jardenberg kommenterar – 12 Jan, 2011 #jjk

 1. Ulf Lundell, inställda konserter och konsten att citera rätt | jardenberg unedited
 2. – TT Spektra har meddelat att man gått ut med rättelse på både nät och papper. Tippar på hatten och lägger allt krut på att önska Uffe frisk istället. Gör det du med. Och du, hjälp mig gärna att sprida 100-listan. Tack!

  Vi ses igen imorgon, då på morgonen. Ledsen för förseningen idag. Fokusproblem.

 3. Vad är YCDBSOYA? « Blissnation
 4. – Skrattfest!

 5. Hålla föredrag handlar om att hitta artisten i dig
 6. – Bra tips. Men jag vill lägga till en tionde punkt. Lyssna på publiken. Även om de inte säger något så levererar de massor med feedback. Ingen publik är den andra lik och om du lär dig att använda dina känselspröt och är trygg nog att agera på signalerna – då har du vunnit ännu lite mer.

  Jag ska försöka få ihop en lista på event här under våren där du kan träffa mig. Kommer att älska dig lite till om du hör av dig efteråt med kvalificerad feedback. Även om det är kul att ”vinna” i utvärderingarna som ofta görs efteråt så är det ju inte så utvecklande. Som fd yrkesofficer älskar jag att både ge och få feedback. Ska vi säga så?

 7. Det tål att upprepas | Bisonblog
 8. – Japp, vi kan gå vidare. Jag är olidligt trött på diskussionen som Elisabeth Höglund eldar igång här. Inte mer nu.

 9. Facebook Paid $8.5 Million For FB.com
 10. – $8.5M – vad futtig min gamla domänaffär känns nu https://jardenberg.se/b/jag-har-salt-en-doman/

  Men vi får se, det finns ett par andra domäner i portföljen som har börjat röra på sig. Kanske slår FB.com ;)

 11. Så flyttade vi till WordPress « Utvecklingsbloggen
 12. – Tråkigt att det var så stökigt. Men Johan Möller har ju alltid varit känd för att strula till även det enklaste.

  (Skojar bara)

  Men jag skull önska större transparens när det gäller konsultbolaget som inte levererade. Likaväl som vi bör berätta när vi är nöjda och glada bör vi berätta när vi är missnöjda. Och om vi inte pratar klarspråk riskerar det att smitta över på de som gör bra skit.

 13. Stimulant – Pink ponies
 14. – ”Getting the audience to the party was only part of the problem”

 15. HTML5: An antidote for Apple App Store-itis • The Register
 16. – Ja, det här har faktiskt förvånat mig lite: ”So long as Apple’s competitors resign themselves to playing by Apple’s App Store rules, they’re always going to be a second-best Apple experience®” Alltså, istället för att kämpa som ett djur för att göra en kopia på app store, gör något radikalt och gå andra hållet istället.

  Android, tex, skulle ju ha oerhört mycket att vinna på att brygga gapet mellan mobilen och molnet med webapps.

 17. Bitterness, Anger And Betrayal At MySpace
 18. – Det här låter lite som de rapporter som till och från slipper ut från den traditionella spelindustrin. Slavarbete. Bör alltid tas med en nya salt, men inte fan låter det kul. Eftersom allt som räknas i internetvärlden är brains, och det lär bli svårt för myspace att rekrytera smartskallar framöver, så kanske det här är spiken i kistan. På riktigt.

 19. Verizon iPhone 4 Doesn’t Suffer from Death Grip – SlashGear
 20. – Det här är väl ungefär så intressant Verizon-dealen blir för oss icke-amerikaner ;)

 21. Chromium Blog: HTML Video Codec Support in Chrome
 22. – Kriget är igång, nu på sitt andra varv. Kolla antalet kommentarer, snabbgoogle lite för att se nätstormen. Jag tycker Google verkar vara konstigt ute här. Men jag gör inte mycket mer just nu än poppar upp popcornen, lutar mig tillbaka, och kollar in showen.

 23. I Brasilien finns statens bokföringssystem på nätet
 24. – Rådata is the shit. Men dashboards är inte så dumt det heller http://www.whitehouse.gov/open/around

  Opengov FTW, helt enkelt.

  BTW, har det blivit något mer av de där tankarna på ett Sverige AB?

 25. Citizen Media Watch » Citizen Media Watch says goodbye and hello
 26. – Gitta och Lotta tar ner skylten. Den här skylten iaf. Jag är säker på att de kommer fortsätta göra skillnad. CMW har jag saknat så länge nu redan så det känns nästan skönt att få ett avslut. Och att de avrundar med så här vackra ord gör det lite lättare att bära: ”It has been an honour to collaborate with Joakim Jardenberg as a member of the Mindpark blogging team. Both Lotta and I admire his will to unrelentingly guard the soul of the web.”

  Som jag skrev till @gitta och @araneida på Twitter: Keep shining. Som om det behövde sägas…

10 thoughts on “jardenberg kommenterar – 12 Jan, 2011 #jjk”

 1. För att SvD inte ska behöva komma med något stort avslöjande – det var vi som var konsultbolaget. Självklart har vi en uppfattning som kanske inte helt överensstämmer med deras, men jag förstår deras beslut att skippa oss och kan säga att vi missbedömde storleken och komplexiteten på projektet – vi var nog inte redo då. Projektet inleddes i slutet av 2009.

  Reply
 2. Mer om punkt 6: “Så flyttade vi till WordPress”: Stökigt var bara förnamnet… Vi skriver om detta för att dela med oss om våra erfarenheter och exemplifiera att WordPress inte löser alla cms-problem, som det kan framställas ibland. Det är himmelsvid skillnad mellan en affärskritisk installation för ett stort antal användare med stor historik och en mindre medieaktörs sajt. Och det är kanske inte det förstnämnda som är WordPress största styrka.

  Reply
  • (ping @perkovich) Det vore kul att höra er diskutera det med Per Åström på fyran. Han hävdar ju att det inte alls är så besvärligt, och jag antar att deras WP-migrering borde varit i stort sett i samma liga som er.

   Reply
  • (ping @perkovich) Det vore kul att höra er diskutera det med Per Åström på fyran. Han hävdar ju att det inte alls är så besvärligt, och jag antar att deras WP-migrering borde varit i stort sett i samma liga som er.

   Reply
   • Vi hade en betydligt mjukare resa. Om problemen varit volymrelaterade kanske vi klarade oss för att vi helt enkelt hade mindre innehåll att flytta över.

    Annars tog vi det steg för steg: första bloggen vi satte upp (Style by Kling) blev skapad direkt i WP och sen flyttade vi blogg för blogg successivt. Det blir alltid en del kompromisser när det gäller att få över innehållet och tidigare speciallösningar men nu 18 månader senare kommer jag inte ihåg någonting vi kompromissade med som vi saknar.

    Ytterligare en sak som skiljer oss åt är att SvD.se är SvD.se medans vi på TV4 är TV4, Fotbollskanalen, Hockeykanalen, Hemmakanalen, Lets Dance osv: alltså många olika domämer och många olika utseenden. Men det tycker jag inte har komplicerat situationen även om det blir många beslut att fatta runt domäner, subdomäner etc.

    Kul att vår plugin används. Har ni förbättrat något tycker jag ni ska släppa ut det.

    Reply

Leave a Reply