jardenberg kommenterar – 16 May, 2010

 1. Planeto Quiz Soft Launch – Norwegian style — Daily Planeto
 2. – Nu drar jag till Malmö (K ska bara vakna först), det är sista rycket innan måndagens soft launch. Hoppas din söndag blir lika kul som min, det här är helt underbart spännande.

  Och om du inte har signat upp för en invite på http://planeto.com – gör det NU. Imorgon kan det vara försent.

 3. 1 (Aftonbladet)
 4. – Hittat via Pusha. Mums! Första numret av Aftonbladet

 5. Digital Domain – World’s Largest Social Network – The Open Web – NYTimes.com
 6. – Jag håller med om fundamentet här, men man kan inte komma ifrån att verktygen gör halva bygget. Det handlar inte bara om att lägga grunden och skeppa in material.

  Facebook har gjort, och gör, en stor insats när det gäller att knyta ihop relationswebben. Men det börjar eller slutar inte där, så klart. Det är bara det vassate verktyget i den lådan just nu. Så använd det.

 7. This Week in VC Episode 6 with @Jason Calacanis: Best One Yet
 8. – Inspirerande. Typisk badkarsvideo!

 9. Official Google Enterprise Blog: Upgrade here
 10. – Hahaha, nästan lite för elakt. Don’t be evil? My ass ;)

 11. Digital Traces…Where Email, Social Media and Brand Keywords Converge
 12. – I fredags satt jag med på ett webinar och lyssnade på Litmus som hade en massa spännande nyheter om emailtracking. Det går lite på tvären med det som står här, men jag tycker båda sidorna av saken är intressanta. Jag är en statistik-knarkare. Jag tycker det är viktigt att vi mäter ALLT. Men samtidigt ser jag den större bilden. Och är jäkligt glad att vi sett till att planeto ligger bra till på google ;)

 13. Web Ads Are Growing Again. But by How Much?
 14. – Och som du kanske noterat – jag tänkte att den här bloggen skulle bli en del av den nya uppgången för webbannonseringen;)

  https://jardenberg.se/b/annonsera-pa-sveriges-basta-blogg-om-media/

 15. Säpo, McDonalds, media och politiken
 16. – Vi ser det så ofta. Det är de enkla frågorna som tar fart. Här har bloggosfären ett stort ansvar, och en roll att fylla. Att förenkla och förklara, att paketera, att bearbeta de svåra frågorna så att de blir begripliga och framstår tydligt i all sin nödvändighet.

  Att säpo-affären inte lyfter kan säkert dessutom bero en del på den förbannade ”rent mjöl i påsen-sjukan”. Alla äter på McD och det är inte ens skämmigt, men den som engagerar sig i frågor om övervakning och integritet måste ju ha något att dölja. Eller hur?

 17. OpenID Connect
 18. – Det här är för nördarna. Mer info för vanliga användare ligger en kommentar längre ner ;)

  ”You might not believe me, but we wrote this in just a few days. Over the past few years I’ve found that the best way to create new technologies is by actually making technical proposals (ideally with a bit of code too) that others can evaluate.”

 19. New ‘OpenID Connect’ Proposal Could Solve Many of the Social Web’s Woes
 20. – Det här ska du läsa. David Recordon är, liksom Chris Messina, en nyckelfigur i utvecklingen runt vår identitet på nätet. Han har varit med och plockat fram både oAuth och openID, och nu är han en av de drivande bakom att packa ihop dem till openID connect. Det fina i kråksången är att han dessutom jobbar på Facebook (med standard- och öppenhetsfrågor) så det är lätt att se varthän det här kan leda. Snabbt genomslag, massiv bas från början, och stora steg mot en fungerande, interagerande webb.

  Också relaterat ;) http://microformats.org/wiki/relmeauth

 21. Du säger: “Slipskivor”. Jag säger: “So What”. – grj.se
 22. – Gunnar är kreativ.

 23. Oracle’s Larry Ellison Weighs In On CEO Blogging
 24. – Vore intressant om Jonathan schwartz ville väcka upp sin slumrande blogg http://jonathanischwartz.wordpress.com/ och svara Ellison.

  För egen del tror jag inte att bloggar varken stjälper eller räddar ett företag i nöd. Om något, så snarare det senare, transparens och kommunikation i motgång är ännu viktigare än transparens i medgång. Det är klart att SUN inte sköttes på rätt sätt, men det känns väldigt udda att skylla det på den då rådande ”blogg-kulturen”.

 25. Ribs in a can (and other delights)
 26. – Visst. Och sedan lite bacontandpetare efter det. Vilken festmiddag.

 27. ClickToFlash
 28. – Om du gillar flashfriheten i iPhone, men inte vill avinstallera helt (alla sajter har ju inte sett ljuset än) är det här en bra plug för safari.
  Flashblock gör samma sak i chrome

 29. Enkelhel är copyrightfri
 30. – Jag föredrar creative commons. Hemmabakade varianter, eller egentligen ingen licens alls, gör mig otrygg. Tänk om upphovsmannen ändrar sig. I CC finns visst “skydd” mot sådant.

 31. Privacy Reboot Needed
 32. – Privacy reboot. Det är en bra fras.

 33. Steve Jobs replies to another email, but this time it’s personal…
 34. – A conversation that’s not so great…

 35. En skarp webbtalang från Höganäs – hd.se
 36. – Säger inte Grattis. Säger bra jobbat!

 37. Who do you work for? (And who works for you?)
 38. – Söndag. Tänk på den här, du som jobba i en organisation. Och på riktigt. Ta med dig en lapp till jobb på måndag. Skriv vad du vill ha av din chef för att göra ditt jobb bättre. Och skriv vad du ska ge dina anställda. Riktigt bra!

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 16 May, 2010”

 1. Angående punkt 17: Vad är det du inte gillar med konversationen? Själv blev jag imponerad av Jobs återhållsamhet och sakliga hållning i e-posttråden (samtidigt som Gawker Media fortsätter att “imponera” med sin ton och sitt sätt … )

  Jag håller inte med Steve om alla fakta (tycker och tror att Apple kommer bli tvungna att tillåta andra signeringar än sina egna på applikationerna till iPad/iPod/iPhone — antagligen via en djupt gömd switch bland inställningarna … ), men tycker han uttrycker sin position väl: “it's all about the end user stupid” (parafras)

  Reply
 2. Jag var ungefär lika oimponerad av båda sidorna. Jag tycker det känns att det är en fredagsdiskussion, även om jag håller med om att Ryan Tate håller en nivå ytterligare pinnhål lägre än Stevo. Men du måste hålla med om att hans final inte är så vass?

  Han kunde stoppat efter ”But our motives are pure” ;)

  Reply
 3. Jo, absolut, du har en poäng i att sista svaret kunde skippat den sista meningen. Den är inte precis statsmannalik.

  Även om jag själv känner att det ligger mycket sanning i den. De som skapar, de har större värde än de som bara recenserar och tycker. Hela mitt liv har jag själv kämpat för att tycka mindre och skapa mer … och ärligt talat går det sisådär (vilket dessa kommentarer tydligt visar om inte annat) … så Jobs poäng svider för mig personligen.

  Reply

Leave a Reply