jardenberg kommenterar – 2 May, 2010

 1. YouTube – Botswana Music Guitar – Ronnie -“Happy New Year”!
 2. – Söndag. Nu kör vi!

 3. Facebook’s just made it easier to share what you’re going to do
 4. – En liten ändring som kan få stora konsekvenser. Det har alltid känts lite udda att FB är så stora på grupper (över 620 miljoner grupper) men så relativt svaga på event. Nu kanske det ändras?

 5. Top 10 Things You Didn’t Know Google Maps Could Do – Google Maps – Lifehacker
 6. – Fina google-maps-tips. Ett eget favoritsätt att använda karttjänsten på just nu är för att skriva min egen historia. Bara för eget bruk alltså. Men istället för att göra den linjär så gör jag den positionerad. Alltså, platser som betytt mycket för mig. Väldigt mycket work in progress: https://jardenberg.se/joakim/livskartan/

 7. Official Google Mobile Blog: The New Image Search for Android and iPhone
 8. – Snyggt.

 9. THXTHXTHX
 10. – Via seth Godin, en fantastisk blogg. En gång i tiden lekte jag med tanken om en blogg som skulle samla fullkomliga ögonblick, väldigt mycket på det här temat. En gång om året skulle det blir en bok. ”Fullkomliga ögonblick 2009”. Vore inte det alldeles lysande?

 11. Video: Steve Jobs Loves Popular Science+ on the iPad | Popular Science
 12. – Nu gör vi så här. De som har fått testläsa popcsi i min paddan, bland annat de tolv personer som var samlade runt bordet på spontan #gbgtweetup förra veckan, säg vad ni tycker. Jag vet att det var många rynkade pannor, många goda skratt, men kom igen nu. Bevara era synpunkter för eftervärlden. Det går bra att vara anonym ;)

 13. Day Against DRM: Tuesday, May 4th 2010 — Free Software Foundation
 14. – På tisdag högtidlighåller vi ”day against drm”.

 15. How to Make Visa Obey Your Every Desire: The Credit Card Concierge Experiment
 16. – Som sagt: se till att ha en bra tjänst så sköter marknadsföringen sig själv…

  (själv är jag löjligt nöjd med amex platinum service, även om mina önskningar inte riktigt varit av den här kalibern;)

 17. Why it is too late to regulate Facebook
 18. – Lugnt och fint resonemang. För övrigt anser jag att statlig inblandning i princip alltid är en dålig ide. Vård, skola, omsorg – visst. Men det här är något helt annat och det känns som resonemanget landar tryggt i den slutsatsen också.

 19. Vad man “lägger ut på nätet” är ingen avgörande fråga
 20. – Kan vi inte vara överens om att utse Martin Jönsson till dagspressens President, och att alla lokala tidningspåvar måste göra som han säger. Då finns det hopp för branschen. For real!

 21. Varför reklam suger.
 22. – Jag är som bekant CMO på Planeto och vår plan för marknadföringen är glasklar. Om inte produkten sprider sig själv ska vi inte investera i marknadsföring eller reklam, då ska vi skruva på produkten. givetvis har vi planerat för en del smörjmedel, men med det som vi försöker åstadkomma är det helt omöjligt att sminka grisen.

  Så våra marknadspengar är utvecklingspengar, helt enkelt. Gissa om det känns spännande.

 23. grillegrill.se
 24. – Hallå i uteköket. Nu drar ju årets bästa tid igång. Så kan man få be om lite aktivitet här? Marsch in och berätta vad du ha grillat.

 25. General Web Content: The LOLgraph: Charts, Graphs, and Diagrams
 26. – @hepp – den här är till dig. Jag skrattar så jag får kramp!

 27. NY Times + Facebook = Paying Online Readers?
 28. – Och för egen del ser jag verkligen fram emot att snart få träffa tuffsmarta Anette i samband med en dragning för Norran. Det blir spännande!

 29. Politiker älskar barnporr
 30. – Viktigt. Bara så!

 31. 18 Wireframing, Mockup And Prototyping Tools To Plan Designs
 32. – Martin, Sophie, och alla andra. Mer inspiration. Med funktionella och SNYGGA verktyg blir att arbete roligare.

 33. Fredrik Lindström försöker boka tåg
 34. – J bokstaveras med Johan, inte Johannes. Men för övrigt är jag helt med Fredrik här.

 35. Storåkers McCann
 36. – Det blir faktiskt inte mer pinsamt än så här. Och för att det här inte ska vara helt obegripligt i arkivet om något år eller så (när de kanske fått fixat till sin sajt) så är en ögonblicksbild sparad här: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4567618481/

 37. The Vietnam War ended on April 30, 1975 (23 images)
 38. – War is hell.

 39. Playlist Search in Spotify « Spotinews
 40. – Bra sak om du är inne på en stor spellista

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2 May, 2010”

 1. Åh, tack för mockupverktygen. Balsamiq är väl det enda jag fastnat för av 4 av de där verktygen jag testat. Alla är grymt osmidiga. Finns en marknad för någon som vill göra något smidigt och snyggt, idag är nästan pixlr/photoshop mer lockande att jobba i…

  Reply
 2. Om Popular Science: När jag provat funderade jag på att blogga om det under rubriken Kejsarens nya magasin. Men det kändes förmätet efter att ha testat så kort tid. Mitt intryck: svårt att fatta hur jag skulle göra. Hamnade på annonserna hela tiden i stället för att läsa texten. Layout för layoutens egen skull är aldrig bra. Snus är snus om än på fräcka plattor.
  Jag älskar tidningslayout, har jobbat som redigerare många år. Jag skulle verkligen önska att det fanns en framtid för digitala versioner av papperstidningar. Och jag tycker det är bra att någon försöker göra annat än bläddringsbara PDF:er. Men jag tror inte den här modellen kommer att bli standard för digitala magasin.

  Steve Jobs är inte alltid bra på att förutse framtiden. När första iphonen presenterades sa han:
  ”The killer app is making calls”.

  Så blev det ju inte riktigt.

  Reply

Leave a Reply