jardenberg kommenterar – 11 Jan, 2011 #jjk

Ingen kommentar...
 1. Wikileaks Calls for Sarah Palin’s Arrest
 2. – Men hur fan tänkte Wikileaks här? Inte sakfrågan som sådan alltså, utan att lägga sig i debatten med ett politiskt uttalande. Trovärdighet: noll. Ouch!

 3. How to make your shopping cart suck less – The Oatmeal
 4. – Precis när jag är på väg att posta kommer det här tipset från @masterzap. Som vanligt, beklämmande amerikanskt fokus (state, anybody?). Nåja. Det är ju som det är. Du kanske vill tipsa om en riktigt enastående snygg shoppinglösning istället?

 5. Dallas Morning News boss: We’ll be vilified for charging for web content | Poynter.
 6. – Jag fascineras. @stroemberg skriver i sin kommentar, som jag tolkar som ett hejarop, att ”För är det något som är säkert med nutid och dåtid så är det att vi vet vad som har funkat och inte.” – och det vi vet fungerat allra sämst är ju betalväggarna? Trots att man där försökt göra allting rätt och eftertänksamt så verkar det bara gå utför. Däremot är det inte min uppfattning att vi gjort tillräckligt med att utforska intäktsmöjligheterna för gratiswebben ur ett medieperspektiv. Men det har jag ju konkretiserat i den ena posten efter den andra. Mediebranschen har helt enkelt inte försökt tillräckligt, så jag vet inte var det är för något Fredrik tycker att vi kan lära av dåtiden… Men det där lär vi väl aldrig bli överens om.

 7. 8 GREAT INFOGRAPHICS No.11
 8. – Det var länge sedan ni fick några infogrpahics, så här är åtta finfina på en gång. Enjoy!

 9. IPO Readiness: How Facebook And LinkedIn Compare To Previous Tech Giants | paidContent
 10. – Intressanta siffror för att jämföra internetbolagens nyckeltal inför IPO.

 11. Official Google Blog: Meet the YouTube Symphony Orchestra 2011
 12. – Åhh, jag blir ju alldeles sugen på att åka till Sydney i mars (om det slutat regna) och lyssna. Bara vuvuzela-mannen ligger lågt…

 13. Epicurious: Watch A Great iPhone App Drop To A One Star Rating Because Of Corporate Inattention
 14. – Haha, den här länken får du av två skäl. Dels är det så klart en sedelärande historia om hur man inte bör agera. Skäms på er Conde Nast. Men sedan är det referensen till bacon onion tart på slutet. Jag älskar den rätten och den är perfekt som tillbehör när du försöker äta enligt LCHF. Jag gör min lök- och bacontårta på massor av bacon, lök, 6 ägg och 3 dl gräddmjölk. Salt, peppar och en rejäl klick smör. Den är sjukt god, och nästan ännu sjukare god kall.

 15. Twitter’s Response to WikiLeaks Subpoena Should Be the Industry Standard | Threat Level | Wired.com
 16. – Svallvågorna från den amerikanska jakten på Wikilekas är som stormade hav av surt vatten. Det smittar, det stinker, det är otjänligt i största allmänhet och riskerar att göra stora delar av internet obrukbart. Men i allt det mörka och svarta får man ändå ge cred åt de företag som försöker tänka själv. Så även om Twitter är juridiskt bundna så uppskattar jag att man försöker. Eller så här:
  ”Regardless, Twitter deserves recognition for its principled upholding of the spirit of the First Amendment. It’s a shame that PayPal, Amazon, Visa, Mastercard, Bank of America and the U.S. government all failed — and continue to to fail — at their own versions of that test.”

 17. Rör inte min Twitterelit
 18. – Haha, lite skönt när någon drar en lans – det hör inte till vanligheterna ;) Tack Per!

 19. Ingalill 92 – en hejare på surfplattan – P4 Extra Lotta Bromé | Sveriges Radio
 20. – ”-Det är inte svårt och har man bara någon som kan hjälpa så tycker jag att man åtminstone ska försöka. Det är ett väldigt bra sällskap det här, speciellt för de som kanske är ensamma säger Ingalill.” GRÖNA PRICKAR FTW!

