jardenberg kommenterar – 1 Sep, 2010 #jjk

 1. Morgonkommentarerna, nu lite nyttigare — jardenberg unedited
 2. – Och, som jag säger här under också, det händer saker. Den här fixen från @mansj är inget mindre än briljant. Länka loss, och glöm inte lägga till #jjk när du bubllar om kommentarerna.

  Nu, mot malmö. Ses snart igen!

 3. En fix till SharedItems2WP | Samir Fors
 4. – Kolla, det händer saker ;)

 5. Orbiter
 6. – Det var för länge sedan ni fick en xkcd att tugga på. Den här är briljant! Det är lite som när vi pratar om vi får lov att prata om ”Sociala medier” eller inte. Tugga på den en stund.

 7. SwiftRiver Beta Released – The Ushahidi Blog
 8. – Det här ska jag kolla in. Någon som redan gjort?

 9. Har ni sett det här? Har ni använt det här? | Kristina Alexandersons blogg
 10. – Spårvägsmuseet på Flickr ska vi nog bland annat ”skylla på” @stefanronge – och det är så bra.
  Och på tal om kalexandersson och skolan: igår kom min femtonåring, som nyss börjat gymnasiet, och bad om en mac efter att kört PC hela sitt liv. Det är nu det händer. Tjoho!

 11. Världens största trummaskin drog 80 000 – Dagens Media
 12. – Jag kan bara hålla med @deeped – det här är vi många som gillar… BTW, när ska någon forska i den påtagliga övervikten av trummisar i ”sociala medier-bubblan”

  BTW, underbart citat från filmen: ”ingen svensk skulle göra det här utan att ha tillstånd – så alla bara utgår från att vi har det” ;)

 13. Män kan inte heller köra!!!
 14. – Att bara ta sats och tänka “just do it”, ”det ska gå” och liknande klämkäckheter är kanske inte alltid den optimala vägen till framgång…

 15.  How bathroom posture affects your health. – By Daniel Lametti – Slate Magazine
 16. – Via HN hittar jag en riktig skitartikel.
  (men vem vill inte spara tid: ”At the very least, I gained an hour over seven days.” – frågan är bara vad som skulle hända med mitt rss-läsande (se nästa kommentar) om mina toalettbesök var över på en minut)

 17. I Beat The Google Reader Game
 18. – Svaret på gårdagens lilla gissningstävling om hur mycket jag har läst i google reader är ”jag vet inte, men det är mer än 300.000” ;)
  Citerar google: ”**Okay, that’s not quite accurate – once you hit around 300K (which we know some of you are already over) we stop counting for performance reasons. Consider that “beating the game”

 19. Adioso, Flight Search For People Keeping Their Options Open
 20. – Målet är ingenting, resan är allt..
  Det verkar inte finnas någon hejd på hur många flygsökmotorer det går att bygga. Sektorn måste vara en av de mest överbefolkade in our time. Vilken är din favorit?

 21. Apple to Provide Live Video Streaming of September 1 Event
 22. – Det är väl helt självklart att man måste live-streama ett event som handlar om streaming ;) Eller?

 23. Planeto Launches "Massively Multiplayer Online Quiz" Social Game In Open Beta – ArcticStartup
 24. – Nu börjar vi varva upp. Häng med du också!

 25. Video: Flash on Android Is Shockingly Bad
 26. – Underbar rubrik, och tyvärr stämmer det väl med mina erfarenheter. Det är en papperslösning, det ser kanske vackert ut i en spec – men i verkligheten är det verkligen uselt.

 27. Live | Framtidskommittén
 28. – Igår sände vi live från ett samtal om framtiden för den här regionen jag bor i. Jag ska snart återkomma i en lite längre post som beskriver varför jag håller på så här. Det är alltså inget karriärskifte;) In short: min uppfattning är att om jag med trovärdighet ska kunna beskriva något, finna nyttan med det, på ett vettigt sätt få in det i mina kunders verksamhet – så måste jag veta vad det handlar om. Learning by doing. Hela mitt liv ser ut på det viset. Men som sagt – det är en längre text. Kolla in det här så länge.

