jardenberg kommenterar – 17 Dec, 2010 #jjk

 1. Min affär med internet – DN.se
 2. – Fredrik plockar upp min underbara hustrus utbrott. Lite bakgrund och länk till hela klippet (en minut, och med en förklarande inledning;) finns på den här posten https://jardenberg.se/b/en-helt-vanlig-lordag-hos-familjen-jardenberg/

  Värt att notera är möjligtvis att i morse, kl 07.21, över kaffe och nyhetsmorgon, började @kattis_j ivrigt berätta för mig hur hennes drömtjänst för marknadsplanering (och uppföljning) skulle se ut, och lika ivrigt ställa uppfodrande krav på mig att jag skulle veta var på nätet det fanns en sådan webbtjänst. Så, svinhugg går igen.

  Idag är jag äntligen på hemmaplan, men det är inte mindre full rulle för det. Mentorsmöte, jullunch, kundmöte och som en blixtrande final ett julbord på fantastiska Sofiero tillsammans med @rickard_nilsson (fd @rickmacone), @axelnilsson och resten av våra familjer. Det kommer att bli awesome. No less.

  Vi ses i helgen. Mer tid då. Har massor att berätta och tipsa om.

 3. JMW Kommunikation » Årets PR-flippar 2010 – hela listan
 4. – Listorna kliver in i våra flöden igen. jag tror jag ska göra en list över de bästa listorna. Vi får se om det blir tid över (som ni kanske märkt är det dåligt med den saken, i synnerhet i dessa restider. Ledsen för bristande uppdateringar).

 5. Det är ju ändå 2010
 6. – Hade inte tänkt skriva något mer om #lernfelt men jag tycker Sofia kokar ner det så bra här. Inte minst: ”Lite ödmjukhet sitter aldrig fel. Det är ju ändå 2010.”

  Det var varken hat eller vuxenmobbning. Det är att degradera båda orden att påstå det. Och inte minst viktigt, med en annan attityd från Lernfelt själv hade det här tagit en helt annan vändning. Nätet är mer lovefest än hatmani.

 7. Han tillåts inte att skylta med Google – Helsingborg – Kvällsposten
 8. – Vad hände här? Publicerat 07 aug 2007 09:47 Uppdaterad 27 maj 2010 12:30 – och plingade till i en googlebevakning idag? Envist, på något sätt.

 9. Official Google Blog: Find out what’s in a word, or five, with the Google Books Ngram Viewer
 10. – För oss som älskar statistik, mer roliga verktyg. Inte så funkis på svenska, men hur kul som helst ändå. Här kan du se en konstig graf över förekomsten av de nordiska länkerna över tid http://bit.ly/gJMj5w

 11. Flipboard's Mike McCue: Web format has 'contaminated' online journalism | Technology | Los Angeles Times
 12. – Vilken svensk tidning blir först med att säga: läs vår lätt paddifierade webbsajt i din iPad – eller använd Flipboard och det här twitter-kontot/rss-flödet.

 13. The Dropbox Blog » Blog Archive » Dropbox hits 1.0!
 14. – En favorit tar klivet till 1.0. Fantastiskt, trodde nästan aldrig det skulle hända. Nu installerar vi, ok. Dropbox FTW!

 15. Prata om det
 16. – #prataomdet exploderar på twitter och ger tydligt bevis för hur twitter spiller över till tradmedia. Det är ett kraftfullt verktyg, glad när det används till så här bra saker. Jag har varit relativt off de senaste dagarna (resor…) men om jag fattat det rätt så ska cred gå till Johanna Koljonen (@jocxy) som startade med samtal om gråzon, Sofia Mirjamsdotter (@mymlan) som satte twitterfart på det och till alla de hundratals som klivit fram med starka berättelser.

  Internet is good

 17. Facebook Briefly Shuts Down After Code Leak | Epicenter | Wired.com
 18. – Och där fick vi förklaringen till att Facebook Places fungerade en stund i sverige igår (utan att köra vpn alltså). Det var stor uppståndelse på twitter en stund…
  För övrigt fascineras jag av att nedstängningen som sådan var så osnygg. Så här såg det ut för mig http://www.flickr.com/photos/jocke66/5266652611/

 19. Blake Irving Threatens To Fire The Person That Leaked Yahoo's Internal Presentation
 20. – Yahoo städar och informationen läcker ut. Då visar en av bossarna precis hur bossig han är och vilken ton som råder i företaget. inte helt vackert. Tråkigt att se upcoming och smarta fire eagle försvinna. Och Delicious kommer jag faktiskt sakna. Hur ska vi göra nu? Pinboard blir jag inte vän med.
  Läs mer på http://techcrunch.com/2010/12/16/is-yahoo-shutting-down-del-icio-us/

 21. Hotmejl oöppnat trots höjd beredskap | Inrikes | SvD
 22. – Testar första noteringen från Flipboard som äntligen stödjer google reader. Ska bli spännande att se om det blir sticky.

  Och, ja just det – finns det någon som har något som helst förtroende för SÄPO? Skulle inte tro det…

 23. ThinkGeek :: Periodic BaCoN
 24. – Snälla tomten!

  (ping @baconandme)

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 17 Dec, 2010 #jjk”

Leave a Reply