jardenberg kommenterar – 15 Nov, 2010 #jjk

 1. Mycket frustration, litet hopp
 2. – Jag kunde inte hålla med mer, och det här får bli startpunkten på den här veckan:

  ”Jag ser istället allt fler medarbetare ta egna initiativ för att kringgå it-avdelningens stela direktiv, för att runda företagets corporate-policys. Deras verktyg finns i deras egna datorer i form av webbtjänster, i deras egna telefoner och allt oftare hemma på deras egen dator. Alla har inte alla verktyg ännu, men i takt med allt fler unga, orädda tar sig in på företagen blir initiativen, kreativiteten och uppfinningsrikedomen bara större och större. Bäva månde både it-avdelningen och processägaren. Jobbet blir nog gjort, bättre än någonsin, men sanden under de tidigare makthavarnas egna fötter rinner sakta men säkert undan och ut i havet.”

 3. 1,000 Years of European History — An Animated Map
 4. – Mesmerizing!

 5. STAFFAN DOPPINGS BLOGG: TIDNINGARNAS WEBB-TV SLOG UT RADION
 6. – I kommentarstråden här skriver Staffan ”Jag antar att det är smart också att låta vissa reportrar göra värnplikt hos TV4 och lära sig grunderna i TV-mediet, för att sedan återvända till fadershuset med ny kompetens i ryggen”

  Jag är inte så säker. Ångtv gör sig bra som tv, men jag tycker mig märka att det ofta kommer mycket ryggsäck i vägen när de gamla tv-proffsen ska ut på nätet. Är det inte bättre vi uppfinner från början?

  (NB: jag vill verkligen inte dra alla över en kam här. Det är GIVETVIS så att den som har god skolning från ”riktiga” tv-världen OCH kan anpassa det till nya medier är framtidens vinnare. Tyvärr ser jag det sällan, istället blir det stort, tungrott, stelt, enkelriktat och inte alls anpassat till förutsättningarna som gäller för rörlig bild på nätet)

 7. Geek And Poke: Simply Explained
 8. – Om du mot all förmodan inte förstår den här så är det bara att googla på Stockholm Syndrome. Jag tänker iaf inte berätta…

 9. 40 People Who Changed the Internet
 10. – Gubbigt, men det värsta är att det nog ändå är så här bilden ser ut. Jag tog en stund i helgen och funderade på vilka män jag skulle vilja byta ut, med gott samvete, och det är inte lätt. Vad säger du, om du inte bara får addera utan ska plocka bort också.

  I samtiden ser det annorlunda ut, men i en sådan här tillbakablick kan iaf inte jag peka på någon av gubbarna och säga: bort!

  Däremot skulle jag hemskt gärna sett att man nämnt Heather Champ när man skriver om Flickr. Jag tror faktiskt att hennes arbete som community manager var helt fundamentalt för den riktning som tjänsten tog.

 11. “En kopp kaffe” — North Kingdom kitchen
 12. – What we in sweden call ”fika”. Snyggt!

 13. Five-Minute Comics: Part 1
 14. – ”Bach! Activate the magic flute and teleport us home! Wagner’s right behind me on his ring cycle”

  Sjukt kul. Den borde vara något för http://facebook.com/konserthuset

 15. Did Tumblr Just Reverse Take Down 4Chan?
 16. – Är det kanske inte läge att sluta med det här tramset?

 17. Former Facebook Exec Launches Path Photo-Sharing App | Liz Gannes | NetworkEffect | AllThingsD
 18. – Kolla listan med änglar, kolla vilka bolag som investerat, kolla vilket gäng som grundat, kolla hur mycket hype de får. Kolla hur slick pitchen är och hur de formulerar sig som the ”third major category of social network”. Jag är helt fascinerad.

  Vilket PR-stunt. Och vilken skitprodukt.

 19. Nu stödjer vi IPv6
 20. – Kudos!

 21. A Closer Look at Google’s Advertisement Labels
 22. – Jag har bara så svårt att bli upprörd. På svenska skriver man ut ”Annonser” för det är det man säger – precis som man i usa säger ”Ads”.

  ”Paid Advertisements”? Men om igen, är det inte trams?

 23. Satellite News
 24. – Ines Uusmann hävdade en gång i tiden att det ”planlösa surfandet” var en fluga som skulle gå över. I alla år har hon envist felciterats och man har hävdat att hon dömde ut hela internet. Så var det inte, så blev det inte.

  Men inte ens det planlösa surfandet har gått över. Jag njöt verkligen imorse då jag tillbringade två förkylda timmar i sängen med min iphone – slösurfandes. Så mycket godis det finns där ute. Många kör StumbleUpon och andra smarta lösningar. Jag börjar med en tweet eller en artikel på wikipedia istället. Och så kul jag har…

 25. Veckan som gick – vecka 45 « Same Same But Different
 26. – Intensiv vecka, massiv sammanställning från @mymlan

 27. Why Wesabe Lost to Mint
 28. – En gammal post, väl värd att länka (igen, kanske. Har en gryende misstanke att den varit med förr;)

  Det fina är inte det uns av “surt sa räven” som vilar över den här posten utan att den igen visar styrkan av att fokusera på användaren.

 29. You must play Sydney Shark
 30. – “jump in boats and things to break them”. Lysande ;)

 31. Wikileaks har brutit militärens informationsmonopol – DN.se
 32. – ”Flera amerikanska nyhetsorgan har också beskyllt organisationen för att ”hänsynslöst ha riskerat soldaternas liv på marken” och att ”Wikileaks har blod på sina händer”.

  Guardians David Leigh anser dock att Wikileaks skada är av underordnad betydelse:

  – Ingen har ännu visat att Wikileaks skulle ha blod på sina händer, däremot har militären blod på händerna, hundratals liter av blod. Det visar deras egna dokument.”

 33. Groklaw – Google Files Sizzling Answer to Oracle’s Amended Complaint and its Opposition to Motion to Dismiss – updated 2Xs
 34. – Wow, tufft svar. Man kommer inte närmare piss off än så här på legalize

8 thoughts on “jardenberg kommenterar – 15 Nov, 2010 #jjk”

   • Alla som inte jobbat med tv tidigare, ja. Det tycker jag är en bra idé. Speciellt om de kommer tillbaka till “fadershuset” och är råproffsiga på att göra tv, som Niklas.

    Att släppa ut “de gamla tv-proffsen” på nätet var ju inte frågan här.

    Reply
    • OK, jag har uttryckt mig slarvigt – för jag menar så här. Oavsett om du är gammal tv-människar eller inte, oavsett var du har ditt ursprung: jag vill INTE att alla som ska jobba med video på nätet ska göra värnplikt hos ång-tv. En del klarar det med bravur, som Niklas. Men många andra blir krigets offer och kommer tillbaka med en inställning som får dem att fnysa åt bambuser och hävda att med kameror under 500K går det bara att göra skräp. Typ.

     Jag vill ha nytt blod som gör saker på nytt sätt – inkl sina egna misstag utmed resans gång.

     Reply

Leave a Reply