 29. Amazon Grabs the TV Remote – WSJ.com
 30. – Det är slagsmål om den där fjärrkontrollen. Många aktörer som vill nå oss i soffan. Apple är väl de som får mest press just nu (http://www.businessweek.com/news/2010-08-31/apple-said-to-plan-netflix-service-on-new-tv-product.html) med sin kommande streamingtjänst, men vi får se hur det går med det. Apple har alltid haft svårt för TV.

 31. Oxford English Dictionary ‘Will Not Be Printed Again’
 32. – Nu faller motståndet, step by step.

 33. Good advice. Especially for freelance creatives. – Advertising Is Good For You
 34. – Japp, ungefär så är det.
  Tipstack till @berinder, som gjorde den alldeles korrekta analysen: ”har en känsla att det här handlar om dig”

 35. e-arkiv Stockholm – Stockholms stadsarkiv
 36. – Jag behöver skriva mer om det här, men jag hinner inte riktigt just nu. Skicka upp en länk så länge. Men spontant: det ser helt fan-ta-mig-tastiskt ut!

 37. Resumé: ”Fungerar ej på kroppshår, finnar och tyskar"
 38. – Får man vara hur humorbefriad som helst?

 39. 111 brev till bagerier | blog2.0 – per åström
 40. – Med lite extra effort kan man slå världen med häpnad. Det behövs inte ens ett järnrör. Fy satan vad jag tycker Perko är bra!

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 1 Sep, 2010 #jjk”

 1. Men man får lust att slå snubben med “Flash sucks on Android” i huvudet med en bunt gamla avdankade iPhones. Sämsta testet sen Skövde brann.

  Han väljer ut de tyngsta och sämst optimerade flashsajterna i historien, och sitter sen och hummar och brummar över att dom laddar segt. Har han ens tänkt på att t.ex. hans “feta lina” kan göra att sajten skickar honom tyngsta versionen av videon istället för en mobilvänlig?

  Vilken idiot fattar inte att en liten liten CPU med ynkligt minne och tafflig GPU i en liten liten plastbit kör saker långsammare och med fler begränsningar än den stora stora muskulösa desktoppen/laptoppen bredvid? Sajterna han kör på är ju tamejfaen tillochmed problem med på desktops med bara nåt år på nacken!?

  Poängen med fungerande flash på mobil är att det fungerar, så man inte står där med byxorna nere och en sprucken legobit på skärmen när man hamnar på en sajt som kör flash. I vissa fall – inte alla – funkar det t.o.m. bra (t.ex. Youtube – no problems i Flash).

  Den *äkta* anledninge att Steve Jobs inte vill ha flash på iPhone är två

  a) Gammalt barnsligt groll med Adobe

  b) Användargränssnittet kan inte hanteras av ett fingerbaserat gränssnitt ordentligt. Hur hovrar du över en länk, använder tangentshortcuts etc. på en iPhone? Det är DÄR det riktiga problemet med flash finns, och det är inte begränsat till flash, utan till alla sajter som vill fånga in mouse-over och mouse-move events för att göra egna intressanta saker. Allt sånt tvingar Äpplet en att göra apps för, fast det inte skulle vara nödvändigt om deras mobil stödde alternativa UI modes.

  Reply
 2. Nåja, nu är det faktiskt så att man slår på trumman och säger att med mobile flash kan man få den fulla upplevelsen av hela webben. Det är ju så deras marknadsföringstugg låter.

  Anyway. Du och jag kommer inte att övertyga varandra i den här frågan.

  Reply
 3. Jo men det är ju som sagt “marknadsföringstugg”. Som allt sådant måste det filtreras genom ett realistfilter. Gäller även Äpplets “marknadsföringstugg” som du nog vet.

  P.S. det gick inte att svara här i DISQUS med en iPad av ngn anledning, är det wtt känt ptoblem? När man trycker “Svara” kommer textrutan upp men pekning i textrutan gav inget keyboard. Fick svara på min N900 istället ;)

  Reply
 4. Nu sparkar jag kanske in öppna dörrar här, men jag tycker nog det blir lite (ofrivilligt?) komiskt när man pratar om att streama “based on open standards” och i nästa andetag “Viewing requires either a Mac® running Safari® on Mac OS® X version 10.6 Snow Leopard®, an iPhone® or iPod touch® running iOS 3.0 or higher, or an iPad”…

  Reply

Leave a Reply