 21. Why the New Facebook Profile Doesn’t Work | iJoomla Blog
 22. – Visst, jag kan också ha massor med synpunkter på Facebook. Men jag beväpnar mig nog gärna med en större smula ödmjukhet inför deras kompetens än vad den här texten besitter. Gänget bakom Facebook måste väl ändå sägas ha bevisat en del? Och om nuvarande shitstorm, efter att man tvingat ut den nya profilen? NÄR blev det INTE uppror över en förändring? Mänskligt fenomen. Under tiden lär FB fortsätta skruva och ratta och testa och få skäll…

 23. The Day of The Daily: Murdoch’s iPad Thingy Coming Jan. 19 – Jeff Bercovici – Mixed Media – Forbes
 24. – Haha, alla går hoppla över att Steve tydligen ställer sig på scenen när Murdoch ska lansera sin ipad-satsning. Men priset var ju att 79-åringen åkte ner till en scen i SF ;) Nåja, jag tycker det ska bli spännande den 19/1, men det ska också bli spännande att se vad @stroemberg ska hitta på den 13/1…

  (Parentes, men är det inte en otroligt mesig logga och ett klumpigt namnval – med tanke på alla legala processer man landat i?)

 25. IPhone May Cost Verizon $5 Billion in Subsidies in First Year – BusinessWeek
 26. – Stora tal – det är dyrt att köpa in sig på iPhone-marknaden. Jag har alltid tyckt att det är något ruttet över systemet med subventionerade telefoner. För det är väl ingen som tror på allvar att Verizon räknar med att ta en kostnad på $5B utan att på sikt hämta hem pengarna med ränta?

 27. Lost in a digital world
 28. – Jag har inget problem att förstå att en del behöver program som ”Freedom”, men jisses vad det namnet skaver i min sko. Jag känner mig sannerligen inte som en slav under min uppkoppling. Tvärtom, jag känner mig som stålmannen.

 29. nerdmeritbadges.com
 30. – Yes, alla borde ta hand om sin nörd lite extra…

 31. 11 Types of Analytics for 2011
 32. – Vill framför allt slå ett slag för Webmaster Tools från Google. För det är ju som det står i den här posten: ”Hey, if search engines offer this information for free to help your SEO, you better take it.”

  I övrigt, när du hittat något koncept här som du gillar är det dags att börja googla. Det här är en oerhört föränderlig värld, och det som var dyrt och halvkass den ena dagen kan ha fått en briljant gratiskonkurrent nästa. Så var smart, nyfiken och lättrörlig.

 33. Apropå interface | http.tv4.se
 34. – Fler API till folket. Hur ska vi trycka på fyran så de öppnar upp det här, jag tror vi skulle kunna ha hur kul som helst med det. Tills dess får vi njuta av att gänget på fyran äntligen har en riktigt bra utvecklingsblogg. Kul att de går långt utanför ramarna också, som tex i inlägget http://http.tv4.se/2011/01/06/viralt-sa-in-i-helvete/

 35. JMW Kommunikation » Sommardrömmar. #almedalen hägrar
 36. – Brit påminner om förra sommarens allra soligaste äventyr. Tufft, men grymt kul. Och jag påminner igen om att jag gärna hittar lite spännande uppdrag utanför vanlig bubblan inför årets Almedal. Ni vet var ni hittar mig.

 37. Landshövding: Facebook mer effektivt än debattartiklar – Artikel av Gunvor Engström – Newsmill
 38. – Det skulle vara lätt för mig att raljera över en del småsaker i den här texten, men väljer istället att tippa på hatten och säga BRA DÄR. Man behöver inte vara it-nörd för att hitta ett fungerande perspektiv. Vi behöver fler som ställer sig på barrikaderna och berättar om sin nytta. Fler gröna prickar.

 39. The Daily What
 40. – Rolig grej jag gärna skulle se mer av. Kika på logotypers utveckling och extrapolera framtida utveckling. Lovely!

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 11 Jan, 2011 #jjk”

 1. Ah, du fick med den, kanon, tack. Ja, när “state” är required field (och ännu värre, är för-initierat endast med Amerikanska stater) går jag i taket totalt. Har ofta bott i “Alabama” i Sverige. *suck*

  Och så vitt jag förstår är staten redan känt från ZIP-koden, så VAD I HELVETE man ska ha stater i adresserna för ens i USA, fattar då JAG inte !?!??!??!

  /Z

  Reply
 2. “How to make your shopping cart suck less” är riktigt bra! Visst, det är väldigt låg nivå – men de flesta svenska e-handelssajter har något att lära sig av den artikeln.

  Reply

Leave a Reply