1. Resumé: Aftonbladet viker sig – dumpar namnet ”Skolraset”
  – Jag är otroligt glad att @emanuelkarlsten, Maria Trägårdh och resten av gänget bestämmer sig för att byta namn – och att jag tolkar det som en del av en större omstart. Perfekt. Då gör jag en omstart på min kritik också, tills vidare är jag full av hopp att det här ska bli bra då. Förutsättningar borde finnas, och jag vill tro gott. Härligt att få gräva ner stridsyxan. In och kolla på http://skolgranskning.aftonbladet.se/ och ser hur det tar sig (snyggt tema till den WP-sajten, BTW. Hatten av för @tdhse, @bolstad och @windyjonas som är det jag tror byggt)

  MEN. Cred för det här ska mer än något annat gå till gänget bakom #skollyftet och alla andra hundratals, om inte tusentals som engagerat sig i frågan. Ni har visat värdet av att inte bara vända bort. Ni är hjältarna, jag har gjort mindre än de flesta av er. Så varför det står som det står i den här texten har jag ingen aning om. Och jag tänker inte gräva i det…

 2. The most important new protocol since RSS: AirPlay (three cool new apps that use it to change how we view TV) — Scobleizer
  – Det kommer lite mer om New TV längre ner. Men visst är det massivt. Och snyggt.
 3. How Paywalls Are Changing News Organizations’ Social Media Strategies
  – Och på tal om Resumé, den här är till er och kollegerna på Dagens Media: ”But the biggest question that lingers in an everyday web reader’s mind is much simpler: “Will clicking on this link bring me to a story?””
 4. Hacker Gains Access To WordPress.com Servers, Site Source Code Exposed
  – Okul. Ett uttalande från The big guys hade suttit fint.
 5. Surprise! Online TV is making money – Apr. 13, 2011
  – The new TV som vi säger på Videoplaza. Det är så stort, så massivt och sådan enorm traction nu. Jag bara önskar någonstans att vi kunde sluta kalla det TV. Jag ser bara en tjock plåtburk och Arne Weise framför mig då…
 6. Skolraset och objektivitetens död | Skiften
  – Mycket skolras blir det. Den här texten som bryter ner den större frågan om objektivitet, urval, granskning, öppenhet och journalistikens vägval. Det är så SJUKT bra nerkokat av Erik Starck. Jag ställer omedelbart in den text jag själv tänkt skriva och läser den här en gång till.
 7. SAMTAL/Joakim Jardenberg: “Internet innebär helt nya förutsättningar för kulturen” | Kulturekonomi
  – Häng med på en heldag i kulturens tecken. Men tyck gärna till redan nu om hur DU anser att internet kan gynna kulturen.
 8. Soundcloud: ”Vi skriver internethistoria” – Internetworld
  – Så glad jag blir av att läsa om Soundcloud. Eric och Alexander är verkligen helt underbara människor och jag vill, så hårt att det gör ont, att det här ska fortsätta flyga.
 9. apg29 – Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
  – Fråga Christer om att bo särbo. Amazing. (hittat via @claes och @tkj)
 10. Super-o-meter
  – Plockat från aftonbladet. Hur kul som helst!
 11. Korta klipp – 12 April 2011
  – #7 är lite kul, när det kommer Fredrik som vill att vi ska betala för grejor innan vi läst dem ;) Jag tycker som bekant att båda delarna är lika bakvända…
 12. Ericsson Innova Awards « Tankesaft
  – Grattis till Kalle för fint pris och uppenbart inspirerande resa. Men är det inte något särdeles fascinerande i att korvfabriken belönar med presentkort från Apple. Är det inte rent masochistiskt?
 13. Använder du sunt förnuft? Sluta med det. | The Brand-Man
  – Gillade den här. Jag är själv en sådan. Fram med miniräknaren, kräv baslinjer, ifrågasätt hockeyklubborna. Argumentationen blir så mycket roligare i nästa steg, utan gissningsleken.
 14. lorempixum – placeholder images for every case
  – Fantastiskt namn och en grym tjänst. Vem har inte saknat platshållarbilder?
 15. Magnus mission – Kultur & Nöjen – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
  – Bra intervju av @andreasekström men jag förstår verkligen inte @magnusbetner i upphovsrättsfrågan. Jag arbetar också med mig själv som produkt och det går ganska bra. Jag får klart med än €300 för mina utlandsgig och jag bjuder ändå på allt jag gör i gratis digital form. Presentationer, filmer, rubbet. Det funkar bra för mig. Det hade det gjort för Betner också, om han bara inte bestämt sig för att det på just det här området vara reaktionär.
 16. The Phantom Password – The Daily WTF
  – Alla dessa historier…
 17. WiFi på hotell nu viktigare än frukost « jörgen
  – Glad att se att kampen förs från insidan också, och bra referat till talande undersökningar. Men är bredband verkligen så dyrt idag att man måste ta extra betalt för det, även om man ska kunna blåsa på? Om den här segmenteringen i långsamt och snabbt är vad som behövs för att något ska hända på hotellen så fine. Men det är lite som att du skulle kunna tända ljuset på toaletten utan kostnad (de mest nödvändiga behoven), men vill du ström och ljus framme vid skrivbordet så kostar det extra. Nja…

  Själv gillar jag, som jag skrev igår, Radisson Blu och deras superenkla modell. De vinner mig iaf.