jardenberg.se – året i siffror

Jag gillar statistik och jag gillar öppenhet. Jag tror på kombinationen av de båda och har med någon slags regelbundenhet rapporterat om läget sedan ganska lång tid tillbaka. Under 2010 har det varit relativ stiltje på jardenberg.se, men det har varit desto mer action här på jardenberg.se. En liten del går att följa i realtid, men här kommer en lite mer samlad sammanställning med data från Google Analytics, Clicky och Disqus i första hand. Som en årsredovisning, typ.

Totalt under året 337,985 besök (2009: 158,240 +113.59%) och 517,064 sidvisningar (2009: 300,746 +71.93%) från 187,134 unika besökare (2009: 78,154 +139.44%). Needless to say, jag är nöjd med den utvecklingen. Tittar jag på vilka poster som är mest lästa så är det ganska uppenbart varför antalet unika ökat mer än antalet sidvisningar. Det är spretigt…

Men det som jag älskar allra mest med bloggen är kommentarerna. Tack vare Disqus har jag numera järnkoll på det också, och så här ser det ut

Så, en bra månad ligger jag på runt 400 kommentarer. Regelmässigt ligger det runt 10 kommentarer varje dag. Det gör mig oerhört lycklig. Många olika är det också, kolla här

Hela 150 personer väljer varje månad att aktivera sig och kommentera här. Snacka om att de bygger värde. Ett litet extra tack dock till mina regelbundna kommentatorer, i ordning från flitigast: @emanuelkarlsten, @tongstromberg, @ehn, @deeped, @masterzap och @stroemberg. I kiss you! Disqus tillåter också att man sätter tummar upp på kommentarer och den ligan vinner @ehn, precis före @voxpelli och @rogeraberg. The crowd kisses you!

Länkar är något annat jag gillar;) Automatiskt låter jag dig kolla in de trehundra mest länkade domänerna härifrån. Men det finns gott om länkar in hit också. Bilden visar vinnaren i topplistan: Twitter som skickade hit 23,351 besök, upp 84% jämfört med 2009. Facebook (17,927, upp 127%) har också en särställning, inte helt otippat. Men många andra är goda länkare, och en del av dem – mina vänner och idoler på nätet – återkommer jag till i en annan post. Så här ser det ut i toppen för större sajter: Swedroid, Knuff, MedievärldenFeber, SSBD, Flattr (ny för i år;), Bloggtoppen och Pusha. Intressant att notera är hur förhållandevis lite det betyder med länkar från svd.se, dn.se, tv4 och de andra traditionella mediehusen. I trafik, alltså. Länkkraften är däremot mumsig, så vi måste fortsätta arbetet med att få dem att länka bättre.

Till sist. Kolla den här. Nu tar mobilen fart på riktigt. Iphone och iPad-boom. Om jag bryter ner sifforna:
iPhone 54% | iPad 32% | Android 11% | iPod 1% | Symbian 0,6%
Yes, jag har ju en något atypisk publik, men ändå…

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, men ställer mig till ert förfogande istället. Är det något speciellt ni vill veta är det bara att fråga. Annars sätter jag punkt här och sätter igång med den där andra posten istället.

Uppdatering: fick iväg fel version av den här posten. Missade att berätta om hur fascinerad och glad jag är över 2.352 prenumeranter via RSS, en reach på 500 i snitt och över tiden totalt 136.000 klick genererade via mina RSS-prenumeranter. Med reservation för att statistik från Feedburner är som den är…
Framöver kommer jag också redovisa mer intressant stats från PostRank. Här är ett litet smakprov…

12 thoughts on “jardenberg.se – året i siffror”

  • iPad?
   (alltså kanske inte så mycket som teknisk plattform, utan snarare att diskussionen gjorde att fler mobilintresserade – och därmed mobilsurfare – hittade hit?)

   Reply
 1. Tack! Alltid roligt med data, och kul att se att kommentarerna uppskattas. Jag ligger sjukt mycket efter på dina bloggposter, men nån gång kommer jag väl ikapp.

  Nu säger de åt mig att stänga av datorn – nya elvatummaren är så sjukt mycket smidigare för flygdatande i coach än den gamla femtonditon.

  Tack för ytterligare ett år av grymt bloggande! Keep it up!

  Reply
 2. Tack! Alltid roligt med data, och kul att se att kommentarerna uppskattas. Jag ligger sjukt mycket efter på dina bloggposter, men nån gång kommer jag väl ikapp.

  Nu säger de åt mig att stänga av datorn – nya elvatummaren är så sjukt mycket smidigare för flygdatande i coach än den gamla femtonditon.

  Tack för ytterligare ett år av grymt bloggande! Keep it up!

  Reply

Leave a Reply