1. På stan-bloggen recenserar klottret på valaffischerna! – På stan-bloggen
 2. – Strage levererar alltid.

  Så här, det blir lite tunnare med tipsen framöver tror jag. Inspirationen vill inte riktigt infinna sig just nu. Jag tycker inte det händer så mycket viktiga saker för stunden. Det är sällan jag känner marken skaka. Det är mycket som bara går runt, runt och kommer tillbaka igen.

  Jag tänker på det när jag ser den här recensionen av klotter på valaffischerna. Det är liksom det mest spännande man kan göra av den här välrörelsen (ja, jag vet att jag kommer sitta som klistrad imorgon, men ni vet förstår hur jag menar). De stora frågorna om framtiden saknas. Klassisk tuppfäktning mellan blocken. PP försvann, och alla internet-, integritet- och utvecklingsfrågor med dem.

  Just nu känner jag mig lätt desillusionerad. Personligen har jag roligare på jobbet än någonsin och det känns som jag borde lägga allt krut på att göra, helt enkelt. I tider när det blir feta rubriker av Mauds baddräkt å enda sidan och att en Google Voice-app släpps in i Appstore å andra sidan så vet jag inte riktigt vad jag ska kommentera. Vad jag ska tycka. När jag knappt orkar läsa för det är så banalt.

  Igår stod jag över helt, imorgon gör jag kanske detsamma. Eller så är det bara upp i sadeln och börja leverera igen. Jag vet inte.

  Mjölkbondens förbannelse v 2.0. Den som handlar om att det faktiskt inte finns några riktiga kor som drabbas av mastit om jag inte mjölkar dem varje dag…

  Empire state pigeon By ZeroOne CC-BY-SA

 3. Digital Agencies of the Future: UPDATE 1
 4. – Den här sortens hästjobb måste premieras. Kan det vara så att Grey valde FB för att de inte pallade risken att någon skulle göra en liknande genomgång av svenska sajter? För visst ÄR det svårt att bygga något som lirar i iPhone. Proppdojor!

  (Tack till @deeped, som gjorde så jag hittade det här guldkornet)

 5. Affärsrelaterade mål krävs online – Webbdagarna
 6. – Jag är lite kluven, ibland är han briljant – men i texter som ”dra inte med mig i din öppenhet” helt fel ute, så klart IMNSHO…

  Det här är iaf en vettig samling länkar att förhålla sig till, även om jag tycker att det viktigaste just nu är den Gary Vaynerchukska läran. Fuckface.

 7. Reklambyrå stänger sin sajt och flyttar till Facebook
 8. – Jag vet inte var jag ska börja med att kritisera det här tilltaget. Jag tycker Grey är idioter, det får räcka där.

  Men det som fascinerar lite är alla siffror som flyger omkring. Alla felaktiga siffror. TDH är en smartskalle och det är de flesta andra kommentatorer i frågan också, men de mest tillförlitliga siffrorna som finns säger att vi är 4 miljoner svenska MAU på Facebook nu. Inte 2,5 som TDH skriver/repeterar. I en annan text fick jag se att vi var 3,5M svenskar på hela internet. Redan 2008 var det 71% av svenskarna som internettade dagligen…

  Det saknas inte verifierbara siffror. Låt oss använda dem. Kolla här tex: http://www.internetstatistik.se/

  BTW, vi ses väl på http://se.wordcamp.org/ – det kommer snart ett lite kul announcment på det temat.

 9. Fokus » Han är lyckligast på nätet
 10. – Koljonen. Åhh, jag gillar henne. Men du fattar inget om du inte är en av de 15 miljoner som sett det här http://www.youtube.com/watch?v=OQSNhk5ICTI

 11. En massa sköna WordPress-sidor
 12. – Bra samling, men när jag klickar för det samlade flödet möts jag av ”permission denied”. Får vi kanske be Sulo om en Bundle istället? Och kanske fler svenska sajter i mixen?

 13. Makthavare » Extra: Vänsterlobbyist bakom Den Allierade Journalisten
 14. – Jag kan inte hjälpa det men jag blir alltid en smula belåten när den fina ”kulturjournalistiken” och dess vapendragare gång efter annan finner sig fastnat med skägget i blixtlåset. Typ.

  Hur fan tänkte Åsa Linderborg här? Hoppas verkligen hon kommer få svara upp.

