1. Media Queries
  – Inleder dagen med något som jag älskar mer än allt annat just nu. Inspirerande sajter byggda med media queries. Klicka gärna hjärta på ”Staffanstorp” – det kommer att bli ett magiskt publikt tema till WordPress, real soon.
 2. Silverback — guerrilla usability testing
  – Jag är normalt sett ingen vän av onödigt blingbling, men lite parallaxeffekt i toppen kan göra susen. Resiza det här brwoserfönstret. Eller ännu hellre, går till http://staffanstorp.se, rulla ner till breda bilden mot botten till och resiza. Snyggt.
 3. Vannsinnig lag om cookies klubbad av riksdagen | Henrik Almén, Aldamus | Blogg
  – Jag stödjer mig tveklöst på undantaget som berättas om på slutet. Och det har jag hört från flera håll kommer att hålla, rakt av. Så vi kör på helt enkelt.
 4. Drinking Lots of Coffee Linked to Reduced Risk of Certain Cancers [Health]
  – YES! Det var väl det jag visste. Nu ser jag fram emot rapporten som förklarar att det som inte kaffe fixar, det löser sig med Gammeldansk (eller Underberg) för svårare fall. Snart så…
 5. Pendulum Pr0n
  – Jag får gåshud och kan inte med ord beskriva hur lycklig det här gör mig. Eller varför. Men jag njuter.
 6. Opinionsbildare på egna ben – seminarium i Almedalen – Martina Lind
  – Nu börjar vi varva upp för Almedalen. Det här ska du pricka in. Och snart kommer besked om vad du ska göra varje morgon under hela (extra-)långa Almedalsveckan ;)BTW, puffar igen: behöver du en moderator, föreläsare eller panelist till något event på Almedalen så var inte rädd för att skicka ett mail till [email protected]
 7. Are you who you say you are? – Namesake Blog
  – Intressant take, även om jag skulle önska mig andra figureheads än Zucken och Moot. Men det är intressant för tanken att gå igenom de olika ”sidorna” i så här kompakt format.
 8. Wahwah.fm is like a Foursquare for sound – stream your music in a location (TCTV)
  – Det här har ju vi bambuser-nördar pratat om länge, en tjänst för att streama ljud, många gånger helt tillräckligt och avsevärt mindre bandbreddskrävande. Men den här tjänsten verkar inte kunna ta ljudet omkring dig, utan bara det du spelar – och det låter väl som en otroligt onödig begränsning.
 9. Google warns against facial recognition database – Telegraph
  – Haha, som ett brev på posten. Minns hur vi skrattade gott åt Erics uttalande om att alla ungdomar i framtiden skulle byta namn när de blev äldre – som ett sätt att tvaga sitt digitala arv och nollställa sin online-identitet. Yeah right.Nu försöker han iaf se till att ett av de ”små” problemen med hans idé nullifieras. Yeah right ;)
 10. Catching authTokens in the wild – Universität Ulm
  – Firesheep fast för androider. Vi kommer alltid fortsätta se sånt här, så det är bara att vänja sig.
 11. The Tapir’s Tale: A Not Very Short Introduction To Node.js
  – Jag är egentligen inte nörd på den här nivån längre, men den här texten läste jag med stort välbehag. Välskrivet och intressant. Om du känner att du inte tillhör målgruppen, skicka den istället till närmasta utvecklare. Hän lär tacka dig. Och själv skickar jag ett tack till @windyjonas för tipset.
 12. Start – TeliaSonera History
  – Det här är hemskt kul läsning för en tekniknörd. Men det är givetvis intressant att notera att en del dikeskörningar saknas ;) Så är det ju. Men vad som på allvar gör mig sur är att det längst ner på sidan står: ”Copyright © TeliaSonera and Centre for Business History, Stockholm.”Vafan?
 13. Joakim Jardenberg on Plancast
  – @pelles påpekade klokt att de där konferenskalendrarna kanske är lite utdaterade, och att vi istället håller koll via plancast och http://lanyrd.com/calendar/ – det stämmer så klart. Tack för att du rättade upp mig, Pelle. Alltid smartskalle!
 14. Fokus på IPv6 – Möte den 26 maj i Stockholm | .SE
  – #ipv6 i fokus. Nu, inte sedan. Det här tycker jag att du ska ta dig iväg till. Och kom redan kl 13 så att du hinner få introduktionen också.
 15. How To Get Things Done Faster (possibly the most useful video you’ll ever watch) – TNW Lifehacks
  – Har du svårt att då tiden att räcka till? No more, lägg fem minuter på den här och se fram emot ditt nya, effektiva jag! The future’s so bright…