jardenberg kommenterar – 9 Sep, 2010 #jjk

 1. NASA lägger ut sina bilder fritt – riskerar bli kickoff-plåga
 2. – Och med viss tveksamhet, av samma skäl, länkar jag vidare till den här. Dessutom, i transparensens namn, en gång i tidernas begynnelse använde jag faktiskt en lift off-bild i en presentation. Men jag tror jag stod emot frestelsen att animera just den sliden, så att raketen faktiskt skulle skjutas ur bild uppåt. Det är iaf så jag helst vill minnas det.

  Idag är det dags för fler presentationer, och möten. Bland annat blir det ett nedslag på Hyper Island igen, den här gång i sthlm. Och ikväll är det IDG-fest, vi kanske ses där? Hur det än är med den saken – nu kör vi!

 3. Korta klipp – 09 September 2010
 4. – Hahaha, @stroemberg alltså. Jag får ju ibland höra att jag kanske inte har världens mest ödmjuka hållning – men Fredrik slår mig med många hästlängder. Google har byggt en ganska bra business på sitt grepp om vad som gr sök framgångsrikt, det borde inte vara föremål för diskussion. Så att läsa ”bevisar hur jävla långt upp i arslet på multiplikationstabellen Googlefolket har sitt huvud” apropå presentationen av Google instant är stor humor i min bok. Love ya, man!

 5. R.I.P. VersionTracker.com
 6. – Vet ni, det här säger oss något. Se det som en tydlig indikator på att appar är på väg ut. Webben vinner. Värt att ha i åtanke i diskussionen om app store…

  Sedan känns det lite sorgligt. I vad som känns som ett tidigare liv inledde och avslutade jag varje dag på versiontracker.

 7. The lesson from two lemonade stands
 8. – I små enkla vardagsberättelser ligger det begripliga och ofta självklara.

  Walk an extra mile, and do it with a smile. Typ.

 9. Ny dom slår mot publicering av bilder på nätet | Medievärlden
 10. – Jag vet inte om jag tycker det är lagen som behöver ändras egentligen. Men ett mer up to date mindset hos domstolarna tror jag vi hade sett helt andra domslut i många av de uppmärksammade fallen de sista åren.

  Och jag vet att man inte får säga att ”de förstår inte”, men det är faktiskt precis så. De förstår inte.

 11. Adopt a 24 Hour Response Rule – FeverBee – The Online Community Guide
 12. – Min enda invändning: 24h är för långt perspektiv, iaf till en första ”vi hör dig-respons” – som INTE får vara automatiserad. Det finns, med dagens möjligheter, absolut ingen anledning att det ska behöva ta 24h. Funderar på om Planeto kan klara av at leva upp till en 1h-responstid. Vad säger ni, vore det en bra sak?

 13. FarmVillains – Page 1 – News – San Francisco – SF Weekly
 14. – En viktig poäng som fått mig att vilja jobba med planeto är att vi verkligen, verkligen inte vill vara Zynga. Jag skulle hellre köra fiskbil än jobba med något som får ett sådant här omdöme

  “Zynga’s motto is ‘Do Evil,'” he says. “I would venture to say it is one of the most evil places I’ve run into, from a culture perspective and in its business approach. I’ve tried my best to make sure that friends don’t let friends work at Zynga.”

 15. The Google Ad That Steve Jobs Will Hate
 16. – CATFIGHT!
  Fram med popcornen så kryper vi upp i soffan och inväntar Stevos motdrag.

 17. Audi Russia Calendar
 18. – Titta så fint. Glad att ha hittat den här bloggen. Vi behöver mer vackert här i livet.

 19. 11 True Stories Behind Tech’s Top Names
 20. – Lite besviken över att de inte tar upp Mindpark i listan…
  Skämt åsido, kul läsning

 21. tilde de paula – Google Search | Flickr – Photo Sharing!
 22. – En not till om Google Instant (fler längre ner). Visst är det här lite udda. Den här sökningen kräver ”Press enter to search”. Men det gör inte den här: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4972704401/ Moralpanik?