 15. Apple Finally Lets A Google Voice Application Into The App Store (Again)
 16. – Det är väl bara att tugga i sig. Tiden är inte rakt av mogen för webapps. För Googles egen GV som körs i safari är verkligen sjukt bra, men utan en app – ingen press. Det suger fett.

 17. The First Rule Of Defeating Web Censorship Is You Do Not Talk About Defeating Web Censorship – Andy Greenberg – The Firewall – Forbes
 18. – Right, headsup. Var på din vakt – det är inte bara källor som vi behöver granska kritiskt, det är verktygen också. TOR har gjort ett gott arbete med sin PDF (varöfr en PDF, BTW?) https://www.torproject.org/press/presskit/2010-09-16-circumvention-features.pdf

  Läs och se till att alltid försöka ha huvudet på skaft.

 19. Voddler – The Magical World of Movies
 20. – Det här stör mig fortfarande: ”You are using Chrome for Mac OS X to browse Voddler right now. To play our movies, you need to use Safari or Firefox.” men oavsett det – är det Anders Sjömans inverkan på bolaget som börjar synas när man nu väljer att bli lite mer sociala?

  För visst borde en sådan här feature i tjänsten stå överst på en kommunikations-ansvarigs önskelista? Tänk på den en stund…

 21. Versus Pad
 22. – ”The world of two-players-sitting-next-to-each-other iPad games” En helt väntad genre som jag ändå tycker varit otippat långsam att ta fart. Det är inte digitala versioner av Schack, dam, othello och backgammon jag förväntade mig. Let’s get wild and crazy.

 23. Web 3.0: Powering Startups to Become Smartups
 24. – Smartups var ju en bra term, förutom att den är omöjlig att googla på ;)

 25. Entrepreneurs Who Launched Companies for Under $150 – WSJ.com
 26. – Tre enkla, men väl så värdefulla och inspirerande historier.

 27. JMW Kommunikation » BEFRIAD ZON: ”Sveket” som blev viralt kan påverka
 28. – Brit skriver klokt som vanligt om texten som far runt som en skogsbrand – http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html. När det gäller analysen finns det inte så mycket att tillföra, så det får bli en personlig reflektion i själva saken istället. Det är ju mycket valtankar i skallen idag.

  Så här. Den här historien är tragisk. Det är klart att den känns, som fan. Har en hel del tragiska vårdhistorier i familjen också. Men det har vi alla. Däremot finns det goda historier också. Hur hemskt det än kan låta så måste politik aggregeras till en nivå över de enskilda fallen. Annars blir det skevt.

  Jag tycker Lena Mellin sammanfattat det väl : http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article7725841.ab
  ”et är inte heller fel på ambitionen. Självklart är det bättre att arbeta än att vara sjuk och bortsorterad. 2004 förtidspensionerades 73 000 personer, nästan en hel årskull. Det kostar inte bara statskassan pengar, det kostar också i förlust av erfarenhet och engagemang.
  Det som däremot gick snett av genomförandet. Hela hanteringen hade något hjärtlöst över sig. För att betala skattesänkningarna var regeringen piskad att hitta besparingar. Förändringarna hastades fram – enskilda hamnade i kläm.”

 29. blekko: how to slash the web on Vimeo
 30. – Jag testkör den här lite nu, och det är i dagsläget ingen vass konkurrent till Google – iaf inte utanför USA. När jag kör http://beta.blekko.com/ws/jardenberg+/rank så syns inte ens jardenberg.se i listan och om jag kikar på den här http://beta.blekko.com/ws/http://www.robtex.com/dns/jardenberg.se.html+/seo så ser man att den här sajten har två inkommande länkar ;)

  Men ansatsen är kul, och det är ju underbart nördigt att lägga upp det med / – även om det inte heller är det minsta funkis i resten av världen. Snedstrecka webben? Tror inte det blir en hit.

  Men det är klart att deras fokus inte är den svenska marknaden. Det är OK. Däremot blir jag grymt besviken på att det inte finns kollaborativa slashar. DET är ett fundamentalt feltänk tror jag.

 31. min drömregering
 32. – Stolt, jag är helt nöjd med “mitt” område så klart. 200 resdagar och inneboende på internet. Åsa Torstensson, move over.

  Kul grepp också. Vore kul om fler hakade på mymlan. Men behöver man inte också byta ut rollerna? Vilka ministrar behöver ci imorgon, hur ser de nya ansvarsområdena ut?