Själv är jag lite förundrad över draget på newsmill. Nästa 6.000 läsare på artikeln är väl bra, men 220 millningar och över 20 kommentarer tyder ändå på att ämnet verkligen engagerar.

   Ur ett publikt hänseende kanske Wikipedia ändå har bättre förutsättningar än jag gått och trott. Det bådar gott.

   Reply
 2. Som vanligt: klokt och välgrundat.

  Därtill är jag imponerad – och möjligen av den stämning som förmedlas – av din byline-bild.

  Reply
  • Thanks. Själv är jag lite förundrad över draget på newsmill. Nästa 6.000 läsare på artikeln är väl bra, men 220 millningar och över 20 kommentarer tyder ändå på att ämnet verkligen engagerar.

   Ur ett publikt hänseende kanske Wikipedia ändå har bättre förutsättningar än jag gått och trott. Det bådar gott.

   Reply

Leave a Reply