Jag hittade en gammal tweet tack vare att Twitter nu öppnat för sökningar tillbaka till tidernas begynnelse. Man kan ta med operander som from:jocke för att få mer precisa resultat. Tack för det Twitter.

Så här skrev jag den 30 april 2007

Twitter _ jocke_ I have left twitter. Meet me ...

Någon frågade efter min första tweet. Jag tror det är den här från den 13 september 2006. Löpnumret är 29687. På den tiden var Twitter verkligen något helt annat. Tweeten omedelbart före min är från svenske Kribba som rapporterar från möte på Stardoll, och den efter är från en Austin som jag inte vet vem det är. Det är sex hela minuter som skiljer de tre sekvensiella tweetsen från varandra. Alltså, en tweet varannan minut. Idag är twitter stundtals uppe i 327.000 tweets per sekund.

Fortsättningen: Den 20 december 2011 sa jag definitivt adjö till Jaiku. Och så där är det. Tjänster kommer och går. Ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Vinnare och förlorare. Utveckling.

Det jag tar med mig är en ständigt växande ödmjukhet. Och ett närmast sorglöst, eller snarare, kärleksfullt förhållningssätt till förändring. Men det ska inte förväxlas med avsaknad av övertygelse eller riktning. Eller förståelse för de stora rörelserna. Jaiku eller Twitter är liksom inte grejen, utan vart nätet som helhet är på väg. Vart vi som människor knuffar det här internetnettet…

Jag slår ett slag igen för att alla borde läsa The future of ideas. Tanka hem den, och fundera på vad Lawrence Lessig säger om ”The Fate of the Commons in a Connected World”. Viktigare än någonsin, i dessa dagar.

Bildcred: CC BY-NC-SA cockney_rebel7/Flickr