Uppdatering: Den 20/12 har kommit och passerat. “Remisstiden” är därmed ute och vårt gemensamma arbetsdokument är därför stängt. Men jissses så bra det fungerat. Titta gärna in och se vad du tycker. Är det inte amazing?

Så ligger då utkastet för statliga E-delegationens riktlinjer för sociala medier på deras ning-sajt (i sig ett utmärkt val). Nu har vi på oss till den 20/12 att återkomma med synpunkter, och då gäller det att vara effektiv. Jag har snabbt scannat var det finns för tjänster för att kollaborativt lägga in kommentarer i en pdf och efter att tex ha fastnat i buggiga a.nnotate (får inte ens en länk) bestämde jag mig för att testa enkla Crocodoc. De är en ung startup och det är en tunn och simpel tjänst. Men det får duga den här helgen. (update: jag blir allt med förtjust i den…) Om ni hjälper till att lägga in kommentarer i det dokumentet så ser jag till att det når e-delegationen före deadline.

Nedan en inbäddning för den som vill titta lite bara, men vill du vara med och jobba rekommenderar jag att du går till sajten istället – och gärna att du sätter upp ett konto. Anonymitet är inte alltid en poäng;)

Som sagt – tjänsten har sina begränsningar så det kanske är lämpligt att använda det här som en arbetsyta men också jobba med ett eget dokument parallellt. Lägger du det i Google Docs så kan du arbeta tillsammans med ett antal medarbetare i en lite mindre krets.

Löpande är det också lämpligt att ösa på med kommentarer i ning, så att större frågor får utrymme i den större kretsen.

Det är iaf värt ett försök, nu när vi kommer lite sent in på det. Givetvis borde utkastet egentligen inte publicerats som en PDF utan i något wikiformat eller motsvarande. Collaboration FTW. Nästa gång kanske E-delegationen lär ännu mer som de lever ;)

Uppdatering: jag glömde bort att peka till Norges vägledning som legat ute sedan oktober. Den är på 28 sidor, inkl massor med exempel, bilder, försättsblad etc. Klart med kompakt, samtidigt som den säger mer, har rikligt med exempel och är tydligt framåtriktad. Se bara kapitel 3.6 som säger ”Klar, ferdig, gå”. Spaden i marken alltså.