jardenberg kommenterar – 20 May, 2010

 1. En hälsning till dig on Flickr – Photo Sharing!
 2. – Får ett mail från F&B som inte kan tolkas som annat än SPAM. Men istället för en opt-out i botten ligger det här. Jo, tjenare! Men fågeln sjöng vackert, inget snack om det ;)
  Klicka upp så att du kan läsa footern

 3. Farmor Gun i Norrtälje: Att tillämpa sina idéer i praktiken.
 4. – Farmor gun, klok och sansad. Heja!

 5. VP8, WebM, and HTML5 video « Zencoder Blog
 6. – Bra förklaring, bästa jag sett, av det nya projektet för öppen (tung) media på webben. H.264 is not enough, verkar många tycka. Det kan säkert stämma, hoppas bara det sätter sig snabbt isf. Inte mer röra, snälla…

 7. Record Your iPhone Screen With Display Recorder
 8. – Har inte testat – men ska definitivt skaffa!

 9. Introducing Rich Media Results… – Blog – Apture.com
 10. – Gahh, jag gillar ju Apture också, men måste jag välja – och det måste jag nog – så ger wibaya mer bang for the buck (båda är gratis;)

 11. Google Prediction API – Google Code
 12. – Nördarnas favorit från Google I/O. Mycket mer längre ner! Google är heta nu, Zeitgeist europa har också lämnat avtryck.

 13. Video: Slick New Viewing Guide Clicker.TV Gets Star Turn At Google I/O
 14. clicker.com 5 minuter in. Imponerande HTML5-demo från Mugtug (bildredigering) i segmentet precis innan också. Se hela keynoten, inte bara den här delen.

 15. Official Google Blog: Google I/O 2010 Day 1: A more powerful web in more places
 16. – Ingen dålig första dag.

 17. Fisherman’s Friend tar dig på en vänskapsresa runt jorden
 18. – Det är galet snyggt gjort, och jag småknaprar Fishermans Friend på daglig basis. Men jag blir lite för snabbt uttråkad.

 19. Chrome Web Store is Webapp Central In Your Browser – Chrome web store – Gizmodo
 20. – Ja, jo, det är klart det är coolt. Men det det känns ju inte märkligare än första gången man såg Chrome OS och tänkte – så klart, webben är ju ett OS.

  Jag hoppas bara att det inte för hårt leder in på nya fragmenteringsspår. En kodbas för en app som ska rulla på chrome, en för IE, en för Firefox (och ingen för Safari)…

  Jag är fortfarande en öppenweb-kramare. Och det lär inte gå över i första taget.

 21. Investor Dave McClure: ‘Open is for losers’ | VentureBeat
 22. – Dave McClure säger konstiga saker, och det blir bara konstigare i den förtydligande kommentar han levererar. Det han säger stämmer ju helt enkelt inte.

  Men Paul Graham är ju för skön. Me like!

 23. Watch Out Rivals, With Latitude API Google Starts Taking Location Very Seriously
 24. – Mycket API fokus från google under I/O. Det här är ett ett mycket tungt API, liksom det för Buzz – som redan har en massiv lista med supporting apps http://www.google.com/buzz/apps

 25. YouTube – Zeitgeist Europe 2010 – Condensed Event Highlights
 26. – Om du bara ska se en film från Zeitgeist, se den här. Bara drygt 200 tittar än så länge, så du har chansen att sticka ut med lite snabbköpt (2min) smartness ;)

 27. Settlin & Arkåsens små köksbekännelser
 28. – Visst är det underbart att se ett lite frö slå rot. Var i västervik för en månad sedan. Och kolla. Det blev många bra initiativ, men det här är mästarklass. Anthony Bourdain vore stolt ;)

  Det finns (nästan) alltid en story. Så berätta den!

 29. Politiska partier på Twitter – ett analysunderlag – Peter Krantz
 30. – Ett grundligt arbete, som alltid när Peter är igång. Men formatet är inte helt lättillgängligt. Spännande ändå, ska se om jag hinner kika lite i helgen. Känns som det har fått för lite uppmärksamhet, har ändå legat ute sedan den 11/5

 31. Journalisten.se | Lusten som kostar
 32. – När ska Hjärta sluta sätta likhetstecken mellan journalistik och “papperstidning”. Förmodligen aldrig, för hon har så fullt upp med att berätta hu synd det är om de anställda journalisterna. Den ena ickefrågan skymmer den andra ickefrågan. Så kan man också leverera en ledare. Aldrig en enda vision. Motbevisa mig gärna…

 33. Nöjesbloggen » Arkiv » Det konstiga med Nya Wermlandstidningen
 34. – Jag läste den här texten ur NWT http://nwt.se/karlstad/article708969.ece och håll på att trilla av stolen. Sedan läste jag krönikan från VF och fick ett sammanhang.

  Otäckt, jag tror jag har fått ett skäl till att avhålla mig från att åka till Karlstad ;)

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 20 May, 2010”

 1. Lycka till med stämningen!

  Nej, jag håller med. Dylika “signaturer” blir bara vanligare och vanligare, jag tycker det börjar bli fjantigare och fjantigare, och sätter ganska otrevlig ton på alla e-post man får…

  Reply
 2. Tack för länken! Tyvärr var PDF:en det bästa jag kunde göra. Det är mycket data och blev ohanterligt på andra sätt. Skall se om jag kan få ut SVG-filen så att den funkar någorlunda i moderna webbläsare.

  Reply

Leave a Reply