jardenberg kommenterar – 11 Dec, 2010 #jjk

 1. Amazon.com: Uranium Ore: Industrial & Scientific
 2. – Kärt ämne återvänder. Det här underbart med internethumor. Missa inte kommentarerna.

  Och missa inte att kasta en snöboll eller två. Snart är vi för gamla. Rock on!

 3. Ted Valentin: Snabba reflektioner från KTH
 4. – Tack Ted. Jag har refererat till dig och dina tankar här tidigare, men inte länkat till själva bloggposten. Den är kanon. Och det här är allvarligt – i synnerhet när man läser de här två citaten tillsammans:

  ”På frågan: “Har du kollat in Facebook Graph API” var det bara en kille som räckte upp handen”

  och

  ”Detta i den sista föreläsningen, i kursen Social Media Technologies på KTH. ”

 5. De ljög för oss om FRA-lagen | Brott och straff | Debattämnen | Debatt | Aftonbladet
 6. – Jag trodde verkligen att det skulle bli bättre fart i FRA-frågan efter de senaste avslöjandena. Men det verkar helt omöjligt att få igång traditionella medier i det här. How come?

 7. Vi behöver hjälp med våra riktlinjer för sociala medier – E-delegationen
 8. – 73 sidor. Far åt helvete. Har inte hunnit läsa igår, men jag inser att helgen är räddad. Redan nu kan jag säga FÖR LÅNGT!!!

  Det går verkligen på tvären emot det som verkade vara konsensus på #smios – att det finns facit, att det finns gröna prickar, att det finns färdiga exempel att ta rygg på (http://arkland.wordpress.com/2010/12/11/det-ror-pa-sig/)

  Men jag ska läsa och jag ska tycka. Var är wikin?

 9. (title unknown)
 10. – Från #cabelgate

  Så briljant.

 11. Brightkite Kills Its Check-In Functionality To Focus On Group Texting
 12. – För 589 dagar sedan skrev jag så här på twitter http://jardenberg.bloggy.se/jocke-me-on-brightkite-with-timestamp/ (tack bloggy för arkivet;)

  Nu är det slut på Brightkite. Jag kämpade länge, återkom ibland, men http://brightkite.com/people/jardenberg gled längre och längre ner i priolistan. Uppenbarligen var jag inte ensam om att känna så.

  Lite sorgligt. Men helt ok. Det är som det ska vara i vår evolutionära värld.

 13. Why The New York Times eliminated its social media editor position | Poynter.
 14. – Jag gillar inte det här. Bara för att det är helt rätt att ”Social media can’t belong to one person; it needs to be part of everyone’s job” kan man inte tro att det är ett självspelande piano. Men behöver den här rollen och många till (ett par förslag https://jardenberg.se/nya-tider-nya-jobb-for-redaktionen/) för att se till att det eldas i grytan.

  Jag tycker det känns #fail – lite som en klassisk besparing. Eller lite som för tidigt önsketänkande. Ungefär som när man säger att man inte behöver speciella säljare för webben och försöker få printfolket att sälja sajten.

  Vi får inte vara för snabba med att tro att organisationen förändrats. Tiden kommer, så det ska omprövas löpande. Men jag är ganska säker på att tiden då vi klarar oss utan vapendragare för SM inte ännu är här.

 15. Lätt och svårt i svensk press (enligt Google Reading Level;) | jardenberg unedited
 16. – Lite morgonskoj med Googles nya ”Reading Level”

 17. Apple quietly drops iOS jailbreak detection API
 18. – Alldeles oavsett det här specifika fallet (ett API syftande till att svara på om telefonen var jailbreaked eller inte har dragits tillbaka, sannolikt för att man inte kunde garantera att svaret var korrekt) syns det allt tydligare att den vinnande sidan alltid är den hackande sidan. Hur smarta apple än är finns det alltid fler smartskallar utanför Infinite Loop.

  Konsekvensen för de som drabbas av det här, alltså företagskunder som verkligen kan behöva veta att telefonen inte är sårbar, är såklart att de istället måste utbilda sina användare. Ge dem förståelse och rätt attityd.

  Trust istället för control.

 19. Google Demonstrates New Google Maps 5.0 on Nexus S
 20. – ”offline caching” – Ja tack! Och bättre integration med my maps, PLEASE! Och såklart – en version för iPhone, hellre förr än senare.

