jardenberg kommenterar – 17 May, 2011 #jjk

 1. L019: Bitcoin P2P Currency: The Most Dangerous Project We’ve Ever Seen – Launch –
  – Haha, fascinerande hur det här exploderade helt plötsligt. Jag har kompisar som sedan ett bra tag tillbaka har specialbyggda maskiner med vässade GPU:er som står och skapar bitcoins. Fenomenet är inte ens nytt, men det är en ovanligt listig konstruktion. Det ska bli oerhört intressant att följa hur myndigheterna ska agera. 

  Citerar @ehn: ”I Neal Stephensons Diamond Age är skapandet av en anonym digital valuta (se CryptNet) början till slutet på nationalstaten, eftersom skattebasen effektivt elimineras. Känns som farlig teknik att hålla på med när staten vaknar och slår tillbaka, men klart spännande om man är godhjärtad och extremt riskavers.”

  Och här kan man följa kursen, så länge https://mtgox.com/trade/history

  Det får bli inledningen på den här dagen. Nu kör vi!

 2. Vem äger din identitet på nätet? | Kristina Alexandersons blogg
  – @kalexanderson plockade upp en repristweet jag skickade ut och klädde på texten rejält. Det här ÄR viktigt och jag fascineras fortfarande över att så lite hänt. Skönt att det snart är sommar, då kanske jag äntligen hinner med den där boken ;)
 3. Seth’s Blog: The future of the library
  – ”We need librarians more than we ever did. What we don’t need are mere clerks who guard dead paper. Librarians are too important to be a dwindling voice in our culture. For the right librarian, this is the chance of a lifetime.”
  En gång i tiden jobbade jag på macmeckarna med att bland annat ”IT-fiera” klasser med bla bibliotekarier. Det var fantastiskt, och jag hoppas verkligen att den här yrkesgruppen, den här samhällspelaren, lyckas uppfinna sig själv. Snabbare än vad som sker nu. Sist jag träffade ett gäng biblioteksmänniskor var det någon som på allvar förde fram att räddningen för biblioteken var att börja låna ut cyklar. I kid you not.
 4. JMW Kommunikation » BEFRIAD ZON: Facebook går under radarn
  – Be honest and do good shit. Facebook gjorde precis tvärtom här, och se så det gick…
 5. ProCivitas blir en del av AcadeMedia
  – Det här engagerar kanske bara en mikroskopisk bråkdel av de som läser #jjk, men för mig är det stort. Inledningsvis inte in a good way, jag gillade den lilla uppstickaren. Men efter att funderat lite är det självklart så att jag bör lite på Peter och Helena Connées omdöme när de väljer att göra så här. Några ord med Peter har stärkt mig i den uppfattningen. Det blir nog bra det här!
 6. WordPress › Postie « WordPress Plugins
  – Tänkte bara tipsa. På wordpress.com finns det en grym funktion för att maila in blogposter, men på selfhosted wordpress är det uselt. Det kanske kommer i jetpack så småningom, men just nu fick det bli den här. Work in pgrogress, men det ser ut som jag kommer kunna mangla till det att göra som jag vill.Har du tips om något bättre, eller förslag på bästa sätt att konfa den här får du gärna hojta. Det är inte helt självklart…
 7. Always be closing | Fredrik Backman
  – Det fanns en lång och rolig kommentar här, men den försvann i hanteringen. Sorry
 8. Molnigt under påsken | http.tv4.se
  – Fick också en kommentar från David Hall, även han på TV4: ”Vad jag glömde skriva i http://http.tv4.se/2011/04/26/molnigt-under-pasken/ är att trots senaste veckornas nedtid så har Heroku/Amazon bättre track record än vad motsvarande applikation hade när den hostades på Polopoly.”Yay!
 9. 50+ Upcoming Social Media & Tech Events
  – Den här veckan var jag inbjuden till NEXT11 i Berlin och in i det sista var planen att åka. Men ett uppdrag som inte gick att flytta på kom i vägen. Kärt besvär, men det suger i konferenstarmen. Här är liten lista på bra grejor att åka på. Ett tag hade både Mindpark och Goodold bra konferenskalendrar. Sedan tror jag att Internetworld och Inuse tog stafettpinnen. Men just nu hittar jag ingen alls. Tips?
 10. Social teknologi / Teknologisk socialitet: Nätsociologi och revolutionen som kom av sig. Kapitel 1.
  – En diskussion med Martin Berg, forskare @goodold fick mig att leta upp och läsa om hans inledningskapitel från en kommande bok. Och jag tycker fortfarande att det är ett ansträngt försök att peka på en förutbestämd tes – som i mina ögon motbevisas varje dag. En amnestyrapport här, en forskningsrapport där, en berättelse från min mamma och hennes facebookande här. Jag ser förändring. På riktigt. Jag ser en revolution.Men givetvis, i en spretig tid är det inte svårt att fylla ett kapitel, sida upp och sida ner, med ord och exempel som pekar på att man har rätt. På många sätt gör jag det själv, nästan varje dag. 