  Uppdatering: Instant Search: Is ‘Gay’ offensive or ‘lewd’ to Google?

 23. Thoughts on Google Instant
 24. – Mina första reaktioner kommer längre ner, men det är intressant att se hur många som tror det här kommer att döda seo (http://www.steverubel.com/google-instant-makes-seo-irrelevant). Jag, som inte alls är någon auktoritet på området, har fått ett tiotal DM och lika många mail, så jag kan tänka mig hur @nikkelin, @joinsimon, @sokmotorkonsult och det gänget har det.

  Min korta take: bra SEO har alltid handlat om bra innehåll som förtjänar sin plats i ekosystemet av länkar, presenterat på ett vettigt sätt. Det förändras inte med instant. Resultaten har varit personliga och individuella länge nu, och det faktum att sökaren sannolikt kommer att massera sin fråga bättre för att hitta rätt resultat lär inte göra ”good shit” mindre viktigt.

  Me like!

 25. Torbjörn Dencker – hd.se
 26. – Det kommer mer HD i nästa kommentar, men jag måste bara berömma gänget bakom sajten först. De har inte bra gjort om huvudet på ett förtjänstfullt sätt och skruvat lite på formen (och hastigheten?) i en diskret omgörning utan att slå på någon trumma. de har också infört riktigt snygga skribentsidor. Solr och lite schysst malljobb, kanske? Det enda jag saknar är lite mer metainformation om varje skribent. Tex aktieinnehav och förtroendeposter. DET hade varit en liten revolution som jag inte sett sedan gamla N24-tiden

 27. HD lanserar ny söktjänst – hd.se
 28. – Jag skrev ett par rader redan häromdagen http://bit.ly/dz3XPz och fick lite blandade reaktioner. Skulle gärna höra fler. Konceptet är ju inte precis nytt, hur har det gått där du bor, tex?

  BTW, jag gjorde en liten shootout mellan viahd.se och hitta.se. I den senare, där bildserien börjar, skrev jag apotek och klickade på ”där jag är”· Börja här och klicka höger: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4973263826/

  BTW2, den som är lite sarkastiskt lagd kan möjligtvis finna ett visst nöje i att samma dag som hd skriver den här artikeln för att kicka igång tjänsten som har taglinen ”bara tre klick” så lanserar google tjänsten Google instant som bygger på att du inte ska behöva klicka alls ;)

 29. Google Instant
 30. – Det är läckert. Och jag håller med – det ger en känsla av viktlöshet ;) Och ett visst mått av yrsel…

 31. Livekonserter över nätet | Kulturekonomi
 32. – Mycket klokt: ”Mitt förslag är att man inte har några anspråk vad gäller ersättning såvida inte man inte tjänar pengar på att titta på föreställningarna över nätet, och om ett sådant projekt börjar generera intäkter, delar på intäkterna (utifrån de rörliga kostnaderna). I alla fall till att börja med. Jag hörde att Wienerfilharmonikerna bestämt sig för att testa under en tvåårsperiod utifrån en sådan modell. Se det som en förebild.”

  Nu ser vi till att det här rullar framåt. Den 19/10 har vi stor premiär från Lilla Salen i Helsingborgs konserthus. Bistå gärna med idéer och tankar om hur vi ska göra det till den framgång scenkonsten förtjänar!

 33. Wolfram Blog : Self-Description
 34. – Grymt tips från @berinder – och en anledning till att gilla Wolfram Alpha…
  ”If I could just get Mathematica to automate the humor of xkcd, then I would make a fortune!”
  Fler sådana tips, tack. [email protected] eller tagga med #jjk på twitter.

 35. Twitter / Demi Moore: Spotify is the sh*t!
 36. – Hittade en gammal tweet, som påminner om vilken frustration jag känner över att Spotify inte släpper i USA. Då kan man ju tänka sig hur det är för dem…

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 9 Sep, 2010 #jjk”

 1. All heder till Helsingborgs Dagblad, men viahd.se är ingen höjdare direkt. Vidare ställer jag mig frågande till den faktiska omfattningen av samarbetsparterna längst ner på sidan…// Calle

  Reply

Leave a Reply