Poängen med en öppen kalender

Det ska arrangeras WordCamp i Stockholm. Jag ska så klart dit, och hade ritat in det första, preliminära datumet i kalendern. Sedan ändrades det. I verkligheten, men inte i min kalender. Så kom det ett DM från superstar @tdhse, mannen med koll.

WordCamp Stockholm, nu på rätt datum i min kalender

Det går nästan inte en dag utan att jag har nytta av att min kalender ligger öppen, och jag rekommenderar varmt alla att prova samma knep.

* numera är det visserligen så att det finns saker jag inte kan skriva in. En del av mina klienter vill inte synas. Det har gjort kalendern lite mindre nyttig, och jag önskar att det inte vore så. Men det är rimligt och bara att acceptera, transparens är ett redskap som måste användas med respekt.

4 thoughts on “Poängen med en öppen kalender”

  1. Hur hanterar du sådana event rent logistiskt? Har du en separat kalender (men på samma Google-konto) för dem, eller markerar du dem helt enkelt som privata?

    Reply
  2. Tidigare markerade jag dem som privata, vilket betydde att de bara syntes som ”busy” i kalenderna. Men under 2010 har jag av lite olika skäl testat att ha dem i en annan kalender istället, helt osynliga för andra än mina närmaste. Det är suboptimalt och tar kål på en stor del av poängen med den öppna kalendern. Så det är tillbaks till ”busy” igen.

    Tänk så skönt om alla varit transparenta…

    Reply

Leave a Reply