jardenberg kommenterar – 10 Sep, 2010 #jjk

 1. Videoplaza – Ad server for video | Online video advertising
 2. – Heldag med det här grymma gänget. Det är föda för både tanke och själ. Hoppas er fredag blir lika värdefull och inspirerade. Och solen skiner, bara en sådan sak.

 3. YTTM.tv – Pick a year, click refresh, and TRAVEL THROUGH TIME.
 4. – Det här året föddes jag. Och det här är verkligen en fantastisk tjänst. Åhhh. If I could turn back time…

 5. Like Button Can Now Link to Facebook Pages and Specific In-App Content
 6. – En liten, men väldigt bra förändring. Mer chunkability. Facebook as a platform.

 7. Additional services – Google Apps Help
 8. – Det kommer en mer personlig notering längre ner, men det som är trist är att de inte gjort det fullt ut. Och att vi inte fått möjlighet att på allvar merga ihop konton, oavsett liksom. Men en kul anekdot är när jag modererade ett Google-event i sthlm och jag frågade panelen av Googlers om de inte kunde fixa precis det här som nu är fixat – men då hävdade de, med allvarliga miner, att det inte finns något att fixa. Det var ett udda ögonblick ;)

 9. … in bed. – Imgur
 10. – Hahaha, den här får funka som fredagsfräckis. Smaka på den ;)

 11. My 8 yr old made his 1st ever youtube video and checks for views non stop he has 2. : reddit.com
 12. – Så typiskt reddit, for better for worse. Just nu: 1146 kommentarer, men bara 306 views av hans video.
  Hur var det nu: content isn’t king, conversation is!

 13. Hårklyverier döljer verkliga problem med journalistik i sociala medier | Medievärlden
 14. – Anna är grym och jobbet med 30minuter är värt en gigantisk eloge. Men här blir det gnälligt. Granskningsnämndens uttalande är ju bara att runda, och om man å andra sidan bekymrar sig för Zuckerbergs agenda så är det ju bara att välja bort facebook.

  Sedan är det ju nästan ignorant att påstå att giganternas öppenhet inte har ökat, under alla år sedan facebook skapades har riktningen varit tydlig – från sluten silo till mer öppen plattform. Ta tex lanseringen av Places som ju var öppen från skratch. Twitter har ju varit maximalt tillängligt från första tagen, med sitt öppna api tillgängligt för alla. Min take:Facebook, Twitter, Google och de andra giganterna är avsevärt öppnare än det mediehus som Anna tillhör.

  Men visst kan man klaga på än det ena och än det andra. Eller så: http://www.cslacker.com/images/file/mediums/when_i_get_sad.jpg

 15. Google's Bouncing Balls | HTML5 Canvas | Rob Hawkes
 16. – Den mest omdiskuterade google-doodeln ever, nu nedladdningbar hos gänget som skapade den. Hugg in!

 17. Prezi Meeting Brings Collaboration to Web-based Presentations
 18. – Jag tror det är långt mer än ett år sedan jag satt på ett kontor i CPH och diskuterade hur Prezi skulle bli ett äkta kollaborativt verktyg för kreativ storytelling. Nu med babysteps i rätt riktning säger jag: ”ÄNTLIGEN!”

  Nu önskar jag bara att man en gång för alla lyckas slita sig från bojan att man är ett presentationsprogram, en powerpointdödare. Prezi är något helt annat. Och det borde man få fram tydligare.

 19. 5 tips for using Priority Inbox
 20. – Jag är redan svårt beroende av ny inboxen. Det är så helt rätt tänkt för mitt sätt att använda mailen så man skulle nästa kunna tro att det var specialbyggt för mig. Jag älskar det. Enda invändningen är att mobilklienten verkar lite vilsen.

  För övrigt är det lite kaotiskt i min google-värld just nu. http://www.flickr.com/photos/jocke66/4974753183/ är inte så enkelt som det kunde verka…

 21. Google Instant, behind the scenes
 22. – En av de saker som fascinerade mig mest när jag skrev om Instant igår nu bekräftat: ”The infrastructure challenge: 5-7X more results pages for typical searches”. Puhhh. I princip över en natt. Det är coolt. Massivt.

 23. Daring Fireball: A Taste of What's New in the Updated App Store License Agreement and New Review Guidelines
 24. – Apple slappnar av lite, och det är så klart intressant. Undrar om man bara lyssnade, eller om man dessutom såg nedgång i antal apps? Anyway, nu är det som det är, hoppas att det inte ger apps med sämre kvalitet. Samtidigt är väl de nyskrivna reglerna för app store ett tecken i motsatt riktning.

  Man bryr sig alltså mindre om HUR utvecklarna gör saker och mer om VAD de gör. Det måste vara en bra sak.

  BTW, finalen i Apples pressmeddelande är fin: ”The App Store is perhaps the most important milestone in the history of mobile software.” Sannolikt är det alldeles sant. Tack för det!

 25. Seesmic Desktop Goes Beyond Twitter: Becomes a Platform for All Things Real Time
 26. – From product to service to platform. Det finns en sådan riktning på många håll nu, och att öppna upp för plugins är ett steg åt det hållet. Sedan tycker jag det är hemskt synd att Le Meur och Seesmic inte fokuserar mer på sin webklient istället. Det är där det kommer att hända på riktigt.

 27. Utvecklingsbloggen om teknik och utveckling på SvD.se | SvD
 28. – SvD jobbar på och gör bra saker. Men kolla på kommentaren. Tröstlöst. Hur tänker folk?

 29. CHART OF THE DAY: Facebook Passes Google In Time Spent On Site For First Time Ever
 30. – Hände inte det här för länge sedan? Det har bara känts så? Nahh, jag är säker på att jag läst det.

 31. Loyalty
 32. – Ett bra grepp på det söndertrasade ordet “lojalitet”. Kan nu alla där ute vara snälla att kalla sina lojalitetsprogram för något annat.

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 10 Sep, 2010 #jjk”

 1. Ja, det kanske låter som om jag gnäller, även om jag ändå tycker att det handlar om ett problem som är större än Granskningsnämnden. Som sagt, deras riktlinjer kan vi ju ta oss runt. Men när du säger att det bara är att strunta i Facebook, så håller jag inte med dig. I nuläget har vi vår publik där och det är just där vi mest effektivt kan göra det vi håller på med. Och det är ju precis det mitt inlägg handlar om. Alldeles oavsett vad Zuckerberg har för agenda så är Facebook likväl ett journalistiskt redskap för mig.
  Och du har förmodligen helt rätt i att öppenheten har ökat, men för mig handlar inte öppenhet bara om teknik och vad man kan göra med ett API. Öppenhet handlar lika mycket om bolagets strategier, informationsflöden och hur de hanterar det förtroende som vi är med och bygger. Den här tanken är inte ny på något sätt, om du minns Jyri Engeström, bland andra, som tar upp den.
  Grejen är ju att vi hjälper till att stärka bolag som inte på något vis sorterar under någon slags offentlighetsprincip eller öppenhetslagstiftning och det vore väl konstigt om man inte funderar över vad det innebär för oss.
  Sen har du helt rätt när du säger att mediehusen har en bra bit att gå själva vad det gäller öppenhet. Det är jag den första att skriva under på. Och jag hoppas att jag bidrar till mer transparens med det jag gör.

  Reply

Leave a Reply