 21. Fed Up With Android Market, Angry Birds Flies to Carrier Billing: Tech News «
 22. – Arga fåglar flyger vidare. Det verkar finnas ett enormt missnöje med Market ur ett betalperspektiv. Kaxiga företag hittar andra lösningar då.

 23. CHART OF THE DAY: 66% Of Groupons Are “Profitable” For A Business
 24. – Det är väl alldeles solklart att ROI på Groupon-aktiviteter måste räknas i ett längre perspektiv. Men likaväl som att köpa media kan man ju köpa sig den här sortens uppmärksamhet och skriva av ”förlusten” på marknadsföringskontot.

  Jag menar fortfarande att Groupons storhet är att de skoningslöst förhandlar till sig grymma dealar. ”Produkten” är rabatten.

 25. Celebrating the Nobel Prize
 26. – Utmana dig själv och dina vänner. Easy är precis det, Not-so-easy också. Trean är djävulsk. Ta alla tre och berätta hur det går.

 27. Man solves MENSA-worthy math problem, wins Chrome notebook from Google [TNW Google]
 28. – Men alltså. Det här är så googlish och så briljant. Nu kommer alla nördar, seminördar och wannabenördar detaljstudera varenda googlevideo…

 29. Tredje världskriget, eller en storm i ett vattenglas?
 30. – Det är lite speciell känsla att ha det yttersta ansvaret för en blogg och publicera en text som man inte direkt håller med om. Micco skriver så klart jättebra, och jag ser hur han resonerar. Men jag är mer orolig än så här, jag ser andra konsekvenser, jag tycker det är viktigt att vi stormar i den här frågan. Jag tror inte det är i ett vattenglas – även om jag kanske inte vill likna det vid tredje världskriget heller.

  Jag gillar att Brandmannen alltid tvingar mig att tänka efter. Och i det här fallet blev det extra intressant. Det är ganska skönt och bekvämt med min alldeles egna jardenberg.se – men det här är mer spännande…

 31. Introducing Google Message Continuity, powered by Postini
 32. – Haha, det här är så jävla sneaky listigt så jag smäller av. Snacka om att tvåla till Exchange där det gör som mest ont ;)
  ”If the Microsoft® Exchange Server fails, or requires scheduled maintenance or downtime, all you have to do is log into Gmail and continue regular, up-to-date email communication through Google.”

 33. Latest Update to Facebook’s Official Stats ShowS Surge in Off-Site Traffic
 34. – Facebook fortsätta växa så det knakar, men mest utanför den egna sajten.

  Ted Valentin pratar sig varm för att smartskalla borde utnyttja Facebooks API bättre, och jag kan bara hålla med. Det är mycket data – även från utanför FB – som samlas i en enda gottig datahög. Och data is the new oil, som bekant.

 35. Simons SEO-tips: Hur “äger” Du ditt sökresultat? | Binero – bäst på domännamn, vänligast på webbhotell
 36. – Google-profilen är en lustig liten beast. Jag blir inte klok på när den rankar och inte. Men den är ju enkel att underhålla och jag kan bara hålla med Simon om att den är ett självklart element i din online-profilering. Den dagen den börjar spela aktiv roll vore det ju dumt att inte vara där.

 37. Survey: iPad news-reading eating away at print media | E-Readers | iOS Central | Macworld
 38. – Jag vill aldrig dra några växlar på den här sortens undersökningar, men den öppnar för en intressant kedja som jag tror jag varit inne på tidigare. Nu promotar man iPad så hårt att man dra över pappersläsarna där. Väl där nöjer de sig med appen och säger upp tidningen. Men när de sitter med paddan är det bara en tidsfråga innan de hittar bättre sätt att fylla sitt nyhetssug än den låsta inlåsta och dyra appen. Du ska få se ;)

 39. Nils Öhman om DNs digitala framtid (& iPad-app) | Integrerad kommunikation – Halvarsson.se
 40. – Första reaktionen – man har alltså lyckats få kunderna att köpa i blindo? Amazing. Någon som tror det håller mer än en gång?

  Sedan har jag en massa andra reaktioner, men jag håller där. Jag har sagt mitt och Nils har sagt sitt. Vore kul om han ville kommentera det kan skrivit om iPad, eller öppna för en diskussion på annat sätt.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 11 Dec, 2010 #jjk”

 1. Här är en moraliskt förkastlig kommentar som absolut borde raderas av varje rättrådig människa. Som test.

  Reply

Leave a Reply