jardenberg kommenterar – 16 Jun, 2010

 1. Happy summer on Flickr – Photo Sharing!
 2. – Grabben har jobbat hårt genom nian. Igår kom han hem med ett grymt betyg. Jag är lycklig, så lycklig. [tårtcred till Fahlmans]

  Hinner inte fira mer nu, resten får vänta till fredag kväll. För nu kör vi igen, plattan i mattan. Eller hur?

 3. Trippelhatet och maktlösheten
 4. – Jag letar själv andra drivkrafter än hat, aktivt. Men jag har inga problem alls att förstå hur Isobel menar här, och så bra hon skriver det.

 5. A ultra local computer generated newspaper (Research project #2) – Henrik Werdelin
 6. – Henrik är grym. Den här har legat och grott och jag tänkte jag skulle skriva upp den i en egen post, men ser nu att jag inte hinner den här veckan heller. Ta länken så länge, det här är mycket hetare än http://paper.li/jocke

 7. Internet Is Set to Overtake Newspapers in Ad Revenue – Digits – WSJ
 8. – Vilken tur då att ”Newspapers” finns på internet också. Egentligen…

 9. Flyget lamslaget av strejken – hd.se
 10. – Min resa till sthlm idag blev inställd. Två möten som måste bokas om. Illa, men inte katastrof, och i morgon flyger man igen. Bra det, annars hade det varit värre ;)
  Hatten av för SAS, sent igårkväll kom det mail från dem med information och förslag på ombokningar. Personligt utformat, och med en riktig person i andra änden. Efter två mailasvängar fram och tillbaka kändes det faktiskt helt naturligt att de avslutade med ”natti natti”. Tonalitet är svårt, men om man lyssnar först, så har man alla möjligheter att träffa rätt. Bra jobbat Marie-Helene, vem än du är ;)

 11. USB Typewriter Turns iPad Into Paper | Gadget Lab | Wired.com
 12. – Finns på Etsy. Så klart.

 13. A Tiny Apartment Transforms Into 24 Rooms
 14. – ”My home is always sunny, even in gloomy weather.”
  Grymt, citat, och vilken fantastisk lägenhet.

 15. Tavis Ormandy – are you pleased with yourself? Website exploits Microsoft zero-day | Graham Cluley’s blog
 16. – Poängen borde vara: och det finns fortfarande ingen fix…

 17. How to Silence Vuvuzela Horns in World Cup Broadcasts
 18. – Vilken craze det blivit. Alla skriver om det, ur alla vinklar och vrår. Inklusive jag, alltså: https://jardenberg.se/b/vuvuzela-nu-storre-an-hela-sydafrika/

 19. Apple Okay with Topless Shots in Tabloid’s iPad App | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 20. – Hahaha, ännu ett användningsområde för ”tidningen”. Otippat ;)

 21. YouTube – What is Google TV?
 22. – Google TV på ren engelska. Snyggt och enkelt förklarat.

 23. I was wrong about Apple iPad | Betanews
 24. – ”I’m reading Nicholas Carr’s The Shallows: What the Internet is Doing to Our Brains, on iPad.” So am I. Mer om det senare idag ;)

 25. Twitter Blog: What’s Happening with Twitter?
 26. – En fråga vi ställt oss ofta de senaste veckorna: ”What’s Happening with Twitter?” – och tyvärr levererar man inte så många svar här. Det är inte mycket öppnare diskussion på deras engineering blog, som dessutom är nere just nu… Och seriöst, att peka till dåliga resultat på Pingdom visar ju bara på en liten, liten, del av de problem de har. Nåja, vi får väl hoppas att de kommer upp i sadeln igen.

 27. Office 2010: No Upgrade Pricing, No Transfers, No Way!
 28. – Det här kan möjligtvis vara det största enskilda misstaget Microsoft gjort. Att idag, med den konkurrenssituation som råder, inte göra uppgraderingen av existerande Office-paket så enkel och billig att folk gör det nästan utan att tänka efter är inget mindre än en total #fail

 29. Apple iPhone 4 Pre-Ordering Is a Total Disaster
 30. – Man vet att något gått seriöst fel när man kan räkna hela vägen ner till ”update 21”. Nu ska man väl förvisso vara försiktig med att lite på Gizmodo när det gäller apple-stuff, de är ju inte precis såta vänner numera…

 31. Reversing Code Bloat with the JavaScript Knowledge Base
 32. – Nördvarning. Men bloated javascript är absolut ett problem, så alla steg i rätt riktning förtjänar en länk. Inför näst senaste versionen av planeto satt vi plötsligt med ett JS som var 900kb, och då var det dags att gå tillbaka till ritbordet och bygga om (ett av skälen till att senaste deployen dröjt)

 33. Dagen och avböjandet av en annons | Emanuels randanmärkningar
 34. – Emanuel bränner ett par skepp. Jag hade inte kunnat göra något annorlunda, och förstår honom fullständigt.

