jardenberg kommenterar – 2 Jan, 2011 #jjk

 1. Working hurts less than procrastinating, we fear the twinge of starting – Less Wrong
 2. – ”Working hurts less than procrastinating, we fear the twinge of starting”

  Bland annat om betydelsen av att komma över den tröskel som det är att sätta igång med något som behöver göras. När du väl är över den, när du får flow, då är det ju underbart att göra jobbet.

  Den här texten träffade mig. Läs den du också. Så ses vi imorgon igen.

 3. PayPal reports 300pc growth in mobile payments over last holiday season – Mobile Commerce Daily – Payments
 4. – Hittade den här via @deeped och det är inget snack om att det här händer. I asien har man länge jobbat med mobilen som digital plångbok i form av bland annat chip som (om jag minns rätt) heter felica. Men det är först med NFC som det kommer att bli stort på riktigt. Tror jag. Och det tror både Android-gänget som redan har det i Nexus S och Apple där starka rykten talar för att nästa iPhone kommer med NFC.

  I väntan på det tuggar både Paypal och spännande startups som https://squareup.com/ på. Det rör på sig.

 5. Crimenews.se – Fler kvinnor tipsar tjuvar på Facebook
 6. – Jag blir så trött på sådan här FUD. ”Inbrottstjuvar använder sociala medier för att hitta sina byten”. BEVISA DET! Det är ju inte så vardagsinbrotten ser ut eller går till. Fråga vilken polis som helst.

  Om du nu mot förmodan har ett så intressant hem att något bus har span på dig så är incheckningar i sociala medier ditt minsta problem. Och förmodligen, förhoppningsvis, har du isf både larm, husvakter och livvakt. Suck…

 7. Your beautiful eyes on the Behance Network
 8. – Sanningen ligger i betraktarens öga – men så här har du aldrig sett det. Fantastiska bilder, surrealistiska.

 9. The Best Tech Writing of 2010
 10. – Har du inte redan läst dem här, och om du inte har något emot att stundtals bli lite provocerad (om du normalt sett tänker i mina linjer) så rekommenderar jag att du dunkar in den här listan i instapaper och kryper ner i badet.

 11. Google Chrome Hoarding Gives a 404 Error | Cutting the Chai
 12. – Kan det här vara ett tecken på ökande avstånd mellan företagets tekniska själ och dess marknadsföring? Seriöst, misstag händer – men det här misstaget borde inte ske för det här företaget. Pinsamt.

 13. Ledarbyte i Piratpartiet
 14. – Oj. Också ett sätt att försök lägga ett fundament för framtiden. Jag har varken varit en del av det som hax kritiserar, eller ens haft insyn bortom någon enstaka tweet, men det här kan hur som helst inte vara så taktiskt.

  Oväntat att smartskallen hax ska göra en sådan blunder. Det måste vara oerhört starka känslor inblandat.

 15. The Noun Project
 16. – Tror jag har pekat till det här tidigare, men pekar igen för det är så snyggt. Däremot, inte fan är det infographics, det är ju pictogram. Eller hur?

 17. Säljet: Blandade rester från Matsalen
 18. – Hahah, visst låter det som ett hot: “Lyckas vi inte sälja det kommer maten användas i bespisningen under första kvartalet.”

 19. No (p)ee in the (p)ool, please
 20. – Smart. Åh vad jag gillar sådan hör småsmarthet. Det ger garanterat önskat resultat också, i varje fall om man jämför med vanliga förbudsskylt-tonaliteten.

 21. Fler betalar radio- och TV-avgiften
 22. – Det borde vara tvärtom. Vi borde går i betalstrejk och på allvar kräva att Public service blir just det.

 23. What Did JavaScript Get Wrong?
 24. – Nördigt om JavaScript, men ett lysande exempel för alla på kvalificerade kommentarer. Titta vad som hände med trean.

 25. Wikipedia Raises $16 Million to Remain Ad-Free
 26. – Imponerande fundraising. Vågar gissa att inte många dollars kommit från mediebranschen. Här hemma har mig veterligen inget hänt iaf, trots mindparks upprop 2008.

 27. Top 10 Gmail Labs You Should Enable [Lifehacker Top 10]
 28. – Kan rekommendera 3-10. Ettan har jag ingen nytta av, fwd alla konton istället. Och tvåan tycker jag är seg och meningslös.

 29. Anna Troberg tar över piratrodret
 30. – Niclas säger mycket bra här, så han får länken. Den uppmärksamme har nog noterat att jag legat lågt i piratfrågor på sista tiden. Så är det. Och så förblir det ett tag till.

 31. Spinn’s Daily Smurf Tips
 32. – “En grupp modiga publicister startar genom bulvaner en nyhetssajt som bara uppdateras när det faktiskt har hänt något.”

 33. FlickSquare : Post your Foursquare photos to Flickr Automatically
 34. – Klick. Klick. Klart!

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2 Jan, 2011 #jjk”

 1. Angående #1, så när jag jobbade som managementkonsult fick alla nya på den lilla byrån ett ex av “Tio tankar om tid” av Bodil Jönsson. Bodils tankar om ställtid tycker jag ligger rätt väl i linje med de tankegångar som förs i den här artikeln. Kan varmt reka den för den som är intresserad av GTD som ämne och psykologin kring tid och hur man använder den rent generellt.

  Hursomhelst så var slutsatsen från VDn som gav bort boken på den byrån mer eller mindre bara “hoppa över all ställtid, bara gör”. Men riktigt så enkelt är det ju inte alltid.. Själv kör jag med belöningar till mig själv om jag börjar göra tråkiga saker: T.ex. försöker jag alltid börja dagen på kontoret med den tråkigaste grejen först så är den bortgjord. Då kan jag ha lite mer överseende för ställtid senare och slipper iaf ha den västa surdegen hängande över sig resten av dagen. :=)

  Reply

Leave a Reply