Uffe, min stora idol (i den mån kan ha sådana när man är 44 år gammal) är sjuk och har ställt in hela sin vårturné. I väntan på att han ska bli frisk sitter jag och retar mig lite på följa john-mentaliteten i svenska medier. Alla, i stort sett utan undantag, passar på att gräva fram hans gamla uttalande från -91 då han ställde in en konsert. Och levererade det odödliga citatet:

”En inställd spelning är en spelning det också”

För det var faktiskt så han sa, i alla fall enligt Måns Ivarsson som jag i det här fallet väljer att lita fullständigt på. I sin helhet lyder det, enligt boken: ”En inställd spelning är en spelning det också eftersom det väcker känslor som saknad, irritation och bitterhet. Och de inställda konserterna är ju det enda folk pratar om, så något måste de ju betyda”. Han sa alltså inte ”En inställd konsert är också en konsert”. Liten skillnad, men citat ska väl faktiskt vara precis det?

Dessutom sa han det -91 efter en inställd konsert i Hultsfred och inte -88 med anledning av Öland…

Nåja. I väntan på att han ska friska på sig rekommenderar jag igen min monsterlista med Ulf Lundells 100 bästa låtar före 00-talet. Enjoy!

Som en bonus, ett litet sommarminne från konserten på Sofiero 2009. Beklagar ljudet – men ni vet ju alla hur det låter egentligen. Magisk sommarkväll! Krya på dig mannen, så ses vi i sommar istället. Och till sist, en intensiv bild från twittervännen @beta75.

Ulf Lundell i Borgholms Slottsruin

Foto av Karl Nilsson (beta75) CC BY-NC – klicka på bilden för originalet.

Traditionella medier skriver [ DN | SvD | Aftonbladet | ExpressenGP | Sydsvenskan ] så klart, men också de som liksom jag faktiskt verkar bry sig. Tex Kjellberg, Annen, Laakso och Uffebloggen.