  Men vi får väl helt enkelt se. Historien får avgöra om jag har rätt när jag menar att internet kommer visa sig ha samma betydelse för människan som elden, hjulet och skriftspråket. Eller om det är som Martin menar, mer att jämföra med diskussionen runt fjärrkontrollens för- och nackdelar när den gjorde entré i våra liv.

  Må historien döma ,)

 11. Kelly: Rooney takes to Twitter after Man U win; we are entertained – thestar.com
  – En fantastiskt text om Wayne Rooney och skillnaden mellan sport och den värld resten av oss lever i. Det börjar med kärt ämne: fylletwittrande ”Around midnight, he wrote a celebratory Tweet so grammatically flawed that as I copy it out now the auto spellcheck on my computer has begun to cry.” men växer till att handla om något så mycket större. Revansch.
 12. Det här skulle bli OS-ringarna
  – Stackars Alex på Koppi, det är inte lätt alla gånger ;) Men de är ändå alldeles underbara, gänget där nere.
 13. Entreprenörsjakten
  – Och här kan du läsa mer, eller följ #ejakten på twitter. 
 14. Språkpolisen slår till – våra felstavade favoriter « skyltat.se
  – Erkänner, jag tycker roliga felstavningar är bland det roligaste som finns på den här sajten. Här är en bra samling. Enjoy!
 15. SJF avslog motion – bifaller fortsatt straffavgift för nätartiklar | Emanuels randanmärkningar
  – Det som blir så tydligt här är hur det handlar om å ena sidan magen och å andra sidan hjärnan. Gänget med magen, med ALH som sin mest uppenbara företrädare, vill att verkligheten ska se ut på ett särskilt sätt. Hjärnan-gänget försöker navigera i förhållande till hur det egentligen ser ut.
 16. Where to Live to Avoid a Natural Disaster – Map – NYTimes.com
  – NYT är suveräna på FÖNTar, synd bara att de inte tog greppet över hela världen istället. Personligen tror jag att Ramlösa Brunnspark är säkrast i världen. Förutom någon träd som blåste omkull för ett år sedan så händer det inte mycket här.
 17. Svart bälte i mod_rewrite | Staffan Malmgrens blogg
  – Gammalt men fortfarande naggande gott!

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 17 May, 2011 #jjk”

 1. En kort kommentar. Du behöver blankrad innan nästa länktips. Det är duktigt jobbigt att läsa som det är just nu, det får nästan ses som fakta. Jag håller tillbaka övriga kommentarer om formen på själva temat – då det är mer personliga åsikter. (Även om jag jobbar med att ha åsikter om just sånt…)

  Reply
 2.  Wordpress postie är det bästa jag hittat. Och med taggarna [ runt en kategori] kan man styra inläggen dit man vill i kombo med sideblog.Den enda nackdelen är att storleken på bilder blir densamma, var de än hamnar. Går inte att få stor i bloggen och lite mindre i sidebloggen. 

  Reply
 3. digidel tog far mycket pga att biblioteksrörelsen och folkbildningsrörelsen insåg att det kunde finnas en viktig (ny) roll för dem att spela när det gäller både tillgång till och användning av Internet. jag skulle också instämma med Josefin och säga att det rör på sig åt rätt håll även om det säkert finns både och

  Reply

Leave a Reply