1. Mojang Livestream
 2. – Marcus Persson, aka Notch kodar Mincraft (verkar som han håller på med ett tävlingsbidrag för någon javatävling, sorry) inför öppen ridå. Grymt.

  Det får bli en bra inledning på söndagen. Idag är det admin för hela slanten. Tyck synd om mig.

 3. Don’t ask, don’t tell – Wikipedia, the free encyclopedia
 4. – Äntligen förpassas den här skamfläcken till soptippen. Äntligen.

 5. Online Anonymity (and Personal Reinvention) in Decline – NYTimes.com
 6. – Jag är övertygad om att hela den här ”reinvent yourself online” och hela frågan om att gå under radarn, att hålla isär sina olika identiteter kommer att försvinna. Det kommer fortsätta göra ont ett tag till, men vi måste gå mot 100%. Men allt det där har jag ju tjatat om redan. Snart dags att skriva ner det på riktigt.

 7. The Decline Of Web 2.0
 8. – Det här är nästan lika dumt som när Wired basunerade ut att webben var döende. För det första är ju evolution helt naturligt och #nobigdeal. För det andra, med motiveringar som ”Flickr is still massively popular but the rise of Twitter and sharing sites like Twitpic, Yfrog and newer apps like Instagram are certainly making people share photos in a whole new way” undrar man ju hur de tänker. Ingen tjänst har väl tagit så mycket bilder från flickr som Facebook. Som också, liksom de nämnda, är utmärkta 2.0:iga tjänster.

  En rimlig rubrik hade ju möjligtvis varit ”the slow and natural decline of some old websites”

 9. Google Quietly Kills Their Creepy Latitude Location Alerts Feature
 10. – Ohhh no. Jag gillade ju det här, och stackars @morpac upptäckte det ju bara för några veckor sedan. Nåja. Life goes on

 11. Blogger Review Program – O’Reilly Media
 12. – Det här har jag helt missat. Det är ju ursmart.

 13. Pinboard: bookmarks for jardenberg
 14. – Häng på här. Oavsett, det känns som delicious har skaffat sig en ohälsosamt lång uppförsbacke om de ska komma tillbaka. Och när det finns bra alternativ, så varför leva med en orolig klump i magen?

  (å andra sidan, hur länge lever pinboard?;)

 15. Tumblr Now Has More Money & More Pageviews Than WordPress (Including Sequoia Money)
 16. – Men det känns väl ändå konstigt? Om Tumblr är mindre i alla andra metrics, var fan kommer alla pageviews från? Jag är säkert inte typisk på något sätt, men det är inte ofta jag drar iväg sida efter sida på en tumblr-site. Gör du? Eller var kommer alla sidvisningar från?

 17. Thinking Out Loud: What’s Driving Groupon? – John Battelle’s Searchblog
 18. – ”But remember, Groupon has figured out a way to deliver what SBOs want most: more customers in their stores.”

  Det som är fascinerande är att lokalpressen har vetat om det här, och har försökt lösa det. Vad värre är, man hade egentligen instrumenten. Säljstyrka på gatorna, koll på marknaden och en grym penetration i den lokala publiken. Men alla seriösa försök att göra något sådant här, kliva in i transaktionen, stoppades mer eller mindre medvetet av rädslan för att kannibalisera på gamla produkter. Papperstidningsaffären ska skyddas in i döden, och då ser man inte det uppenbara.

  Frågan är om man ska hinna hitta sätt att kliva in i transaktionen, innan det är för sent?

 19. Mobile Carriers Dream of Charging per Page | Epicenter | Wired.com
 20. – En inte så vacker framtid. Lyckligtvis tror jag att när det här börjar kommer det att öppnas strålande affärsmöjligheter för de som säljer öppen och obegränsad access. Valen kommer alltid att finnas. Och sådana som jag kommer vara beredda att betala rejält för att slippa alla begränsningar. På sikt kommer det stå klart vilken väg som vinner. Och då kommer vi på allvar garva åt slides som den här (även om den antingen bara är ett illustrativt exempel eller rakt av fake;)

 21. Bank of America cuts off WikiLeaks | Privacy Inc. – CNET News
 22. – Det tar inte slut. Jag tycker deras motivering är bland det sämst jag läst i den här kategorin: ”This decision is based upon our reasonable belief that WikiLeaks may be engaged in activities that are, among other things, inconsistent with our internal policies for processing payments”

  Hoppas verkligen läckan drar ner brallorna på dem.

 23. DevSum väljer WordPress – konferens med självinsikt
 24. – Bland det absolut kaxigaste jag hört från .NET-världen. Konferenswebben byggs på wordpress. Det är ju en sak att MS fattar strategiska beslut om att lägga ner egna bloggplattformen och flytta till wordpress.com, men nere på golvet brukar ränderna ha svårt att gå ur. Kul för dem, för oddalice och för @tdhse så klart. Fjäder i hatten!

 25. BMW uses afterimage to brand their logo in viewers minds
 26. – Får lite gamla ”subliminal perception” vibbar av det här. Men jag måste nog ändå kapitulera, det är snyggt gjort.

 27. ”If the Internet Had Always Existed” by Jeff Rubin on CollegeHumor
 28. – Allvarligt talat – när får vi ett 1920-tema till gmail. Jag är helt såld. HELT såld.

 29. ”Komm borde byta tillbaka till sitt gamla namn” – Dagens Media
 30. – Ulrika good pekar ett välförtjänt finger i sidan på #lernfelt för att hon inte hade koll. Men det blir lite extra humor när hennes panelkollega väljer Places som snackis och inte riktigt har koll på läget. Så kan det också gå.

  Personligen tycker jag nog att veckan mest välförtjänta snackis handlar just om att snacka. #prataomdet visade på kraften i nätet. På ett bra sätt.

 31. Drömmer om en jul hemma…
 32. – Glöm det Agda, du ska upp till Helsingborg och fira jul. Om jag så ska komma och hämta dig!

 33. Magisk Jul | Uppsnappat
 34. – Det är många sådana här från-människa-till-människa initiativ som kickas igång nu. Ännu ett bevis för nätets kraft och inneboende vilja att se till att goda saker händer. Här är ett annat exempel http://hd.se/skane/2010/12/17/hemlose-leif-har-flyttat-in-i-en/ med samma MO. Artikel i HD leder till facebook-engagemang, leder till insamling, leder till gott. Visst kan man önska det inte skulle behövas, men vi lever ju i den här världen. Och jag tror att de enskilda punktinsatserna leder till mycket mer engagemang i hela problemet, i sin förlängning.

  Det är mycket bättre att se till att det händer något, istället för att bara gå runt och önska till tomten… http://on.mash.to/eGD17S