jardenberg kommenterar – 1 May, 2010

 1. Realtids-webben. Vad är det, egentligen? | Good Old
 2. – Vi sände en försmak inför movingimages igår, och här är en bloggpost från Kristin på det temat. Spana in och följ länkarna.

  I min inledande presentation igår, fyra intensiva minuter;), pratade jag om hur jag ser att transparens och realtid hänger ihop.

  Men realtid hänger också ihop med gamla relevanswebben och heta relationswebben. Här är hur: https://jardenberg.se/b/om-de-tre-webbarna/

 3. This Is Why I'm Not A Dork – Geek – Gizmodo
 4. http://www.google.com/search?q=define:dork

 5. In praise of television: The great survivor | The Economist
 6. – Det här är nästan lika fascinerande läsning som debattartikeln som TU levererade i veckan om hur ljust det ser ut för dagspress. Ur ett slags djupt mänskligt perspektiv kan jag förstå sökandet efter ljuspunkter, men ur ett affärsmässigt perspektiv måste ju den här sortens ryggmärgsreflexer vara det mest förödande som går att tänka sig.

  GET YOUR HEAD OUT OF YOUR ASS!

 7. London och Absolute Radio
 8. – Gustav rapporterar från London. jag gillar.

 9. POLITOMETERN • alla politiska bloggar
 10. – Bara för att det är den första maj idag. Bra tryck i bloggsfären – mindre bra tryck ute på gatorna. Det här är vårt nya torgmöte. OK?

 11. The Web Doesn’t Suck. Browsers Are Innovating. « Katz Got Your Tongue?
 12. – Jag kunde inte sagt det bättre själv. ”It’s perfectly understandable that people who haven’t been following along for the past few years might have missed all of this. But the fact remains that browser vendors have been moving at a very rapid clip, implementing all kinds of interesting features, and then sharing them with other browsers for feedback, and, one hopes, consensus.”

 13. Embedly – API – Try It
 14. – Det är bara att sälla sig till hyllningskören. Det här är grymt snyggt genomfört.

  Bygger du webbtjänster – håll ett öga på embed.ly. Det är en order!

 15. Hacker News | Posterous silently changes all external links to affiliate links
 16. – Även om det här är bra: ”From Posterous, we apologize. Going forward we will be sure to notify you of any changes we make to the site.” så har de faktiskt redan tidigare lovat 100% transparens. Så vad hände, egentligen?

  Jag hoppas på rent slarv, en informationsmiss, en snafu, och fortsätter tro att P tillhör det goda laget fortfarande. Men…

 17. Bambuser | Världens bästa adept Hugo Hågemark och vår gemensamma vän Johanna Eriksson @ Procivitas mentorskväll (jardenberg)
 18. – Ber om ursäkt för den halvtaskiga video-kvaliteten, men jag måste ändå få skryta lite om min fantastiska adept. Hugo rockar, och det säger jag inte bara för att han är ”min”
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article639870/Pris-till-ung-foretagare.html

  Du kan se mer av Johanna också, 2:47 in i den här filmen http://bambuser.com/channel/jardenberg/broadcast/708892 Hon gör en helt grym presentation!

  Jag är så imponerad av de här ungdomarna!

 19. Only 27.3% Of Android Phones Can Use The Official Twitter Client
 20. – Bara var fjärde android-användare kan ha nytta av den officiella Twitterklienten. Det måste vara världsrekord i plattformsfragmentering.

 21. The Short and Illustrious History of Twitter #Hashtags
 22. – Haha, ni får säga till om jag tjatar för mycket om Chris Messina… Men en artikel från gigaom som dessutom refererar till Jaiku måste väl vara ok?

 23. SEO om 5 år
 24. – Eller så kan man hoppas att hela seo-begreppet på den här nivån är historia snart. Vad vi behöver är en utslagning på produkt- och tjänstenivå istället. Bra shit behöver inga kampanjer, seo, eller annat. De får naturliga länkar och självklar kärlek. Det är en värld jag ser fram emot.

 25. Gaudi’s Barcelona
 26. – Underbara Barcelona. Längtar alltid tillbaka dit.

 27. Murdochs tidningssajter tas ur trafikmätningarna | Medievärlden
 28. – Ja, man kan ju undra vad som ligger bakom det här beslutet. Eller inte.

Så till sist och utanför ramen ;) – en liten test av ett nytt Web Element. Hugg gärna in i diskussionen. Och om du inte ser en inbäddad våg här nedan så sitter du med IE eller med en rss-läsare. Kom till sajten med Chrome, Safari eller Firefox och testa. Det funkar kanon!


BTW, vill du ha en invite till Google Wave så bara hojta.

13 thoughts on “jardenberg kommenterar – 1 May, 2010”

 1. Punkt 12: Visst, en förflyttning till utslagning mer och mer på produkt- och tjänstenivå. Men hur långt den än kommer så kommer det att finnas mer good shit än vad man kan ta till sig så nånstans sker väl ändå ett urval på andra kriterier?

  Reply
 2. Jag förstår inte alls vad du menar. Det funkar ju hur bra som helst. Och vill du se det på nära håll kan du kika på https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-4… där min TED-länk automatiskt expanderade till en snygg embed.

  Och här kan du testa deras funktion med någon av alla de källor de accepterar, tex :
  http://api.embed.ly/embed?url=http://www.flickr
  eller
  http://api.embed.ly/embed?url=http://www.youtub

  Du kanske har missförstått vad tjänsten gör?

  Reply
 3. Yes, hade missförstått vad tjänsten gör. Antagligen allra mest för att jag hade svårt att hitta tydlig info på sajten. Tom deras blogg fungerade dåligt.
  Men fortfarande fattar jag inte. Vad är grejen med att använda embedly till att bädda in redan embedbara tedfilmer och youtubeklipp?

  Reply
 4. 1. Att du slipper hålla redan på en massa olika embedkoder. Du snor urlen från adressraden, klistrar in, och sedan gör embed.ly resten – 71 tjänster med lika många olika embedkoder är ganska mycket pyssel jämfört med att bara klistra in en länk.
  (http://api.embed.ly/)

  2. Du kan styla och anpassa alla dina embeds i ett enkelt svep. (custom configuration: http://api.embed.ly/tools/script )

  3. Du sover gott om natten, medveten om att du använder oEmbed – en öppen och skön standard.

  4. Om du vill vara mer avancerad får du som utvecklare ett grymt api att arbeta mot, som gör det enkelt för dig att multimediefiera din sajt.

  Reply

Leave a Reply