jardenberg kommenterar – 10 Apr, 2010

 1. Philip Young – Building bridges with social media | jardenberg unedited
 2. – Puffar lite för den här filmen som jag lade upp igår. Konstaterar att den lilla Flipen är grym för sånt här, man slipper allt bryderi med produktionen och kvaliteten blir alldeles tillräcklig. Eller vad tycker du?

  Däremot uppstår ett nytt problem. Den blev såpass stor att de 5GB upload jag har på mitt pluskonto på Vimeo för första månaden inte kommer att räcka för alla filmer jag vill publicera i april. Jag påminns om hur vi hela tiden flyttar gränserna. Är det inte mobilt bredband som stryps så är det ouppnåeliga gränser som sprängs med en kamera för under 2.000 kronor. Livet är en kamp…

 3. Underbart välgjord film med världens logotyper och…
 4. – När allt fluff som omger våra varumärken och logotyper skalas bort uppstår intressanta effekter.

 5. Sätt upp särskilda surfdatorer – IDG.se
 6. – Råd från andra sidan graven. Heja vitrockarna.

 7. Moment of Zen: Hubble Space Images 2010 (VIDEO)
 8. – Hoppas ni är ok med att helgerna blir lite mindre hardcore-news och lite mer sådant här vackert och fascinerande.

 9. Bacon. iPad. Case. Important. – iPad Case – Gizmodo
 10. – Erik Hörnfeldt, lyssnar du?

 11. Anekdotz Official Blog: Squeezing the life out of your free Google Appengine Quota
 12. – Nördvarning, men fantastiskt bra tips. Smart step by step för att sätta upp sin app som billing (vilket alltså ger mycket högre limits), utan att det köstar.

 13. The Flash Blog » Apple Slaps Developers In The Face
 14. – Man kan onekligen säga att samtalstonen mellan de gamla vännerna Adobe och Apple har förändrats: ”Speaking purely for myself, I would look to make it clear what is going through my mind at the moment. Go screw yourself Apple.”

  För egen del är jag inte alls så säker på att Apples senaste beslut om att låsa ner utvecklingsplattformen ytterligare är allt igenom dåligt. Eftersom jag i första hand är användare så är det viktigt för mig att Apple ser till att bevara den där speciella känslan. Man får inte kompromissa på kvaliteten. Men som utvecklare kan jag tänka mig att man ser lite annorlunda på saken. Nästa vecka kommer att bli spännande.

  BTW, finalen är fin också:
  ”Comments disabled as I’m not interested in hearing from the Cupertino Comment SPAM bots.”

 15. Top 10 Biggest and Best Jumps Ever
 16. – Vad är det otäckaste du ska göra idag?

 17. http://imgur.com/WfFLM
 18. – Det gäller att ha ett öga för det osedda

 19. The End Of Online Advertising Standards | Six Pixels of Separation – Marketing and Communications Blog – By Mitch Joel at Twist Image
 20. – Men en standard handlar ju inte bara om slutresultatet. Det handlar lika mycket, mer i ett snabbrörligt fall som det här, om processen. Att olika grupperingar faktiskt får ett mötesrum, en miljö som uppmuntrar samtal och utveckling. Ett rörligt mål betyder inte att du inte ska samla ihop jaktlaget oc ”go hunting”.

 21. Three Reminders about Platform Businesses (Apple, Twitter, and Facebook)
 22. – ”Living on someone else’s platform requires that you understand this stuff really well.” – mer om det i en kommentar lite längre ner. Just a friendly reminder.

 23. Sydsvenskan vill bygga tryckeri för 200 miljoner | Medievärlden
 24. – Jag kan omöjligt uttala mig om kalkylen. Men jag fundera på vad 200 miljoner kunde gjort för sydsvenskan.se…

 25. Official Google Webmaster Central Blog: Using site speed in web search ranking
 26. – Där kom det alltså, det formella beskedet. Efterlängtat och fruktat. Dags att verkligen, verkligen sätta igång och börja optimera.

 27. iPhone OS 4.0 Beta Hands On | Michael Sherlock
 28. – Två saker: du får bara se själva hanteringen av multitaskingen här, eftersom apparna ännu inte är omskrivna för att hantera OS4. Bloggaren verkar irriterad på det: ”Why” och jämför med att tex Backgrounder klarade det utan omkodade appar. Men apple har ju förklarat precis varför. Deras version av multitasking har ambitionen att inte dra mer resurser än vad som är ABSOLUT nödvändigt. Precis på samma sätt som man gjorde en specialare för notifications så gör man en specialare för multitasking. Och jag är ganska trygg med att de vet vad de gör…

  Sedan – den här bloggposten hittade jag efter en sökning, efter det jag läst om den på mobil.se. Men där fanns alltså ingen länk till källan. Det här är min stilla protest. Linus Brohult, sådär gör vi inte när vi bloggar…

 29. Is Gmail Giving Up on Tagging?
 30. – Jag ser inte alls samma sak som Sarah Perez här. Att man kan nästla taggarna med en namngivning gör dem verkligen inte identiska med foldrar. No way. Hur som helst, för de av oss som tidigare kämpat med Greasemonkey-scripts och extensions: välkomna till native nested tags: http://gmailblog.blogspot.com/2010/04/new-in-labs-nested-labels-and-message.html

 31. Twitter Blog
 32. – Så har det då hänt, Twitter blir en officiell app. Man byggde inte själv, till slut, utan man köpte Tweetie (och ffa Loren Brichter) istället. Jag är inte säker på att det här är så smart i ljuet av den position som Twitter haft i utvecklarsfären. Att konkurrera med sina egna ”kunder” är inte alltid det bästa sättet att utvecklas. Läs också bloggposten från Loren: http://news.atebits.com/post/509476371/an-amazing-ride

 33. Människor i mobbnätet – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
 34. – Jag blir löjligt fascinerad över hur en så smart människa som Andreas med en dåres envishet fortsätter hänfalla åt billig populism och enkla segrar. Aldrig levererar han svaren, utan han bara drar ett valfritt problem ur hatten, svänger ihop några svulstiga rader – och vips, så har han fått ett par vänner till.

  Men du borde snart inse, Andreas, att du också lämnar ett spår efter dig. Det börjar framträda ett ganska tydligt och sorgligt mönster i dina texter. Det tycker jag är synd. Och det är såå förutsägbart.

  (och givetvis går det inte att kommentera artikeln, hur skulle det sett ut)

Leave a Reply