 35. Kevin Rose Announces fforward, A Weekly Tech/Geek Culture Show
 36. – Alldeles oavsett allting annat i den här historien. Finalsändningen av Diggnation skulle jag väldigt, väldigt gärna gå på…

 37. Felhantering #fail | En sur karamell
 38. – ”Det här är ett schemalagt inlägg, [email protected] fick en felrapport för ett dygn sedan.”

  http://www.google.se/search?q=ingrammicro.se

 39. Official Google Blog: Citizentube: Watching video change our world
 40. – Sajten har varit igång ett tag, men nu puffar google för den. Värt att notera, förutom det som är själva grejen, är att man kör det på en enkel blogger-plattform. Content is king. Och Youtube fortsätter att flytta fram positionerna på det demokratiska området. Read on, det kommer en till…

Och igen sprang jag förbi ”20-gränsen” så den sista kommentaren blev lätt obegripligt. Det skulle stått så här om #21 hade kommit med: ”Om du någonsin tvivlade på Youtube betydelse, kanske du kan sluta nu?”, länkat till:
The White House takes your questions about the oil spill on YouTube – Official Google Blog
(Cross-posted from the YouTube Blog) Tonight at 8 p.m. ET, watch President Obama live on the White House YouTube channel as he addresses the nation about the Gulf oil spill. Then 15 minutes after the…

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 16 Jun, 2010”

 1. Länktack på nr 12. Bra läsning – och visar på att man kanske ska vänta lite med analyser emellanåt. Ser fram emot vad du tänkte följa upp Carr-frågan med. Följer hela den diskursen, även med Pinker, Jonah Lehrer och de andra, med stor nyfikenhet.

  Reply
 2. Uppföljningen är den som @andersmi släppte med #bokprat. Delar helt din passion för hela den surren, det skrivs mycket som får skallen att snurra igång. Häng på bokprat, vetja.

  Reply
 3. Aha, oj, vilket jävla skönt initiativ. Hade missat Bokprat. Ska absolut hänga med på det. Lite surt att The Shallows inte finns på Amazon eller iBooks. Men jag ska stödköpa via affiliatelänken.

  Det är verkligen en magiskt intressant fråga – och det är såna oerhörda skribenter som debatterar att man nästan tappar andan. Carr är onekligen begåvad med lite extra löd i formuleringspennan.

  Reply
 4. Ja, jag såg din bild på FB. Släppt 7/6 tydligen – och det stämmer nog, det var ett par veckor sedan jag kollade. Grymt, tack. Den är köpt nu.

  Reply
 5. Cool. Men. Fascineras varje gång en bok kostar mer i elektronisk upplaga än i fysisk. Visst – för mig är det mer värt, så på sätt och vis är det ok. Men det är svårt att värja sig mot tanken att det gått lite snett ändå…

  Undrar hur många böcker de skulle sålt om den kostat $4.99 istället…

  Reply
 6. Har också svårt att förstå mer just i såna här enkla transaktioner. Lika mycket har jag inget problem med, då blir det väldigt enkelt för mig att värdera vad jag tycker är just värde. Direkt leverans och synk är sjukt mycket värt för mig. Det finns väl en del teknikaliteter kring när det faktiskt blir dyrare – ett exempel är prenumerationsmarknader, där den stora upplagan av en tryckt produkt subventioneras för annonsintäkternas förvärv.

  Jag tänker hellre så här – tänk om vi fortsätter betala det här priset och Carr får väldigt mycket mer pengar för sitt intellektuella värv. Då kanske han kan koncentrera sig än mer på sitt författande…för, i ärlighetens namn – den här boken kommer att vara värd betydligt mer än fem dollar för mig.

  Reply
 7. Jag har inte heller något problem med att betala 20 eller 50 dollar för egen del. Min take är att det totala värdet av samtalet skulle öka om fem gånger fler köpte boken för 5 dollar – och Carr skulle få mer stålars hur som helst.

  Reply

Leave a Reply