Jag åker till Redmond en vecka i mitten av juni, inbjuden av Microsoft. Det här kommer nog som en total chock för många, inklusive mig själv. Men det är helt enkelt för spännade för att motstå.

Vi är ett gäng från europa som normalt sett inte är ”Microsoftare”, men som företaget har identifierat som intressanta att lyssna på och prata med. Och då gör man det rejält och bjuder alltså på en resa över till huvudkontoret med ett schema som är grymt imponerande. Utöver mötesschemat är sällskapet som reser från Sverige ett tungt vägande skäl till att jag accepterade erbjudandet, det är idel superstars med hög integritet.

Räkna med att det kommer spännande rapporter från resan, det är väl knappast någon hemlighet att MS har lite att jobba ikapp i min bok. Jag är en inbiten mac-skalle och med den historiken ska det bli otroligt utmanande att ta sig an den här resan och dess innehåll.

Jag hoppas att ni är lika trygga som jag i förvissningen om att jag inte går på något pr-stunt, eller kommer att sälja mina åsikter. Men jag är en nyfiken människa. Ur mitt perspektiv är det här helt enkelt ett tillfälle att lära mig mer om en del av världen som jag tidigare haft på armlängds avstånd. Minns vad Sun Tzu skrev i sin bok ;)